Lenovo prezintă la CES 2024 noile AI PC, laptopurile ThinkBook și desktopurile ThinkCentre neo, concepute pentru segmentul IMM

 • Printre noutăți: Magic Bay Studio, care include cameră și difuzoare, precum și o tastatură unică Mechanical Energy Harvesting și un mouse „proof-of-concept”
 • Lenovo prezintă și laptopul proof-of-concept ThinkBook™ 13x Gen 4 SPE (Smart Personalization Experience) cu un capac personalizabil E-ink

9 ianuarie 2024 – Lenovo™ a anunțat la CES® 2024 noi produse ThinkBook, desktop-uri ThinkCentre™ și accesorii concepute pentru zona IMM, care prezintă funcționalități inovatoare, un design inteligent și dezvoltări AI PC. Noul ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid este o soluție hibridă flexibilă, fiind atât un laptop, cât și o tabletă și care pot funcționa independent sau împreună, utilizatorii putând comuta rapid între laptop și tabletă. Este o soluție inovatoare, ce oferă o experiență hibridă între sistemele Windows și Android™. ThinkBook 13x Gen 4 este un laptop puternic Intel® Evo™ Edition, cu o autonomie foarte mare a bateriei și o tastă Copilot integrată, fiind primul laptop Lenovo neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon, dedicat sectorului IMM. ThinkBook 14 i Gen 6+ este un laptop puternic, versatil și inteligent, cu un display 3K de până la 14,5 inch și un port Graphics Extension (TGX) compatibil cu noul dock ThinkBook Graphics Extension (TGX), care valorifică puterea AI. Lenovo prezintă, de asemenea, varianta actualizată a laptopului ThinkBook 16p Gen 5, care include suport pentru noul Magic Bay Studio, care integrează o cameră 4K și difuzoare. ThinkCentre neo Ultra valorifică cele mai noi tehnologii oferind o nouă generație de AI PC de dimensiuni mici, iar desktop-ul all-in-one ThinkCentre neo 50a Gen 5 va fi disponibil în variante de 24 și 27 de inch. Laptopurile Lenovo ThinkBook, desktop-urile ThinkCentre neo și Magic Bay Studio sunt cele mai recente produse și accesorii inovatoare de la Lenovo pentru segmentul IMM.

De asemenea, Lenovo prezintă la CES două dispozitive unice proof-of-concept. Mechanical Energy Harvesting Combo este un produs care utilizează mișcarea mecanică și radiațiile solare pentru a alimenta un mouse și o tastatură, eliminând necesitatea încărcării externe. Mouse-ul și tastatura sunt ergonomice, oferind utilizatorului un confort sporit. De asemenea, produsul acceptă conexiuni Bluetooth® și wireless 2.4G, asigurând o conectivitate ușoară cu mai multe dispozitive.

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE este un laptop proof-of-concept inovator, performant, cu un design rafinat și cu un capac personalizabil. Datorită soluțiilor algoritmice hardware și software de la Lenovo și utilizării tehnologiei E Ink Prism™, utilizatorii pot personaliza capacul exterior, creând modele unice. Poate suporta până la 1.000 de imagini diferite, permițând utilizatorilor să-și exprime personalitatea și creativitatea. Datorită tehnologiei ultra-low power de la E Ink și a design-ului de sistem de la Lenovo, durata de viață a bateriei nu este afectată de schimbările de culoare ale capacului exterior – chiar și atunci când sistemul este oprit, capacul exterior se poate schimba în continuare. La CES 2024, Lenovo va pune în evidență patru combinații de design, inclusiv două combinații colorate, un ceas dinamic și interacțiunea cu mai multe sisteme.

AI pentru toți

PC-urile Lenovo ThinkBook anunțate astăzi sunt dotate cu procesoare Intel Core™ Ultra și Copilot în Windows 11, definind una dintre cele mai semnificative schimbări în arhitectura PC din ultimii ani. Procesoarele Intel Core Ultra dispun de un accelerator AI on-chip numit unitate de procesare neurală (NPU), care permite o accelerare AI eficientă din punct de vedere energetic și fluxuri de lucru AI rapide.

Utilizatorii ThinkBook vor beneficia de funcții AI încorporate, cum ar fi Smart Meeting și Smart Power 3.0, iar datorită parteneriatului Intel cu peste o sută de furnizori de software va fi disponibil un set extins de aplicații AI performante care vor funcționa excelent pe computerele Lenovo ThinkBook cu Intel Core Ultra.

O soluție hibridă pentru PC

Noul Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid poate fi utilizat atât ca laptop, cât și ca tabletă. Cele două produse pot fi utilizate fie separat ca două dispozitive, fie împreună sub forma unui laptop, astfel încât utilizatorii pot comuta cu ușurință între Windows 11 și Android. Soluția inovatoare este alcătuită din ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Station – care poate fi utilizată independent atunci când este conectată la un display extern – și ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Tab – care poate fi detașată și utilizată independent.

Conceput pentru creatorii de conținut media, designeri, profesioniști în logistică, analiști financiari sau orice alți utilizatori care ar putea beneficia de această funcționalitate dublă, noul dispozitiv poate gestiona aproape orice sarcini de lucru într-o varietate de formate:

 • Laptop cu Windows 11 pentru o experiență PC completă
  • cu tableta atașată, vine cu un display OLED 2.8K, de 14 inchi.
  • cu tableta detașată, Hybrid Station poate fi utilizat ca PC conectat la un display extern.
 • Laptop cu Windows 11 cu Hybrid Stream care permite streaming-ul de aplicații Android pe ecran, în fereastra Picture-in-Picture, asigurând o calitate înaltă și latență scăzută.
 • Tabletă cu tastatură – Hybrid Station funcționează ca tastatură și ClickPad – utilizatorii pot lucra sau se pot juca prin intermediul ecosistemului Android beneficiind de o durată de viață extinsă a bateriei.
 • Utilizatorii pot detașa tableta pentru o experiență Android completă, fiind ideală pentru a lua notițe cu instrumentul opțional Lenovo Tab Pen Plus, pentru prezentări sau vizionări de videoclipuri atunci când este plasat pe suportul opțional Lenovo Universal Easel Stand.

Performanța AI PC a procesoarelor Intel Core Ultra și grafica uimitoare Intel Arc™ din Hybrid Station le permit utilizatorilor să se bucure de o experiență completă Windows 11 pe laptop. Datorită display-ului detașabil, utilizatorii se pot bucura și de beneficiile unei tablete Qualcomm®, fără a întrerupe fluxurile de lucru pe Hybrid Station atunci când este conectată la un monitor extern. În plus, datorită bateriilor cu o autonomie mare de pe ambele dispozitive, care gestionează în mod inteligent energia, conectivitatea Wi-Fi® și capabilitățile de proiecție wireless pe display-urile externe compatibile, utilizatorii pot fi mai productivi mai mult timp, fără a fi nevoie de cabluri.

Inteligent și elegant pentru muncă și divertisment

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 este un laptop ultrasubțire, ușor și puternic și cântărește numai 1 kg, fiind mai ușor de transportat. Este echipat cu o baterie tip 74 WHr, cea mai mare dintr-un laptop de 13 inch, cu o autonomie de până la 21 de ore pentru redare video, până la 11,4 ore de navigare pe web sau până la 8,2 ore de apeluri de tip conferință. Este disponibil în două variante de design, Luna Grey sau o ediție limitată Seashell cu model, cu prima tehnologie de magneziu rezistent la coroziune din lume. Touchpad-ul mare de 120 mm oferă o experiență mai bună de utilizare, iar panoul de display dispune de un mod de economisire a energiei, care reglează rata de refresh și luminozitatea în funcție de atenția și prezența utilizatorilor, reducând consumul de energie.

ThinkBook 13x Gen 4 este un laptop Intel Evo Edition cu procesoare Intel Core Ultra, cu memorie 8400 MHz LPDDR5x de până la 32 GB, trei porturi Thunderbolt™ 4, placă grafică Intel Arc și conexiuni Wi-Fi rapide datorită Wi-Fi 6E. Sunetul de înaltă calitate este redat prin intermediul a patru difuzoare Harman/Kardon® și patru microfoane de anulare a zgomotului bazate pe inteligență artificială. Utilizatorii pot personaliza laptopul datorită suportului suplimentar pentru ecosistemul de accesorii Magic Bay de la Lenovo, folosind conectivitate pogo pin, inclusiv noul Magic Bay Studio cu cameră 4K și difuzoare de înaltă calitate.

Pentru a face fluxurile de lucru și mai inteligente, laptopul are funcții AI PC, inclusiv o tastă Copilot încorporată, ceea ce face mai ușor accesul la instrumentul AI. Datorită procesorului Intel Core Ultra, care include un NPU dedicat, ThinkBook 13x Gen 4 oferă capabilități AI PC care optimizează camera utilizatorului, sunetul și funcțiile de colaborare în aplicațiile compatibile, cum ar fi Microsoft Studio Effects, pentru a face întâlnirile online mai captivante. Utilizatorii vor beneficia de puterea AI furnizată prin Intel Core Ultra printr-o selecție largă de aplicații software. În plus, cipul AI integrat Lenovo LA3 utilizează un algoritm software de învățare automată pentru a optimiza parametrii sistemului în ceea ce privește performanța și durata de viață a bateriei.

Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 este primul produs Lenovo pentru segmentul IMM care este neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon, fiind certificat de British Standards Institution (BSI), și include certificări TCO Certified, ENERGY STAR® și EPEAT® Gold. Modelele Luna Gray includ 50% aluminiu reciclat în capacul inferior, iar toate modelele includ 90% plastic PCC (Post-Consumer Recycled Content) în carcasa adaptorului de alimentare și 30% plastic PCC în carcasele difuzoarelor. De asemenea, laptopul este livrat în ambalaje fără plastic, din hârtie 100% certificată FSC, care este utilizată în cutia de carton, în căptușeală și manual. Datorită testelor de durabilitate MIL-STD-810H și tastaturii rezistente la lichide, utilizatorii au mai puține griji în legătură cu posibile accidente.

Noi posibilități cu desktop-urile ThinkCentre

Primul desktop de dimensiuni mici de la Lenovo cu capabilități AI, ThinkCentre neo Ultra oferă performanțe optime prin maximizarea resurselor, fiind conceput pentru IMM-urile care doresc să valorifice capabilitățile AI fără investiții majore. ThinkCentre neo Ultra este un desktop de 3,6L care maximizează spațiul intern, fiind echipat cu un procesor Intel Core i9 pe platforma Intel vPro® Enterprise, un GPU NVIDIA® GeForce RTX™ 4060, un NPU independent ușor de actualizat, dar și cu până la 64 GB de RAM DDR5. Pentru o răcire eficientă, este proiectat cu un ventilator triplu care aspiră aerul rece din partea superioară și îl elimină din partea inferioară.

ThinkCentre neo Ultra dispune de conexiune Wi-Fi 7 pentru viteze extreme, până la opt porturi display pentru sarcini multiple și memorie și stocare ușor de actualizat, pentru a se potrivi nevoilor în schimbare ale IMM-urilor.

Lenovo ThinkCentre neo 50a 27 Gen 5 și ThinkCentre neo 50a 24 Gen 5 îmbunătățesc productivitatea și colaborarea. Calculatoarele all-in-one (AIO) de 27 și 24 de inch sunt dotate cu un procesor Intel Core i7, au până la 32 GB de memorie RAM DDR5 și un display 99% sRGB, certificat TÜV Rheinland® cu o rată de refresh de 100 Hz. Cele două modele AIO sunt primele computere entry-level pentru IMM-uri cu un stativ opțional de încărcare wireless pentru a menține dispozitivele încărcate 24×7.

Pentru o colaborare ușoară, AIO-urile sunt proiectate cu funcția Display Sharing, care transformă computerele într-un monitor atunci când un laptop este conectat printr-un port HDMI și cu funcția Lenovo Smart Storage, care utilizează stocarea internă ca pe un cloud privat, permițând utilizatorilor să acceseze, să editeze și să partajeze fișiere oricând și oriunde. Sunt o alegere ideală pentru companiile care doresc să maximizeze spațiul și să îmbunătățească productivitatea, ambele computere fiind silențioase și certificate TÜV Rheinland Ultra Low Noise, au conectivitate Wi-Fi 6 și încorporează o cameră de 5MP cu un obturator pentru protejarea confidențialității.

ThinkBook – rezultate dincolo de așteptări

Lenovo ThinkBook 14 i Gen 6+ este un laptop elegant, inteligent și puternic, care oferă mai multă performanță și productivitate. Este dotat cu procesoare Intel Core Ultra, care permit funcții AI PC care optimizează experiența de lucru a utilizatorului, precum instrumente de lucru, editare foto, video și audio, sesiuni de colaborare și multe altele. Are o memorie dual-channel LPDDR5X de până la 32 GB, placă grafică Intel Arc încorporată și o baterie de 85 Wh. Funcția de detectare a prezenței umane disponibilă prin intermediul camerei cu infraroșu (IR) îmbunătățește securitatea datorită funcției de blocare atunci când utilizatorul nu este prezent. Camera IR simplifică, de asemenea, autentificarea datorită funcției de recunoaștere facială disponibilă prin Windows Hello.

Datorită chip-ului Lenovo LA3 AI și Lenovo Smart Power 3.0, utilizatorii pot beneficia de funcții accelerate de AI, cum ar fi Lenovo Smart Meeting, care oferă o experiență de colaborare inteligentă și eficientă prin optimizarea răcirii și eliminarea buffering-ului și întreruperilor în timpul conferințelor. În plus, laptopul are senzori care reglează luminozitatea ecranului și iluminarea tastaturii în funcție de lumina ambientală și prezență, contribuind la reducerea consumului de energie.

ThinkBook 14 i Gen 6+ are un display 3K de până la 14,5 inch, cu un raport ecran-echipament de 90%, ceea ce face ca imaginile să pară mai vii și o rată de refresh de 120 Hz care permite o mișcare mai lină. De asemenea, utilizatorii pot scrie mult mai ușor datorită tastaturii îmbunătățite, care are taste mai mari și concave, iar răcirea este asigurată de noul ventilator dublu și sistemul de evacuare a aerului cald din spate. Conectarea la diferite dispozitive externe este ușoară datorită diverselor porturi I/O, inclusiv un port USB-A ascuns, conceput special pentru a proteja dongle-urile USB. Un element distinct pentru ThinkBook 14 i Gen 6+ este portul TGX care oferă un transfer de date de până la 64 Gbps, permițând accesul la grafică externă de înaltă performanță și procesare AI, datorită stației de andocare TGX.

ThinkBook Graphics Extension este o soluție grafică inteligentă care se conectează la ThinkBook 14 i Gen 6+ prin portul TGX. Construit prin intermediul colaborării dintre Lenovo și NVIDIA, dock-ul TGX acceptă GPU-uri desktop NVIDIA GeForce RTX, care pot spori semnificativ performanța AI în combinație cu procesorul Intel Core Ultra și pot folosi funcții AI exclusive.

Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 îi ajută pe utilizatori să gestioneze orice sarcină rapid și eficient, datorită procesorului Intel Core i9 (a 14-a generație) cu AI Assist și NVIDIA GeForce RTX 4060. Construite pentru era AI, GPU-urile GeForce RTX dispun de nuclee specializate AI NVIDIA TensorRT care oferă performanțe superioare și capabilități revoluționare pentru cazurile de utilizare AI, cum ar fi Stable Diffusion. Utilizatorii au mai multe opțiuni de conectivitate datorită celor două porturi Thunderbolt 4 și celor trei porturi USB-A care sunt amplasate convenabil pe laterale și a portului HDMI situat în spate. În plus, utilizatorii pot maximiza capacitatea de stocare datorită celor două sloturi SSD. Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 are o nouă tastatură cu taste îmbunătățite, indicatori LED și un TouchPad situat mai central pe tastatură.

Pentru mai multă creativitate, utilizatorii pot folosi accesoriile modulare Magic Bay, cum ar fi noul Magic Bay Studio care se conectează la ThinkBook 16p Gen 5 sau ThinkBook 13x Gen 4 prin conectorii Pogo Pin localizați în partea de sus a ecranului, sau se pot conecta la alte laptopuri prin cablul USB-C™ inclus.

Lenovo Magic Bay Studio se remarcă prin tehnologia 4K, îmbunătățită de AI și proiectată pentru a oferi o calitate excepțională a imaginii. Această tehnologie bazată pe inteligență artificială pune accentul pe claritatea și acuratețea culorilor, redefinind standardele pentru videoconferințele profesionale. Magic Bay Studio oferă și o calitate deosebită a sunetului, datorită funcției audio sincronizate, impresionantă în combinație cu laptopuri ThinkBook selectate.

Disponibilitate și prețuri în EMEA

 • Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 va fi disponibil în septembrie 2024.
 • Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 va fi disponibil până la jumătatea lunii martie 2024, cu un preț de pornire estimat de 1.199 EUR (fără TVA).
 • Lenovo ThinkCentre neo Ultra va fi disponibil până la sfârșitul lunii septembrie 2024, cu un preț de pornire estimat de 1.499 EUR (fără TVA).
 • Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 Gen 5 și neo 50a 27 Gen 5 vor fi disponibile până la sfârșitul lunii aprilie 2024, cu prețuri de pornire estimate de 599 EUR (fără TVA) și, respectiv, 629 EUR (fără TVA).
 • Lenovo ThinkBook 14 i Gen 6+ și ThinkBook Graphics Extension nu vor fi disponibile în EMEA.
 • Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 va fi disponibil în iunie 2024.
 • Lenovo Magic Bay Studio va fi disponibil în iulie 2024, cu un preț estimat de 69 EUR (inclusiv TVA).

Pentru mai multe detalii și imagini ale produselor, vizitați secțiunea media CES 2024 de la Lenovo pe StoryHub.

Despre Lenovo

Lenovo este o putere tehnologică globală cu venituri de 62 de miliarde de dolari US, clasată pe locul 217 în topul Fortune Global 500, cu 77.000 de angajați în întreaga lume și care deservește zilnic milioane de clienți din 180 de piețe. Cu o viziune îndrăzneață, prin intermediul căreia își propune să ofere tehnologii mai inteligente pentru toți, Lenovo a valorificat succesul obținut din poziția de cea mai mare companie de PC-uri din lume, extinzându-se în continuare în domenii care susțin evoluția accelerată a tehnologiilor „New IT” (client, edge, cloud, rețele și date), inclusiv servere, soluții de stocare, mobile, software, soluții și servicii. Acest proces de transformare, alături de inovațiile Lenovo care schimbă lumea, construiesc un viitor mai incluziv, sigur și inteligent pentru toată lumea, oriunde. Lenovo este listată la bursa din Hong Kong sub Lenovo Group Limited (HKSE: 992) (ADR: LNVGY). Pentru mai multe informații, vizitați https://www.lenovo.com și accesați ultimele noutăți via StoryHub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *