Ericsson Mobility Report: Impactul COVID-19 arată rolul crucial al rețelelor de telecomunicații în societate

  • 190 de milioane de abonamente 5G prognozate până la sfârșitul anului 2020; 2,8 miliarde până la sfârșitul anului 2025
  • Infrastructura digitală este esențială pentru satisfacerea nevoilor de comunicare în perioade de criză
  • Conexiunile FWA (fixed wireless access – conexiuni la internet fix livrate prin modemuri mobile) prognozate să ajungă la aproape 160 de milioane, reprezentând 25% din traficul global de date mobile până la sfârșitul anului 2025

Ericsson (NASDAQ: ERIC) se așteaptă ca numărul global de abonamente 5G să depășească 190 de milioane până la sfârșitul anului 2020 și 2,8 miliarde până la sfârșitul anului 2025. Aceste prognoze sunt incluse în ediția din iunie 2020 a Ericsson Mobility Report, împreună cu estimările privind creșterea traficului de date și abonamentelor regionale.

Raportul analizează și rolul rețelelor și infrastructurii digitale în menținerea funcționării companiilor și păstrarea legăturii cu cei dragi în timpul pandemiei COVID-19.

Fredrik Jejdling, Executive Vice President & Head of Networks la Ericsson, declară: „Răspândirea COVID-19 a determinat oamenii din întreaga lume să își schimbe viața de zi cu zi și, în multe cazuri, să lucreze sau să studieze de acasă. Aceasta a dus la o schimbare rapidă a traficului de rețea, de la afaceri la zone rezidențiale. Cel mai recent raport Ericsson Mobility arată că rețelele mobile și fixe joacă un rol din ce în ce mai important în infrastructura națională.”

În timp ce creșterea abonamentelor 5G pe unele piețe a încetinit ca urmare a pandemiei, pe altele s-a accelerat, ceea ce a determinat Ericsson să crească estimările pentru sfârșitul anului 2020 pentru abonamentele 5G globale.

„Dincolo de măsurarea succesului 5G prin numărul de abonamente, impactul său va fi evaluat până la urmă în beneficiile pe care le aduce oamenilor și companiilor”, adaugă Jejdling. „5G a fost creat pentru inovație și această criză a evidențiat adevărata valoare a conectivității și rolul pe care îl poate avea în repornirea economiilor.”

Valoarea infrastructurii digitale

Modificările de comportament datorate restricțiilor carantinei au dus la modificări măsurabile în utilizarea rețelelor fixe și mobile. Cea mai mare creștere a traficului, de 20% până la 100%, a fost înregistrată de rețelele rezidențiale fixe. Mulți furnizori de servicii au observat o creștere a cererii și în rețelele mobile.

Într-un studiu recent realizat de Ericsson Consumer Lab, 83% dintre respondenții din 11 țări susțin că serviciile, produsele și conectivitatea digitală i-au ajutat mult să facă față carantinei. Rezultatele arată o adopție și utilizare crescută a serviciilor online, cum ar fi aplicațiile de work from home, e-learning, sau wellness, care au ajutat consumatorii să rămână conectați și să se adapteze la noile realități.

Privind în viitor, în timp ce 57% dintre respondenti spun că vor economisi bani pentru securitatea financiară, o treime intenționează să investească în 5G și conexiuni mai bune la domiciliu, pentru a fi mai bine pregătiți pentru un potențial al doilea val de COVID-19.

Conexiunile FWA își extind rolul

Conexiunile FWA se estimează că vor ajunge la aproape 160 de milioane până la sfârșitul anului 2025 – totalizând aproximativ 25% din traficul global de date mobile. La sfârșitul anului 2019, traficul global de date FWA a fost de aproximativ 15% din totalul global. În 2025 se preconizează să crească de aproape 8 ori, până la 53 de exabiți (53 de miliarde de gigabiți), reprezentând 25% din totalul traficului global de date mobile.

Soluțiile FWA bazate pe 4G sau 5G sunt o alternativă din ce în ce mai rentabilă pentru conexiunile fixe la internet, iar piața FWA este determinată de mai mulți factori: cererea consumatorilor și companiilor pentru servicii digitale, împreună cu programe și subvenții sponsorizate de guvern.

Descărcați ediția 2020 din iunie 2020 a raportului Ericsson Mobility.

Raportul include și prognoze privind creșterea traficului de date, abonamentele regionale, informații despre viitorul jocurilor video în cloud, precum și articole detaliate despre evoluția sistemelor VPN și abordarea Verizon pentru livrarea de 5G în unde milimetrice pentru zonele metropolitane.

Ericsson are acum peste 93 de acorduri comerciale sau contracte 5G cu furnizori unici de servicii de comunicații, dintre care 40 sunt rețele live.

NOTĂ CĂTRE EDITORI:

Conectivitatea într-o lume COVID-19 (studiu Ericsson ConsumerLab)

Cum se adaptează rețelele la noul normal (Blogul Ericsson)

Aflați mai multe despre alte contracte 5G ale Ericsson anunțate public.

Aflați mai multe despre  Ericsson 5G.

Aflați mai multe despre FWA 4G și 5G de la Ericsson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *