AMD va prezenta povestea din spatele supercomputerului HPC la ISC High Performance Frankfurt

AMD va prezenta viziunea sa despre platformele HPC (high-performance computing)  și despre cele mai recente realizări din acest domeniu în cadrul evenimentului ISC High Performance, care va avea loc la Frankfurt în perioada 16-20 iunie.

Prezența AMD la acest show vine fondul știrilor apărute în luna mai a acestui an, și anume proiectul comun dintre compania americană și Cray pentru dezvoltarea celui mai rapid supercomputer din lume. De asemenea, evenimentul din Germania precedează lansarea celei de-a doua generații de procesoare AMD EPYC™, care va avea loc în Q3 2019.

Cele mai interesante știri de la ISC High Performance:

  • AMD va anunța un nou parteneriat cu NEC Germany, care va construi un supercomputer bazat pe arhitectura AMD EPYC de primă generație pentru Centrul Aerospațial German (DLR).
  • Universitatea din Indiana va folosi sistemul de tip supercomputer Cray Shasta™, bazat pe a doua generație de procesoare AMD EPYC, pentru a cerceta în continuare toate posibilitățile puse la dispoziție de inteligența artificială.
  • Universitatea Tehnica Nanyang, din Singapore, va folosi, de asemenea, un sistem supercomputer dezvoltat de Cray, bazat pe prima generație de procesoare AMD EPYC.
  • Suport Sylabs pentru procesoarele AMD EPYC și GPU-urile din gama Radeon.
  • Conferința AMD ISC 19, denumită Silicon and Software Solutions for HPC, unde managerul diviziei de procesoare EPYC, Andy Parma, va vorbi despre noutățile pe care AMD le pregătește pe acest segment pentru procesorul AMD EPYC 7000.

Participanții la eveniment vor putea afla cum AMD a depus toate eforturile pentru a-și crea o prezență stabilă în domeniul HPC, accelerând eforturile pentru dezvoltarea deep learning și soluționarea tuturor problemelor și provocărilor care intervin atunci când se lucrează cu un centru de date.

Mai multe informații despre povestea AMD HPC pe site-ul oficial al AMD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *