Sony lansează cele mai noi playere multimedia pentru segmentul auto XAV-AX8050D și XAV-1500

  • XAV-AX8050D dispune de un ecran mare, de 8.95”, și instalare 1-DIN, montare reglabilă 3-way și cel mai nou tip de conectivitate smartphone, împreună cu tuner radio DAB
  • XAV-1500 cu WebLink™ Cast pentru redare smartphone pe un nou ecran tactil anti-reflexie de 6.2”

Sony lansează astăzi playerele multimedia pentru segmentul auto XAV-AX8050D și XAV-1500, alături de unele dintre cele mai avansate și inovatoare afișaje existente la ora actuală. Noile caracteristici de sunet și utilizare îmbunătățesc experiența la volan, făcând-o mai sigură și mai inteligentă.

Ecran tactil anti-relexie responsiv pentru modelul XAV-AX8050D

Căutarea indicațiilor pe hartă sau schimbarea muzicii nu vor mai reprezenta un factor de distragere a atenției de la drum, datorită noului receptor audio  pentru mașină XAV-AX8050D, cu ecran tactil mare de 8.95-inch și funcție anti-reflexie.

XAV-AX8050D are un suport unic 3-way, rezistent și reglabil, putând fi instalat cu o înclinare flexibilă pe înălțime și adâncime, potrivit cu nevoile vehiculului și cu preferințele șoferului. Noul receptor audio Sony pentru mașină este ușor de operat, oferă o vizibilitate îmbunătățită și reduce distragerea atenției de la drum.

Conectivitate smartphone îmbunătățită

Apple CarPlay de pe XAV-AX8050D integrează perfect iPhone-ul cu afișajul și controalele audio ale mașinii. Aplicația permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice, să acceseze muzică, să trimită și să primească mesaje, să obțină indicații optimizate pentru trafic și multe altele, în timp ce șoferul rămâne concentrat la drum. Apple CarPlay este compatibilă acum cu aplicații de navigație terțe, astfel încât oferă și mai multe opțiuni pentru a ajunge la destinație.

Proiectat pentru a oferi siguranță și confort, Android Auto™ de pe XAV-AX8050D reprezintă o modalitate mai simplă de a utiliza un smartphone cu afișajul mașinii. Cu Google Assistant de pe Android Auto, șoferii pot rămâne concentrați, conectați și relaxați, cu privirea la drum și mâinile pe volan, folosind în același timp vocea pentru sarcinile uzuale.

WebLink™ Cast – WebLink este o platformă de livrare de aplicații concepută special pentru utilizarea în vehicul. Folosind conexiunea la dispozitivul Android sau iOS, aceasta permite acum redarea ecranului smartphone-ului  pe afișajul receptorului XAV-AX8050D pentru acces rapid la informații, oricând e nevoie (disponibilă cu o actualizare firmware).

Sunet personalizat

XAV-AX8050D oferă, de asemenea, o bună optimizare a sunetului, ce permite șoferilor să facă propriile adaptări și să creeze un sistem audio conform preferințelor, pentru a-și îmbunătăți experiența la volan.

DSO (Dynamic Stage Organizer) amplifică sunetul ambiental, ca și cum ar exista difuzoare pe tabloul de bord. Funcția EXTRA BASS™ acoperă zgomotul motorului și redă un sunet clar indiferent de nivelul volumului, permițând obținerea de setări audio adaptate stării de spirit și preferințelor personale de moment[6].

XAV-X8050D este compatibil cu fișierul audio FLAC. FLAC comprimă muzica fără pierderi de calitate. XAV-X8050D poate reda fișiere FLAC de până la 24 de biți și frecvență de 48 kHz[7].

În plus, XAV-X8050D dispune de ieșire 3-preout de înaltă tensiune. Semnalul de 5 volți oferă un sunet mai clar, cu o distorsiune mai mică atunci când unitatea este conectată la un amplificator de putere pentru extindere acustică.

Caracteristici extinse

Datorită funcționalității de activare rapidă, XAV-X8050D permite utilizatorilor să fie gata de drum imediat ce pornesc motorul.

În cazul în care există o cameră instalată în spatele automobilului, aceasta poate fi vizualizată pe ecran, împreună cu ghiduri personalizabile, care ajută utilizatorii să realizeze manevre cu spatele sau întoarceri în siguranță într-un anumit spațiu.

XAV-1500 va revoluționa experiența de a conduce

Redarea ecranului smartphone-ului este posibilă pe XAV-1500 cu WebLink™ Cast, la fel ca și conectarea prin Bluetooth cu apeluri hands-free și streaming audio wireless.

Ecranul tactil de 6,2” oferă o operare mai ușoară și vizibilitate îmbunătățită cu funcție anti-reflexie, instalare cu economie de spațiu și un design ergonomic.

Experiența de călătorie poate fi îmbogățită cu EXTRA BASS™, ce produce un sunet clar la orice nivel de volum. Pe lângă optimizarea sunetului, cum ar fi DSO (Dynamic Stage Organizer), egalizator cu 10 benzi, precum și compatibilitate FLAC audio file, utilizatorii se pot bucura de un sunet puternic și de calitate oriunde merg.

XAV-1500 dispune de o funcție de activare fără stres, pentru a porni la drum imediat după aprinderea motorului. În plus, XAV-1500 este o cameră retrovizoare care oferă instrucțiuni personalizate pentru a permite întoarcerea în siguranță și cu ușurință a mașinii. 

Modelul XAV-AX8050D va avea un preț de aproximativ 650 € / 570 £ și va fi disponibil începând din noiembrie 2019.

Modelul XAV-1500 va costa aproximativ 300 € / 270 £ și va fi disponibil începând din noiembrie 2019.

Pentru mai multe știri despre Sony, accesați https://presscentre.sony.ro/

Weblink este marcă înregistrată a Abalta Technologies, Inc. în S.U.A. și marcă înregistrată în alte țări. Compatibilitatea aplicației poate să varieze în funcție de regiune. Pentru sistemele de operare necesare pentru smartphone-uri, vizitați: https://www.albatech.com/weblinkfaq.

La instalare, permiteți accesul la echipamentul original al vehiculului și asigurați-vă că unitatea nu obstrucționează câmpul vizual al șoferului.

Apple, iPad, iPhone, iPod și iPod touch sunt mărci înregistrate ale Apple Inc., înregistrate în S.U.A. și alte țări. Apple CarPlay este marcă înregistrată a Apple Inc.

Google și Android Auto sunt mărci înregistrate ale Google LCC.

WebLink™ pentru modelul XAV-AX8050D va fi disponibil cu firmware update. Pentru detalii, vizitați https://www.sony.net/SonyInfo/Support/.

EXTRA BASS este marcă înregistrată a Sony Corporation.

Proprietate fișier decodificabil. Reproducerea prin conversie liniară PCM la 24 biți / 44,1 kHz.

În mai puțin de 6,5 secunde. Timpul măsurat aproximativ până când apar afișate instrucțiunile de siguranță.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *