Daca ai in casa un semineu sau o soba, atunci sigur te-ai confruntat cu situatia in care fumul nu era eliminat in intregime pe cosuri de fum si revenea in casa. Astfel de situatii sunt destul de frecvente si periculoase, deseori ducand la intoxicari cu fum sau chiar la izbucnirea unor incendii in cazul in care nu se iau masuri.
Cos de fum
Cos de fum
Seminee-expert.ro este firma cu o experienta de peste zece ani in vinderea si instalarea de cosuri de fum si iti recomanda sa te informezi cu privire la cauzele care duc cel mai frecvent la proasta functionare a acestora.
Printre cele mai frecvente dintre ele se numara:
Casa este prea izolata
Este un motiv destul de des intalnit pentru care eliminarea fumului din casa nu se face in mod corespunzator. Fie cosul nu este amplasat intr-o zona deschisa, care sa permita iesirea fumului pe cos, fie acesta nu este amplasat la o inaltime destul de mare, astfel incat sa fie permisa o ventilatie corespunzatoare.
E prea cald afara
Da, este posibil ca fumul sa nu fie ventilat cum trebuie din cauza ca este prea cald afara. Cu cat temperatura din interior este mai diferita de cea din exterior, cu atat fumul va fi eliminat mai bine. De aceea, in zilele mai calduroase, evita sa suprasoliciti semineul sau soba pentru ca risti ca fumul sa nu fie eliminat.
Probleme cu registrul de fum al sistemului de incalzire
Ai un semineu sau soba si fumul eliminat in loc sa iasa pe cos revine inapoi in casa? Atunci este posibil ca registrul de fum al sistemului de incalzire sa fie principala problema. Uneori se poate ca acesta sa fie prea umed din cauza ploii sau sa existe anumite imupritati depuse pe el ceea ce va impiedica fumul sa iasa. In astfel de situatii, cel mai recomandat este sa apelezi la specialisti care sa stie exact care este problema si cum trebuie curatat in mod adecvat registrul de fum.
Cosul de fum trebuie curatat
Cel putin o data pe an, chiar mai des daca este intens utilizat, cosul trebuie curatat temeinic. Din cauza temeperaturilor oscilante acesta acumuleaza reziduri, iar necuratarea lor duce la eliminarea de monoxid de carbon in locuinta si fum, substante toxice. In plus, creste si riscul producerii unui incendiu, asa ca preocupa-te de acest lucru serios macar o data pe an, inainte de a incepe sa faci focul in soba sau semineu.
Foc ud
Poate suna ciudat, dar se refera la acel foc care nu arde in mod corespunzator, neavand suficienta putere de ardere astfel incat sa elimine fumul sus pe cos.