Pilsner Urquell, prima bere blondă tip pilsner din lume, aniversează 177 de ani

Cu 177 de ani în urmă, Josef Groll a fabricat prima bere blondă tip pilsner din lume, în fabrica din Pilsen, Cehia.

Pilsner Urquell este o bere unică, aromată și echilibrată —mai complexă decât berea blondă lager obișnuită, mai accesibilă și mai plăcută decât berea artizanală tipică. Este ușor de băut, cu gust dulce-amărui, echilibrat și răcoritor.

Produsă după aceeași rețetă autentică, care datează din anul 1842, Pilsner Urquell păstrează și în prezent tradiția procesului de fabricare a berii la cele mai înalte standarde și folosește aceleași ingrediente naturale de origine cehă, de cea mai bună calitate – orz dulce de Moravia, hamei Saaz ușor amărui și apa dulce din Pilsen.

La Pilsner Urquell, noi spunem că maestrul berar produce berea, însă tapsterul este cel care o desăvârșește, prin arta servirii. La berăria noastră din Pilsen, maeștrii berari se asigură că păstrează intactă rețeta și metodele de fabricare a berii, astfel încât aceasta are același gust ca în 1842. Însă, ultimul pas în călătoria Pilsner Urquell către consumatori îl reprezintă etapa de turnare în halbă și de servire, de care este responsabilul tapsterul. Acesta este un barman instruit în Pilsen, care se asigură că fiecare bere Pilsner Urquell este turnată perfect, în stilul Hladinka, cu un strat generos de trei degete de spumă cremoasă, într-o halbă curată, rece și umedă.

Anul acesta, Pilsner Urquell serbează și în Romania 177 de ani de servire perfectă și tradiție în păstrarea unei rețete desăvârșite, printr-o serie de evenimente care vor avea loc în luna octombrie, atât în București, cât și în țară. Toți cei care vor să sărbătorească alături de noi cu o halbă de Pilsner Urquell sunt așteptați în 12 octombrie în Fire Club și Distrikt 42 din București. În 19 octombrie, Pilsner Urquell ajunge în FORM Café din Cluj, iar în 26 octombrie în JoyMe Pub și The Corner Pub & More din Sibiu. Luna aniversară Pilsner Urquell a început pe 5 octombrie, în Draft Pub din București și Tower’s Pub din Târgoviște.

Pentru că prima bere blondă pilsner din lume merită o celebrare pe măsură, invitații vor avea parte de o mulțime de surprize, concursuri, premii și demonstrații live de la cei mai iscusiți tapsteri, despre cum se toarnă și cum se servește perfect o „Hladinka”.

„Pilsner Urquell este prima bere de tip pilsner din lume, care practic a revoluționat lumea berii, astfel încât, în prezent, mai mult de 70% din berile consumate la nivel global sunt de tip pilsner. De atunci, am continuat să producem berea după rețeta originală, astfel încât și astăzi servim pilsnerul original. De aceea, în fiecare an, dorim să serbăm alături de consumatorii noștri prima producție de Pilsner Urquell, cea din Octombrie 1842, pentru a onora acest moment.” a declarat Georgiana Bercu, Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *