TP-Link a lansat la CES 2023 primele sale routere compatibile Wi-Fi 7, dar și noi produse smart home și dispozitive dedicate mediului enterprise

București, 9 ianuarie 2023 – TP-Link®, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, a prezentat la CES 2023 cele mai noi produse și tehnologii dezvoltate de companie, pentru experiența de conectivitate a viitorului. De la gadgeturi smart home performante, la echipamente compatibile cu cel mai nou standard Wi-Fi 7, dar și soluții pentru mediul enterprise, TP-Link propune o gamă variată de produse care să le aducă utilizatorilor conexiuni de top și securitate sporită, simplu, rapid și cu un design atrăgător.

Viteze uimitoare pentru cea mai bună experiență online, cu standardul Wi-Fi 7

La CES 2023, TP-Link a prezentat produse de ultimă generație compatibile cu standardul Wi-Fi 7, dedicate atât consumatorilor casnici, cât și mediului enterprise, extinzând astfel gama sa de dispozitive ce oferă viteze extraordinare, pentru conectivitate de top.

Unul dintre produsele-vedetă care au primit distincția CES Innovation Award este sistemul mesh Deco BE95, un produs compatibil Wi-Fi 7 care oferă performanțe excepționale, de ultimă generație și conectivitate multi-gigabit pentru întreaga casă. Acest produs Wi-Fi 7 quad-band este cel mai rapid sistem Quad-Band Whole Home Mesh Wi-Fi 7 din industrie, integrând cea mai recentă bandă de 6 GHz, o lățime de bandă de 320 MHz și 4K-QAM pentru o viteză combinată de până la 33 Gbps pe 16 fluxuri. Fiecare unitate este echipată cu două porturi WAN/LAN 10G și două porturi WAN/LAN 2,5G pentru o rețea multi-gigabit. Iar datorită tehnologiei TP-Link AI-Driven Mesh, sistemul utilizează algoritmi avansați și Self-Learning pentru a se asigura că rețeaua mesh Wi-Fi este perfectă pentru fiecare locuință. Un alt produs-vedetă prezentat de TP-Link la CES 2023 a fost sistemul mesh Deco BE65-5G, care combină în mod inovator tehnologia 5G cu tehnologia Wi-Fi 7, oferind conexiuni ultra-rapide. Este suficient ca utilizatorii să conecteze o cartelă SIM 5G, pentru a se putea bucura de toată puterea noii generații Wi-Fi, iar Deco BE65-5G este un sistem mesh cu viteze Wi-Fi tri-band de 11 Gbps, viteze de descărcare 5G de până la 3,4 Gbps și trei porturi WAN/LAN 2,5G, care este capabil să transforme tot acest potențial într-o experiență memorabilă de navigare. Deco BE65 este un alt sistem mesh Wi-Fi 7 prezentat la CES 203, cu viteze tri-band de 11 Gbps și patru porturi 2.5G.

CES_News_800px_Wi-Fi7

Nu doar sistemele mesh beneficiază, însă, de compatibilitatea cu cel mai nou standard Wi-Fi 7, ci și routerele de top prezentate de companie. Continuând performanța seriei Archer, cele mai noi routere lansate de TP-Link le aduc utilizatorilor experiențe fără precedent. La CES 2023 au fost prezentate patru noi routere, iar cel mai performant dintre ele a fost Archer BE900, cu un design futurist, vertical, care seamănă mai mult cu o consolă de jocuri decât cu un router, cu un ecran LED și comenzi tactile în partea frontală. Archer BE900 oferă viteze Wi-Fi 7 quad-band de 24 Gbps și vine cu un design nou, complet diferit față de cel al routerelor anterioare. Acesta are 12 antene interne high gain și oferă acoperire multidirecțională. Echipat cu două porturi WAN/LAN 10G – un port RJ45 și un port combo RJ45/SFP+ – routerul oferă suport flexibil atât pentru conexiuni prin fibră, cât și pentru cele de cupru. Cele patru porturi 2.5G suplimentare și două porturi USB îl fac o soluție ideală pentru rețeaua viitorului.

CES_News_800px_Tapo RV10 Plus

Un alt router impresionant este Archer GE800, primul router de gaming Wi-Fi 7 de la TP-Link cu True 10G. Acesta a primit distincția Innovation Award la CES 2023 și oferă viteze Wi-Fi de peste 18 Gbps, fiind echipat, de asemenea, cu două porturi 10G și două porturi 2,5G pentru a satisface nevoi complexe de divertisment acasă, cum ar fi jocurile, 8K AR/VR sau configurațiile tip NAS. Cu funcții speciale precum Game Accelerator, GE800 stabilizează conexiunile și reduce latența pentru a vă asigura că jocurile rămân adevărate experiențe imersive.

Locuința modernă devine și mai inteligentă, cu noile produse din gama Tapo

TP-Link continuă să extindă cele două branduri dedicate produselor smart home, Tapo și Kasa, pentru a le oferi utilizatorilor produse inteligente, de înaltă calitate. Compatibile cu noul standard Matter, de top în industrie, TP-Link și-a deschis ecosistemul, îmbunătățind astfel compatibilitatea pentru produsele pe care utilizatorii doresc să le conecteze.

CES_News_800px_Tapo D660

Astfel, la CES 2023 TP-Link a prezentat Tapo RV30C Slim, produs distins cu premiul Innovation Awards Honoree, unul dintre primele aspiratoare robot ale companiei, care duce acum performanța și eficiența la un nou nivel. Cu un senzor LiDAR Mini-DTOF compact, RV30C Slim este cel mai subțire aspirator robot cu navigare LiDAR de pe piață, fapt care îi permite să curețe zonele mai greu accesibile. Alimentat de MagSlim LiDAR Navigation, RV30C Slim realizează măsurători la nivel milimetric pentru o percepție și o cartografiere mai precisă a locuințelor, mărind considerabil zona acoperită pentru curățenie. Tot la CES 2023 a fost prezentat și RV70 OMNI, cu tehnologie triple-AI și o stație Omni pentru a acoperi toate ariile care trebuie curățate. La același eveniment, TP-Link a prezentat și noile serii Tapo RV30, RV10 și RV10 Plus, produse care vin să completeze armonios gama smart home a companiei.

CES_News_800px_EAPs

De asemenea, TP-Link a prezentat noul Homebase Tapo H900, un produs care poate fi considerat „nucleul” conexiunii de acasă, fiind compatibil cu dispozitive bazate pe WiFi, Sub-G, Bluetooth, Matter, Thread și alte protocoale. Cu H900, utilizatorii pot gestiona toate dispozitivele inteligente Tapo și se pot bucura de o automatizare fără întreruperi. În plus, Tapo H900 funcționează ca un centru de supraveghere și stocare video, permițându-le utilizatorilor să urmărească vizualizări live de la până la 16 camere simultan.

La CES 2023, TP-Link a lansat și următoarea generație de camere de securitate inteligente. Tapo C325WB este camera de supraveghere Wi-Fi pentru exterior de la Tapo, care vine acum cu un senzor mai performant, pentru a reda imagini în culori mai naturale și detalii mai vii, chiar și în condiții de lumină foarte scăzută. Tapo C325WB oferă, de asemenea, funcții îmbunătățite de detecție AI, este certificată IP66 pentru rezistență la apă și se comportă bine chiar și în medii dificile cu ploaie și praf. Alte modele de camere de supraveghere smart prezentate recent sunt și Tapo C225 (cu funcție Pan/Tilt și detectare AI), dar și Tapo C420S2 – un sistem cu două camere cu acumulatori, care oferă funcționare neîntreruptă timp de 180 de zile, detectare AI inteligentă și multe alte funcții speciale.

CES_News_800px_Tapo C420S2

O lansare inedită o reprezintă modelul Tapo A200, care vine cu un panou solar ce permite încărcarea constantă, folosind lumina naturală. Printre modelele de top, foarte ușor de utilizat, face parte și camera de securitate Wi-Fi de exterior Tapo C425 2K QHD, alimentată cu baterii, care este dotată cu o baterie încorporată de mare capacitate de 10.000 mAh și poate fi montată magnetic oriunde.

Tot din categoria produselor smart home nou lansate face parte și soneria Tapo D660, o dovadă a importanței pe care TP-Link o acordă rezolvării situațiilor reale întâmpinate de utilizatori. În ciuda faptului că există multe sonerii inteligente pe piață, puține dintre ele pot monitoriza partea de jos și colțurile ușilor. Conținând o cameră orientată în jos, alimentată de un procesor performant, Tapo D660 le oferă utilizatorilor o supraveghere completă a ușilor și un unghi de vizualizare ultra-wide, de peste 180°, pentru ca aceștia să poată vedea tot ce se petrece în fața intrării.

Compatibilitate cu standardul Matter, cel mai nou protocol care permite funcționarea unificată a dispozitivelor IoT

TP-Link se concentrează pe dezvoltarea de produse utile pentru clienți, dar, în același timp, are ca scop promovarea ideii de integrare a produselor smart home într-un ecosistem cât mai flexibil și versatil, precum și atenuarea fragmentării pieței dispozitivelor IoT. În acest sens, TP-Link a stimulat aplicarea practică a protocolului Matter și este una dintre primele companii care a primit certificarea Matter 1.0. Prin introducerea acestui standard, TP-Link le va aduce utilizatorilor interoperabilitate sporită și va permite o configurare mai simplă a dispozitivelor pe multiple platforme.

CES_News_800px_Deco BE65-5G

Prima serie de produse TP-Link certificate Matter a fost, de asemenea, prezentată la CES, incluzând prize inteligente, întrerupătoare inteligente, prelungitoare și becuri smart. Astfel, priza inteligentă Tapo P125M Mini dispune de un design compact pentru a suprapune două conexiuni în aceeași priză. Întrerupătorul inteligent Tapo S505D este și el un produs compatibil cu standarul Matter, care le permite utilizatorilor să ajusteze intensitatea luminii în mai multe moduri. Nu în ultimul rând, becul inteligent multicolor Tapo L535E, certificat Matter, are o intensitate pentru lumină albă de până la 1.100 lumeni și poate fi și el foarte ușor integrat în contextul unei case inteligente și eficiente. Un alt produs prezentat la CES 2023 este senzorul smart Tapo P300, care vine cu multe funcții performante, precum detectarea scurgerilor de apă, de exemplu, a temperaturii sau a umidității.

Business la următorul nivel, cu gama Omada Enterprise Wi-Fi 7

TP-Link a dezvoltat gama Omada special pentru a le oferi clienților din zona de business soluții de rețea sigure și fiabile. La CES 2023, au fost prezentate două noi access point-uri Wi-Fi 7 Omada EAP780 și Omada EAP770. Acestea oferă viteze tri-band de 22 Gbps și, respectiv, 11 Gbps, iar Omada EAP770 vine cu un port PoE 10G și o bandă mai largă de 6 GHz pentru a debloca întregul potențial al Wi-Fi 7, sporind lățimea de bandă și reducând, latența prin intermediul unor funcții avansate, cum ar fi Multi-Link Operation (MLO) și Multi-RU.

Astfel, datorită tehnologiei de top, chiar și într-un auditoriu, într-o sală de ședințe sau într-un hotel cu numeroase dispozitive, toată lumea poate lucra, se poate bucura de jocuri sau poate viziona online videoclipuri de înaltă rezoluție, fără probleme.

VIGI, securitate sporită pentru orice afacere

Sistemul profesional de supraveghere VIGI de la TP-Link este dedicat protejării afacerilor utilizatorilor, oricând și oriunde. Funcțiile inteligente, garanțiile de calitate fiabile și asistența de personalizată sunt factori care definesc soluțiile TP-Link, pentru ca business-urile să beneficieze tot timpul de cea mai bună protecție. Anul acesta, la CES 2023, TP-Link a prezentat două camere de rețea VIGI noi și inovatoare, modelele VIGI C540V și VIGI C340S.

VIGI C540V este o cameră pan-tilt color pentru exterior care oferă imagini la o rezoluție de 4MP și focalizare variabilă. Prin comutarea fără probleme între un cadru mai amplu și unul mai strâns, aceasta permite vizualizarea întregului cadru sau, după caz, surprinderea detaliilor mai îndepărtate, fără lag și fără distorsiunea imaginii, datorită unui algoritm unic TP-Link. Mai mult, aceasta oferă o panoramare de la 0° la 331,3° și o înclinare de la 0° la 119,8° pentru a acoperi o scenă completă cu o singură cameră. Această cameră este o alegere ideală pentru utilizarea la intrările imobilelor, de exemplu, în parcări ori piețe, zone care necesită o acoperire de securitate cuprinzătoare fără „zone moarte”, care costă mai puțin și se instalează ușor.

Cele mai multe probleme de securitate se întâmplă pe timp de noapte. Prin urmare, observarea fiecărui detaliu pentru a asigura siguranța pe timp de noapte este deosebit de importantă. Acum, noua cameră VIGI C340S de la TP-Link poate oferi cu ușurință imagini vii și pline de culoare în condiții de lumină ultra-scăzută, datorită lentilelor cu deschidere mare, a unui senzor de înaltă sensibilitate și a unui modul ISP încorporat. Mai exact, datorită deschiderii F1.0 a diafragmei, aceasta captează de 4,5 ori mai multă lumină, lucru care se traduce în imagini cu 45% mai bune. De asemenea, VIGI C340S poate capta clipuri video color și de înaltă calitate timp de 24 de ore, fără lumini suplimentare.

Despre TP-Link

Fondat în 1996, TP-Link este furnizor global de dispozitive și accesorii de rețea. Conform companiei de analiză a pieței IDC*, TP-Link este liderul pieței de echipamente WLAN, cu distribuție în peste 170 de țări și sute de milioane de clienți în întreaga lume. Cu un portofoliu extins de dispozitive și soluții stabile, performante și accesibile în domeniul rețelisticii și o experiență dovedită, compania își continuă evoluția cu echipamente adaptate stilului de viață conectat, care să răspundă cerințelor viitoare.

*Potrivit raportului IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker, Q2, 2022

Pentru mai multe informații despre TP-Link, vizitează www.tp-link.com/ro sau urmărește-ne pe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *