AMD a lansat placa video Radeon Pro W5500, un GPU destinat profesioniștilor

Radeon Pro W5500 Black 1

AMD a anunțat lansarea plăcii video Radeon Pro W5500, care livrează o performanță deosebită la pachet cu funcții esențiale pregătite să facă față așteptărilor ridicate ale profesioniștilor din varii domenii de editare grafică. De asemenea, AMD a anunțat și GPU-ul Radeon PRO W5500M, care este destinat noii generații de stații mobile de lucru.

Folosindu-se de arhitectura de înaltă performanță AMD RDNA și de memorie GDDR6, placa video Radeon Pro W5500 livrează o performanță-per-clock cu 25 de procente mai ridicată decât în cazul generației anterioare  de arhitectură GCN (Graphics Next Core).

Printre cele mai importante funcții ale plăcii video Radeon Pro W5500 se numără:

  • Performanță deosebită în multitasking – Oferă o performanță estimată în application workflow de 10 ori mai bună, măsurată cu ajutorul benchmark-ului SPECviewperf 13.
  • Eficiență energetică Real-World – Combinația dintre eficiența energetică a arhitecturii AMD RDNA și platforma Radeon Pro Software for Enterprise permite plăcii video Radeon Pro W5500 să crească nivelul de performanță pentru a permite rularea eficace a aplicațiilor profesionale, consumând cu 32% mai puțină energie electrică, în medie, în SOLIDWORKS, decât produsele competitoare.
  • Sofware de nivel profesional – Radeon Pro Software for Enterprise oferă îmbunătățiri ale performanței cu fiecare versiune nouă care este lansată. De asemenea, platforma oferă suport pentru AMD Remote Workstation, permițând profesioniștilor să își acceseze stațiile fizice de lucru de oriunde.

Placa video Radeon Pro W5500 va fi disponibilă pentru achiziționare la jumătatea lunii februarie, la un preț recomandat de 399 de dolari. De asemenea, GPU-ul Radeon Pro WX 5500M va echipa stații de lucru profesionale mobile începând cu primăvara anului 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *