Iridex Group Plastic prezintă la Brașov, în cadrul DemoMetal 2018, produsele pentru domeniul industrial

O gamă largă de plase și manșoane de protecție pentru piese metalice și ceramice, precum și servicii în debitarea laser a unei game largi de materiale precum oțel carbon, oțel inoxidabil sau aluminiu sunt prezentate zilele acestea la standul Iridex Group Plastic din cadrul DemoMetal. Derulat în perioada 26-29 noiembrie, evenimentul se adresează specialiștilor din industria prelucrării metalelor, iar cei mai importani furnizori de mașini-unelte, scule, echipamente, accesorii și soluții software pentru industria de prelucrare a metalelor își prezintă ultimele inovații și cele mai noi tehnologii.

Compania Iridex Group Plastic este prima producătoare din România de plasă tip rețea din polietilenă, obținută prin extrudare, în prezent având în portofoliu o gamă largă de plase și manșoane de protecție pentru piesele metalice și ceramice, produse pe care le va prezenta în cadrul propriului stand de la Demo Metal 2018, la Brașov. De asemenea, compania oferă servicii de calitate în debitarea laser a unei largi game de materiale precum oțel carbon, oțel inoxidabil sau aluminiu, cu ajutorul noii genertații de laser marca TRUMPF, TruLaser 3030. Pe lângă debitare, execută prelucrări precum: găurire, strunjire, frezare, filetare, gravare cu fascicul laser a metalelor. Masa de lucru a mașinilor de debitat cu laser este de maximum 3.000 mm lungime și 1.500 mm lățime. Grosimea maximă de debitare este de 20 mm pentru oțel carbon, 12 mm pentru oțel inoxidabil și 8 mm pentru aluminiu. Astfel, rezultă o calitatea excepțională a marginii, care nu mai necesită reprelucrare, precum și productivitate sporită și utilizarea eficientă a foii rămase, grație funcției de Drop&Cut, toate acestea fiind posibile prin utilizarea procedurilor inovatoare de prelucrare rapidă și operativă.

Manșoane de protecție

Manșoanele de protecție sunt utilizate la ambalarea pieselor metalice fin prelucrate, a obiectelor sanitare și a obiectelor din sticlă, ceramică sau porțelan. Utilizarea plaselor asigură protecția mecanică a suprafețelor fin prelucrate, în timpul depozitării și transportului. Avantajele principale sunt flexibilitatea acestora, faptul că se mulează ușor în jurul obiectelor, asigurând astfel protecția împotriva loviturilor accidentale. Manșoanele sunt rezistente la acțiunea agenților chimici și factorilor climatici, nu sunt deteriorate de uleiuri sau lubrifianți. Iar structura lor deschisă permite scurgerea lubrifianților, a uleiului și șpanului de pe suprafețele prelucrate ale pieselor metalice. În plus, aceste manșoane sunt foarte ușor de manevrat, fără a necesita dispozitive suplimentare pentru ambalare. Intervalul de temperatură la care pot fi expuse fără a-și pierde proprietățile este cuprins între -40°C și +80°C.

Ca un avantaj pentru diferitele branduri sau variatele moduri de utilizare, plasele pot fi livrate într-o gamă vastă de culori, diametrul plasei fiind cuprins între 20 și 150 mm. Ochiurile plaselor sunt rombice cu dimensiuni variind în funcție de necesitățile beneficiarului.

Plasa de protecție interstrat

Plasa de protecție interstrat protejează piesele prelucrate de deteriorările ce pot apărea în timpul depozitării și al transportului. Această plasă separă straturile de piese prevenind contactul între suprafețele prelucrate. Spre deosebire de materialele tradiționale precum cartonul, această plasă este rezistentă  la agenții chimici și datorită stucturii sale deschise, cu ochiuri, datorită cărora se pot îndeparta rapid uleiul și alte impurități.

Acest model de plasă poate fi livrată sub formă standard, de rolă,  sau coală plană, de dimensiuni conform comenzilor. Plasa poate fi utilizată în mod repetat, oferind o protecție ieftină și eficientă.

Aceste produse sunt sută la sută românești, fiind produse de către Iridex Group Plastic pentru domeniul industrial din România, fiind prezentate la standul companiei din cadrul evenimentului Demo Metal, desfășurat la Brașov în perioada 26-29 noiembrie 2018. Conceptul inedit și inovator al Demo Metal se bazează pe demonstrațiile practice ale echipamentelor expuse. Procesele de fabricație și echipamentele pe care au loc prezentările pot deveni etalon pentru specialiștii vizitatori și vor putea fi o opțiune investițională viabilă pentru companiile din industria românească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *