Trei scenarii in care streamingul live stimuleaza cresterea audientei

Transmisiile live in mediul online se intensifica rapid, dar crearea de continut la un nivel profesional s-a dovedit a fi o sarcina dificila si costisitoare pana la introducerea recenta a unei noi generatii de echipamente si solutii.

Explozia transmisiilor live

Streamingul live este la ora actuala omniprezent – de la Facebook la YouTube, Instagram IGTV, site-uri web, webinare – seminarii online, conferinte video si multe altele. Consumul de continut video online non-stop se transforma in normalitate, iar formatul cu cea mai rapida evolutie este streamingul live. Prin urmare, estimarile arata ca, pana in anul 2022, 82% din traficul pe Internet va fi format din continut video. Printre cele mai des intalnite utilizari se numara:

  • Evenimentele, sedintele si salile de clasa
  • Crearea de continut video
  • Serviciile religioase

Sedintele, salile de clasa si evenimentele beneficiaza de streamingul live

Toti ne dorim sa participam la sedinte, conferinte, cursuri si alte evenimente care ne intereseaza, dar rutina zilnica ne impiedica de multe ori sa o facem. Pentru ca nu putem fi prezenti peste tot unde dorim, organizatorii de evenimente experimentati folosesc streamingul live pentru a se putea adresa unei audiente largi, distribuite intreaga lume. Aici se incadreaza si incarcarea online a continutului video dupa incheierea transmisiilor, pentru a permite publicului interesat sa vizioneze materialele, intr-un mod cat mai confortabil posibil.

Inainte si Dupa: O transmisie live obisnuita a unei prelegeri (stanga), fara elemente suprapuse, afiseaza numai continutul prezentarii, pe cand una cu elemente suprapuse (dreapta), ce pot fi adaugate cu usurinta datorita echipamentelor precum ATEN UC9020, ajuta la realizarea unei prezentari mai bogate, cu suport pentru imagine in imagine, titluri si multe altele.

Transmisia live a unui eveniment are o serie de efecte deosebit de importante: in primul rand, se adreseaza unui public format din persoane care nu pot participa fizic, dar care receptioneaza in acest fel mesajul transmis. In al doilea rand, duce la o crestere a participarii fizice. Conform Digitell Inc., pana la 30% dintre cei care au urmarit un eveniment transmis live au participat fizic la editia urmatoare a evenimentului respectiv.

Streamingul live este important si eficient pentru orice Influencer

Crearea de continut este una dintre cele mai la moda activitati, incluzand gamerii care transmit propria evolutie, precum si utilizatori de Facebook si YouTube care transmit actiunea din jocuri, talk show-uri, podcast-uri si chiar participarea la diferite evenimente.

Cea mai populara platforma pentru streaming live continua sa fie Twitch, care a debutat ca platforma pentru pasionatii de jocuri care doreau sa arate propriile sesiuni de gaming fanilor din intreaga lume. Twitch a crescut in popularitate atat de mult, incat serviciul a fost achizitionat de Amazon in anul 2014 pentru suma de 1 miliard USD. In anul 2018, Twitch a anuntat ca a intermediat transmiterea a circa 775 milioane ore de continut video live, ceea ce reprezinta mai mult decat dublu fata de YouTube. Cei mai mari creatori de continut pe Twitch se bucura de audienta numeroasa, iar unii dintre ei au devenit chiar multimilionari datorita sistemului de abonamente contra cost creat de Twitch.

Nu cu mult in spatele Twitch, in domeniul streaming-ului live se afla Facebook. Iar o dovada in acest sens o reprezinta faptul ca, potrivit Google Trends, termenul “Facebook live stream” a inregistrat din 2016 pana in 2018 o crestere in motoarele de cautare de 330%. Facebook Live a devenit un cadru eficient atat pentru influenceri independenti, cat si pentru companii mari de media, care au atins in anul 2018 o audienta combinata de 2 miliarde de spectatori. A devenit astfel evident ca streaming-ul live nu mai reprezinta doar o activitate distractiva, transformandu-se in activitate suplimentara sau chiar principala pentru unii creatori de continut, care incearca sa castige cota de piata in defavoarea formatelor media traditionale, precum televiziunile si serviciile de streaming la cerere.

Streamingul live al evenimentelor religioase – un fenomen in crestere

Streaming-ul live a devenit o importanta componenta a serviciilor religioase din toata lumea, la baza stand un motiv major: scaderea rapida a numarului de participanti directi. De exemplu, conform unui studiu realizat in anul 2015 de Pew Research Center, circa 50% din adultii din Statele Unite sustin ca au participat la evenimente religioase de numai cateva ori pe an si circa 36% spun ca au avut o participare saptamanala.

Inainte si Dupa: Cu o echipare obisnuita; cu ajutorul ATEN UC9020 StreamLIVE HD, serviciile religioase au rezultate mai bune.

Totodata, exista si o componenta puternica ce tine de schimbarea generatiilor, avand in vedere faptul ca milenialii au un interes mai scazut pentru serviciile religioase fata de generatia Silent. Bisericile care se opun acestei tendinte o fac cu ajutorul social media, aplicatiilor si streaming-ului live. De exemplu, Lakewood Church, din Houston, Texas, este una dintre cele mai mari congregatii crestine ale tarii, cu o rata de participare de 52000 persoane si 7 milioane de spectatori TV prin airplay pe saptamana. Serviciile sale sunt transmise live unui public de milioane de utilizatori, pentru maximizarea audientei. In cele din urma, este logic sa le vorbesti tinerilor si publicului global pe o limba pe care o inteleg si anume prin intermediul tehnologiei.

ATEN UC9020 suporta doua intrari HDMI pentru streaming live; aici este instalat intr-o configuratie care permite redarea continutului prin intermediul unui video-proiector intr-un lacas de cult, inregistrarea acestuia si transmisia sa live catre un public distribuit la nivelul intregii lumi.

De ce este necesar streaming live la nivel profesional?

Uneori, utilizatorii incearca sa patrunda pe piata de streaming video live si fac progrese notabile folosindu-se de camera integrata a unui laptop sau a unui smartphone pentru realizarea materialelor. Cu toate acestea, ei nu reusesc sa depaseasca un anumit nivel din cauza calitatii. Profesionistii nu au doar spatii si studiouri dedicate sau logouri frumoase (cu toate ca le au si pe acestea), ci au si camere mai bune, microfoane de calitate si mixere performante. Materialele lor video contin titluri si alte elemente suprapuse care completeaza informatia transmisa – un procedeu care nu este posibil prin simpla utilizare a telefonului. In plus, astfel de transmisii sunt de multe ori realizate cu 2 sau chiar 3 camere, care acopera in acest fel mai multe unghiuri de transmisie.

Inainte si Dupa: Cu ajutorul ATEN UC9020, utilizatorii pot adauga mai multe unghiuri unui ghid video, oferind in acest fel instructiuni cuprinzatoare publicului.

Prin utilizarea de diferite instrumente destinate productiei video, utilizatorii isi pot imbunatati evolutia pe ecran si imbogati continutul transmis, ceea ce duce la obtinerea unui public mai numeros si mai loial. Atingerea unui astfel de rezultat cu ajutorul smartphone-ului sau a unei camere web reprezinta insa o provocare dificila.

Depasirea limitarilor cu ATEN

In general, exista patru probleme esentiale cu care se confrunta utilizatorii noi atunci cand doresc sa realizeze transmisii live la un nivel profesional. Acestea sunt:

  • Costurile
  • Usurinta in utilizare
  • Forta de munca
  • Suportul software

Prima este reprezentata de costurile echipamentului necesar; echipamentul de streaming profesional este deseori prea costisitor pentru cei care au nevoie de realizarea transmisiilor live. In al doilea rand, nu trebuie neglijata complexitatea configurarii, utilizarii si depanarii unui astfel de echipament. Apoi, mai este si problema fortei de munca, deoarece o configuratie traditionala necesita de multe ori mai multe persoane pentru operare, ceea ce nu este fezabil. In sfarsit, achizitionarea de software profesional pentru streaming poate presupune la randul sau costuri considerabile si, chiar daca nu este asa, astfel de aplicatii sunt in general mai complicat de folosit decat cele de editare video.

Drept urmare, apar pe piata solutii care permit depasirea acestor bariere, venind in ajutorul utilizatorilor care doresc sa se adreseze unei audiente globale intr-un mod profesional, care nu este posibil numai prin folosirea dispozitivului mobil.

ATEN UC9020 permite controlul si editarea streaming-ului live intr-un mod cat se poate de simplu, transformand practic orice DSLR, camera compacta sau camera de actiune intr-o camera web.

Echipamente precum ATEN UC9020 si UC3022 le permit utilizatorilor care detin doua camere si, fie un iPad (cu UC9020), fie un smartphone (cu UC3022), sa transmita live folosind anumite setari, sa editeze continutul in timp real, sa aplice efecte de tranzitie si multe altele. Totodata, nu este necesara utilizarea unor camere deosebit de costisitoare: cu ajutorul acestor echipamente, aproape orice camera DSLR, camera compacta sau camera de actiune poate fi transformata in camera pentru streaming live.

Pentru mai multe informatii despre produsele pentru streaming live dezvoltate de ATEN, vizitati pagina web de mai jos:https://www.aten.com/global/en/products/usb-&-thunderbolt/content-creation/

ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada. Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *