Bullitt Satellite Connect pe scena CES 2023: Comunicare neîntreruptă oriunde acoperirea celulară reprezintă o provocare

Smartphone-ul Android de la Bullitt, laureat al premiilor CES 2023 pentru inovație, dispune de tehnologie avansată de mesagerie bidirecțională prin satelit, urmărire și asistență SOS

Bullitt Group, producătorul britanic de telefoane mobile, a dezvăluit serviciul de mesagerie prin satelit – Bullitt Satellite Connect – la CES 2023. Serviciul va fi disponibil pe piața comercială în Q1 2023.

Motorola și Bullitt au confirmat că următorul dispozitiv din gama Defy va fi primul smartphone care suportă serviciul de mesagerie prin satelit al Bullitt. Companiile au un parteneriat ce urmărește dezvoltarea de telefoane mobile robuste sub marca emblematică Motorola și consolidează acest angajament prin lansarea funcției de conectivitate avansată într-un smartphone Motorola.

Bullitt Satellite Connect - 02

Conceput pentru cei care s-au confruntat cu problema acoperirii celulare, Bullitt Satellite Connect oferă fiabilitate și siguranță milioanelor de oameni care trăiesc sau lucrează în zonele cu acoperire slabă.

Bullitt a dezvoltat un software proprietar și componentele serviciului pentru a furniza mesaje text prin satelit cu ajutorul unei simple aplicații OTT (Bullitt Satellite Messenger). Serviciul este rezultatul a doi ani de lucru cu cei mai avansați parteneri din domeniul comunicațiilor NTN (rețea non-terestră), inclusiv cu cel mai important furnizor de chipset din lume MediaTek, specialiști de top în răspunsul la evenimente critice FocusPoint International și Skylo, partenerul de conectivitate prin satelit a lui Bullitt. Skylo operează rețeaua pentru a oferi serviciul de mesagerie prin satelit Bullitt „întotdeauna activat” și gestionează conexiunile la dispozitive prin constelațiile de sateliți GEO, precum Inmarsat și altele.

Bullitt Satellite Connect - 03

Richard Wharton, co-fondator al Bullitt Group, a explicat: „Bullitt Satellite Connect rezolvă o problemă reală de conectivitate. Americanii trimit 6 miliarde de mesaje SMS în fiecare zi*, dar, din cauza amplorii și topografiei țării, niciun operator nu acoperă mai mult de 70% din masa uscată a SUA și aproximativ 60 de milioane de americani pierd acoperirea pentru până la 25% din fiecare zi**.

Acest lucru înseamnă sute de milioane de cazuri în care oamenii nu pot comunica prin intermediul propriului telefon. Punctele negre de acoperire persistă într-o măsură din ce în ce mai mică în întreaga lume. Avem o soluție cu adevărat internațională. Bullitt Satellite Messenger oferă o asigurare totală de conexiune oriunde.”

Bullitt Satellite Connect - 01

Motorola, un brand iconic în industria comunicațiilor, se află în fruntea identificării noilor tehnologii care devin un standard în industrie. Suntem încântați să anunțăm că următorul dispozitiv din familia Motorola Defy va fi primul dispozitiv care va include tehnologia de mesagerie prin satelit bidirecțională de la Bullitt și va oferi clienților Motorola cea mai avansată și mai fiabilă conectivitate din lume.” a continuat Wharton.

Dave Carroll, Vicepreședinte Strategic Brand Partnerships la Motorola: „Suntem încântați să colaborăm cu Bullitt pentru a aduce pe piață primul smartphone echipat cu tehnologie de mesagerie prin satelit bidirecțională. Motorola a fost un pionier în industria de telefonie mobile și suntem mândri să ne aflăm în fruntea inovațiilor din industrie alături de Bullitt”.

Serviciul funcționează combinând hardware-ul telefonului Bullitt și aplicația OTT personalizată, Bullitt Satellite Messenger, pentru a trimite mesaje de oriunde către orice smartphone. Serviciul va încerca mai întâi să se conecteze prin Wi-Fi sau date mobile, iar dacă niciunul nu este disponibil, se va conecta prin satelit. Oricine poate primi un mesaj ca un simplu SMS pe telefon și poate răspunde prin descărcarea aplicației asociate pentru Android sau iOS.

Costul mesajelor va fi dedus din planul abonatului de mesagerie prin satelit, fără costuri pentru destinatar. Asistența SOS este gratuită pentru primul an, iar planurile de abonament încep de la 4,99 USD/lună, fiind disponibile și planuri de utilizare mai intensă.

Pentru mai multe detalii accesați www.bullitt.com

Detaliile și disponibilitatea noului Motorola Defy vor fi anunțate în curând.

*Sursa: CTIA

**Sursa: https://www.opensignal.com/2019/09/24/mobile-experience-in-rural-usa-an-operator-comparison

Despre Bullitt Group

Bullitt Group este o companie britanică de smartphone-uri specializată în dispositive, aplicații și servicii robuste conectate prin satelit. Bullitt Group le permite clienților săi să își folosească dispozitivul oriunde ar merge – fie că sunt șantiere, ferme de pescuit în larg sau în locuri rurale unde conectivitatea terestră nu poate ajunge. Moștenirea Bullitt Group în oferirea de dispozitive robuste, fiabile și rezistente, este susținută de utilizarea conectivității prin satelit pentru a oferi primul smartphone din lume conectat prin satelit. Dispozitivul conectat prin satelit al Bullitt Group le permite clienților să acceseze servicii de conectivitate în cele mai dificile și îndepărtate locații, permițând în același timp partenerilor săi MNO să ofere conectivitate dincolo de limitările rețelelor terestre. Pentru mai multe informații, vizitați: www.bullitt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *