Wave Quartet – Concert de marimba la Bucuresti pe scena Festivalului Vara Magica 2021

Festivalul “Vara magica”, aflat la editia a X-a, va invita in data de 4 august, incepand cu ora 19:30, la Ateneul Roman pentru a va bucura de un concert de marimba sustinut de WAVE QUARTET, cunoscut si apreciat la nivel international.Vor fi interpretate piese ale artistilor Astor Piazzolla, Suzanne Vega, Avner Dorman sau Georges Bizet / Rodion Schtschedrin – Carmen Suite cu un aranjament al WAVE QUARTET. Programul complet este disponibil pe pagina evenimentului

WAVE QUARTET s-a infiintat atunci cand Bogdan Bacanu, artistul recunoscut la nivel mondial pentru modul in care a dezvoltat marimba, a facut o adaptare pentru instrumentul sau a celor trei concerte ale lui J.S. Bach pentru doua clavecine. Atunci a facut echipa cu fostul sau elev Christoph Sietzen, castigator al concursului international de muzica ARD 2014 si o stea in ascensiune a European Concert Hall Organisation in stagiunea 2017/2018, si cu Emiko Uchiyama si Vladi Petrov, care au castigat competitii internationale intr-un duo de marimba. In 2019, Nico Gerstmayer a devenit noul membru al Wave Quartet,  inlocuindu-l pe Vladi Petrov. 

 Marimbafonul, denumit si marimba, marimba sau balafon, este un instrument de percutie de provenienta africana, foarte asemanator cu xilofonul si vibrafonul, care aduce prin sunetul sau o poveste aparte. Este construit din placi de lemn de palisandru, acordate si dispuse in ordinea inaltimii, inzestrate cu tuburi rezonante, care intaresc si prelungesc sunetele. Asupra lui se actioneaza cu ciocanele de lemn sau de cauciuc. 

 Unul dintre cei mai importanti interpreti de marimba din generatia sa, Bogdan Bacanu a fost apreciat pentru cultivarea sunetului si muzicalitatea sa profunda. Inca de la varsta de 23 de ani Bogdan Bacanu este profesor de marimba la Universitatea Privata Anton Bruckner din Linz (Austria) si a devenit astfel cel mai tanar profesor de acest gen, la nivel mondial. In 1998 a primit distinctia de „Muzician al anului” in Australia si in 2010 a fost profesor onorific la Universitatea din Sechuan (China). De asemenea, a fost profesor la Universitatea pentru Muzica si Artele Spectacolului din Viena.  

 Bogdan Bacanu canta exclusiv pe instrumentele ADAMS Marimbas, iar cunoscutul producator de instrumente a dezvoltat impreuna cu artistul o serie de ciocane de marimba denumite ”Bogdan Bácanu Signature Series” si a prezentat un model inedit de marimba la targul international Musikmesse de la Frankfurt, din 2015.  

Festivalul Vara Magica va continua in perioada 4 si 19 august cu cate doua spectacole pe saptamana, in zilele de miercuri si joi, de la orele 19:30. Va invitam sa urmariti agenda festivalului si biletele disponibile pe site-ul www.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *