12.000 de pasionați de jocuri video și esports au luat parte la a doua ediție a Bucharest Gaming Week

BGW editia II

Noua Echipă Națională de FIFA, recunoscută de FRF, și-a desemnat primii 4 jucători iar competiția CS:GO Invitational by ESL a fost câștigată de Avangar

București, 11 decembrie 2018 – A doua ediție a Bucharest Gaming Week, organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB în parteneriat cu Gaming Week, în perioada 4 – 9 decembrie,  a strâns peste 12.000 de pasionați de esports, gameri dedicați și membri ai industriei dezvoltatoare de jocuri video din România. Majoritatea participanților a fost prezentă în cadrul evenimentului principal desfășurat în weekendul 8 – 9 decembrie.

BGW editia II

Atracția principală a evenimentului central de la Romexpo a fost finala Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational by ESL, în cadrul căreia s-au întrecut 4 dintre cele mai bune echipe de CS:GO din lume. Câștigătoarea trofeului a fost echipa Avangar, originară din Kazakhstan, care a obținut premiul cel mare în valoare de 25.000 Euro.

În cadrul evenimentului central Bucharest Gaming Week a luat naștere Echipa Națională de FIFA a României. Turneul Național de FIFA, organizat de Federația Română de Fotbal, a adus laolaltă cei mai buni jucători din țară care s-au luptat pentru primele 4 locuri din Națională și a fost câștigat de Dan Buzărnescu, care l-a învins în finală pe Marius Bucur. Ceilalți doi noi membri ai Echipei Naționale de FIFA sunt semifinaliștii Tudor Buțan și Robert Dumitru. În viitor, echipa națională de FIFA a României va disputa diferite turnee amicale contra altor echipe selecționate de FIFA.

Finala Ligii Naționale de Playerunknown’s Battlegrounds Sezonul 2, prezentată de AOC Gaming și PUBG România, a reunit 16 dintre cele mai bune echipe din România. Echipa care a plecat acasă cu marele trofeu și premiul de 2.000 lei este Invictus Aquilas.

Tot în cadrul evenimentului principal a avut loc și finala ESL SEC (Southeast Europe Championship) de CS:GO, unde s-a calificat și Nexus Gaming, singura echipă românească rămasă în lupta după sesiunile online de calificări.  Premiul cel mare a fost câștigat de Windigo, echipă originară din Bulgaria, care a mers mai departe în finala Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational by ESL.

Pe parcursul zilelor de 8 și 9 decembrie, Bucharest Gaming Week a reunit numeroși producători de dispozitive din industria de gaming, comunitatea de jucători și creatori de conținut, iar vizitatorii au avut posiblitatea de a se întrece în numeroase competiții pentru amatori, care aveau la bază peste 20 de jocuri printre care Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Clash Royale, Playerunknowns Battlegrounds, FIFA 19, Battlefield V, Beat Saber, Minecraft, Fornite și multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *