ELKO si AXIS Communications propun solutii de supraveghere pentru afacerile mici

Supravegherea video a devenit o necesitate pentru companiile mici, pentru filiale de birouri si, in special, pentru micile magazine sau afaceri din retail, fie ele individuale sau din cadrul unei retele. Avand ca prim obiectiv securitatea si integritatea angajatilor si a clientilor, precum si a bunurilor aflate in perimetrele vizate, sistemele de supraveghere pot juca un rol important si in ceea ce priveste activitatile comerciale desfasurate.

Siguranta si experienta mai placuta pentru clienti

Tehnologiile inteligente sunt concepute pentru a sprijini si a oferi consumatorului o experienta mai placuta, mai rapida si mai sigura la cumparaturi. Monitorizarea fluxului de persoane in spatiile destinate interactiunii cu clientii, dar si in spatiile in care accesul este interzis, reprezinta un motiv solid pentru care managerii se pot baza pe un sistem de supraveghere. Prevenirea unor infractiuni prin descurajarea persoanelor rau intentionate sau furnizarea de inregistrari organelor de ordine pentru investigarea unor fapte de natura penala sunt doar doua exemple in care un sistem de supraveghere isi dovedeste utilitatea. Prevenirea intrarii prin efractie in spatii cu acces restrictionat, a furtului sau a agresarii angajatilor asigura atat echipei de management, cat si personalului, un grad sporit de siguranta.

In plus, sistemul ofera oportunitati de a creste veniturile pentru spatiile comerciale: se poate redimensiona serviciul de paza, se poate aloca personalul comercial in zone in care este necesara interactiunea cu clientii sau se poate urmari nivelul stocului de marfuri la raft pentru o aprovizionare constanta. Monitorizarea numarului de clienti si distributia lor pe zonele din cadrul magazinului poate furniza, in acelasi timp, informatii si statistici utile pentru punerea in practica a unor strategii de marketing menite sa impulsioneze vanzarile in functie de interesul clientilor pentru anumite categorii de produse sau in functie de perioada din zi sau din saptamana in care se inregistreaza varfuri de incarcare.

Flexibilitate si scalabilitate

Utilitatea unui astfel de sistem este, prin urmare, dovedita. Ramane la latitudinea echipei de management alegerea momentului de adoptare a acestuia. Care ar fi principalele obstacole in calea adoptiei? In primul rand, dimensiunea financiara a investitiei ar putea duce la amanari, apoi temerile legate de complexitatea implementarii si exploatarii sistemului.

Cu o experienta solida in furnizarea solutiilor si produselor companiei Axis Communications, ELKO asigura prin partenerii sai consultanta, proiectare si suport tehnic pentru construirea unor sisteme de supraveghere scalabile, flexibile si adaptate nevoilor specifice micilor companii. Portofoliul larg al producatorului suedez permite dezvoltarea de solutii cu grad variabil de complexitate, pornind de la cele mai simple, cu o camera de supraveghere si un mic sistem de stocare a imaginilor, pana la solutii complexe ce acopera intregi cladiri de birouri, spatii comerciale sau depozite.

Elementul principal: camera video de retea

Bineinteles, elementul principal al unui astfel de sistem este camera video de retea. De-a lungul celor peste 25 de ani de cand a lansat prima camera video de retea, Axis Communications si-a dezvoltat permanent portofoliul pentru aceasta categorie de produse si pune la dispozitia clientilor si partenerilor sai o varietate de modele. Astfel, pentru acoperirea zonelor exterioare – cai de acces, perimetre, depozite si alte cladiri din perimetrul monitorizat – pot fi folosite camerele de exterior.

De exemplu, AXIS M2025-LE este o camera de mici dimensiuni de tip bullet cu iluminare IR incorporata si calitate video HDTV 1080p (1920×1080 @30fps) ce ofera supraveghere de inalta rezolutie si utilitate a imaginii, chiar si in conditii de iluminare foarte redusa, la 0,2 lucsi. O singura camera de acest tip acopera un camp vizual orizontal de 115°, ceea ce ajuta la mentinerea costurilor reduse datorita suprafetei acoperite. WDR – Forensic Capture optimizeaza inregistrarile scenelor in conditii de iluminare complexe, iar pentru monitorizarea zonelor lungi si inguste, Axis Corridor Format ofera un flux video de tip „portret” care maximizeaza calitatea si utilitatea imaginii. In plus, tehnologia Axis Zipstream optimizeaza semnificativ stocarea si latimea de banda, asigurandu-se in acelasi timp ca detaliile importante sunt capturate la calitatea completa a imaginii. Capabila sa opereze intr-o plaja de valori de temperatura cuprinse intre -30°C si 50°C, camera are un rating IP66, ceea ce inseamna ca are protectie completa impotriva prafului, uleiului si a altor materiale necorozive, chiar si impotriva jeturilor puternice de apa.

In cazul in care situatia impune utilizarea unei camere cu caracteristici superioare, specialistii ELKO recomanda modelul AXIS M2026-LE Mk II, care este echipat cu un senzor CMOS de 4 MP ce asigura o calitate a imaginii Quad HD 1440p (2688×1520 @30fps), iar campul vizual orizontal este de 130°.

Pentru conditii mai restrictive de iluminare, specialistii ELKO propun modelele AXIS M3115-LVE si AXIS M3116-LVE de format „dome”, care asigura inregistrari clare chiar in conditii de intuneric. Cu ajutorul tehnologiei Axis Lightfinder, aceste camere fac vizibile zonele intunecate dintr-o scena si capteaza detalii deosebite in conditii de lumina foarte scazuta. Rezultatul este o calitate excelenta a imaginii fara a fi nevoie de surse de lumina externe. Pentru inregistrari video color la rezolutii de 2MP, AXIS M3115-LVE are nevoie de o iluminare de 0,17 lucsi, iar pentru cele alb-negru de doar 0,03 lucsi, in timp ce AXIS M3116-LVE inregistreaza color la rezolutii de 4MP in conditii de iluminare de 0,19 lucsi si alb-negru la o iluminare de 0,04 lucsi. Aceste modele au un rating IP67 si, in plus, sunt protejate anti-vandalism, fiind certificate la Impact conform IK08, echivalentul unei forte de impact de 5J a unei mase de 1,7 kg lansata de la 300 mm deasupra suprafetei camerei.

Pentru spatiile interioare, se recomanda seria M30 de camere format „mini-dome”, modelele M3064-V, M3065-V, M3066-V, M3067-P si M3068-P fiind dotate cu senzori video ce variaza de la 1MP pana la 12MP si cu camp vizual orizontal ce incepe de la 83° pentru primul model pana la 360° pentru ultimele doua modele cu vedere panoramica.

In cazul in care este nevoie de o camera de interior accesibila si discreta, care sa ofere supraveghere video de inalta calitate in orice conditii de lumina, ELKO propune modelul AXIS M4206-LV. Camera de retea ultra-compacta si fiabila, cu lentile varifocale motorizate, ce ofera imagini clare si detaliate, astfel incat sa puteti urmari intotdeauna ceea ce se intampla in incinta, AXIS M4206-LV poate fi instalata discret, astfel incat sa nu fie usor de observat. Aceasta camera format „mini-dome” poate fi revopsita pentru a se integra perfect cu orice interior. Carcase clare si fumurii sunt, de asemenea, disponibile ca accesorii, astfel incat sa puteti ascunde directia in care este indreptata camera. In plus, poate fi folosita ca un factor de descurajare vizibil pentru a preveni comportamentul antisocial prin utilizarea portului HDMI pentru afisarea fluxului video digital pe monitoarele de vizionare publice.

Transmiteti mesaje audio

La fel ca si camerele video de retea alimentate PoE, corespunzator cu noile trenduri pe partea de audio, acolo unde se doreste poate fi inclus in sistem un difuzor pentru emiterea de alerte sau chiar pentru comunicarea bidirectionala cu persoanele din incinta sau din afara ei. Astfel, cu difuzorul de retea AXIS C1410 puteti emite mesaje vocale pentru a furniza instructiuni atunci cand este necesar sau sa opriti o activitate nedorita si sa avertizati persoanele rau intentionate detectate. AXIS C1410 este o unitate all-in-one. Nu este nevoie de amplificator separat si procesor de semnal. Procesarea semnalului digital preconfigurat produce o voce clara de fiecare data. Memoria incorporata accepta mesaje preinregistrate, insa personalul poate raspunde in timp real la notificari. Datorita microfonului cu care este echipat, AXIS C1410 accepta, de asemenea, comunicarea bidirectionala, permitandu-va sa primiti un raspuns imediat de la persoanele implicate, cum ar fi confirmarea instructiunilor transmise sau furnizarea de informatii suplimentare atunci cand este necesar. AXIS C1410 se conecteaza la reteaua IP standard, deci nu este nevoie de cabluri audio speciale. Bazat pe standarde deschise, este usor de integrat cu software-ul de gestionare video (VMS) si telefonie Voice over IP (VoIP) utilizand protocolul SIP. Prin intermediul aplicatiei preinstalate AXIS Audio Manager Edge puteti sa gestionati si sa controlati eficient sistemul audio cu functionalitati precum gestionarea zonelor si programarea continutului. Pentru spatiile exterioare sau pentru cele interioare de mari dimensiuni de genul halelor sau depozitelor, specialistii ELKO recomanda modelul AXIS C1310-E.

Controlati accesul

Controlul cailor de acces se poate face prin intermediul interfoanelor sau al cardurilor de acces. Pentru birouri sau pentru usile folosite de angajatii micilor magazine este utilizat interfonul AXIS A8105-E, un echipament care este in acelasi timp o camera de securitate completa, un instrument de comunicatie bidirectionala si un dispozitiv de deschidere a usilor. Interfonul este un element ce se integreaza natural cu solutia de supraveghere. Puteti vedea, vorbi, identifica si deschide usa vizitatorilor atat local, cat si de la distanta, folosind telefonul mobil, telefonul IP sau software-ul de management video, deoarece interfonul se conecteaza la sistemul dvs. la fel ca orice alta camera de supraveghere si inregistreaza ceea ce se intampla in afara usii. Analiza video integrata, cum este AXIS Video Motion Detection, va avertizeaza cu privire la amenintari sau acte de vandalism, astfel incat sa puteti apela la ajutor si, in acelasi timp, veti avea o inregistrare audio-video a incidentelor.

Controller-ul de usi AXIS A1001 asigura gestionarea accesului de baza in sistemele de dimensiuni mici si mijlocii. Livrat cu software-ul AXIS Entry Manager incorporat, AXIS A1001 se bazeaza pe o platforma deschisa si poate fi utilizat cu software de la alti producatori, astfel incat sa puteti beneficia de cel mai bun pachet software si hardware. Integrabil cu usurinta, controller-ul face pereche buna cu AXIS A4010, un cititor de carduri fara contact ce va permite sa folositi majoritatea formatelor de carduri si prin intermediul acestora sa puneti in aplicare politici de acces, sa alocati angajatii unor grupuri cu permisiuni specifice sau sa permiteti/ restrictionati accesul in anumite intervale orare.

O varianta simpla de gestionarea accesului temporar recomandata de specialistii ELKO este integrarea unui interfon AXIS A8105-E impreuna cu controllerul AXIS A1001 cu aplicatiile incorporate AXIS Visitor Access si Axis Entry Manager. Astfel, persoanele carora li se permite accesul intr-un anumit interval de timp primesc pe e-mail un cod QR generat de AXIS Visitor Access si prin intermediul acestuia camera video a interfonului va valida cererea de acces doar in intervalul stabilit.

Gestionarea informatiilor

Un sistem de supraveghere se bazeaza pe un dispozitiv de inregistrare de incredere. Nevoile unei firme mici sunt acoperite cu succes de AXIS S3008 Recorder, un dispozitiv de inregistrare compact dotat cu un switch PoE integrat ce permite conectarea a pana la 8 dispozitive. Impreuna cu AXIS Companion VMS, AXIS S3008 conecteaza si alimenteaza pana la opt camere, interfoane si difuzoare ce pot fi puse in functiune cu doar cateva clicuri. Solutia poate fi extinsa cu usurinta de la furnizarea de supraveghere pentru un singur site, la supravegherea mai multor locatii, acoperind chiar si lanturi intregi de magazine.

AXIS S3008 gestioneaza inregistrarile in siguranta datorita hard disk-urilor cu caracteristici speciale, destinate sistemelor de supraveghere. Echipamentul asigura comunicatii pe conexiune Gigabit pentru transmiterea de inregistrari video criptate in definitie UHD. In plus, pentru o securitate avansata, puteti accesa cu usurinta filmarile de oriunde cu ajutorul serviciului Axis Secure Remote Access.

O solutie de supraveghere usor de utilizat

Centrul de control al intregului sistem il constituie software-ul de gestionare video (Video Management Software – VMS) prin intermediul caruia se realizeaza o supraveghere usoara si intuitiva. AXIS Companion este un VMS ce vine in intampinarea utilizatorului, fiind simplu de configurat si chiar mai simplu de folosit! In plus, accesul securizat la imaginile in timp real sau cele inregistrate se poate face si de la distanta, chiar si prin intermediul unei aplicatii mobile. Puteti avea in orice moment un control fara efort asupra sistemului de supraveghere. Notificarile de alerta in timp real va informeaza cu privire la orice activitate suspecta si pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra. Prin intermediul tehnologiei Axis Secure Remote Access, puteti sa va controlati camerele de oriunde si sa vizualizati si exportati inregistrarile, iar datorita gestionarii flexibile a utilizatorilor, este, de asemenea, usor de controlat tipul de acces al diferitilor utilizatori.

Software-ul de gestionare video AXIS Companion este proiectat si validat pentru a se potrivi perfect produselor din portofoliul Axis Communications. Integrarea camerelor de retea, a difuzoarelor si a video interfoanelor va asigura ca veti beneficia din plin de sistemul de supraveghere.

De la simplu la complex cu un simplu clic

Sistemele de supraveghere proiectate de specialistii ELKO si bazate pe solutiile Axis Communications se adapteaza cu usurinta si se extind perfect in functie de nevoile dumneavoastra. Atunci cand afacerea creste, cresc si cerintele de securitate, iar solutia bazata pe elemente modulare si usor integrabile, bazate pe standarde deschise, face ca procesul de extindere sa fie o experienta simpla si intuitiva. Solutiile pot fi comandate prin canalul de parteneri ELKO, iar mai multe detalii puteti solicita prin email catre: solutii@elko.ro.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovatoare, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces, interfoane si sisteme audio complete. Axis are peste 3.800 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Compania Axis a fost fondata in 1984 si are sediul central in Lund, Suedia.

Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul www.axis.com.

Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand peste 400 de producatori. Distribuitorul ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme in 11 tari din Europa.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii: www.elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *