Detectie mai eficienta si configurare flexibila cu senzorii OPTEX din seria REDSCAN RLS-3060 aflati la versiunea 8

OPTEX, lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, anunta o noua evolutie a echipamentelor de detectie extrem de eficiente din seria REDSCAN RLS-3060, imbogatite cu noi functii odata cu trecerea la versiunea 8.

Tehnologia OPTEX REDSCAN s-a facut cunoscuta atat prin eficienta foarte buna si flexibilitatea deosebita, cat si prin capabilitatile sale de a detecta patrunderea persoanelor neautorizate prin zone de acces neconventionale si prin aptitudinile excelente de protejare a unor obiective din zone cu trafic intens.

Avand la baza proiectarea unui perete laser virtual, senzorii de acest tip pot detecta rapid si precis dimensiunea, viteza de deplasare si distanta fata de detector a unui corp in miscare, toate datele fiind procesate cu ajutorul unui algoritm unic. Asa se face ca echipamentele din seria RLS-3060 sunt recunoscute pentru performantele lor excelente si pentru flexibilitate intrucat impart zona de detectie in mai multe sub-zone si sunt, prin urmare, excelente pentru declansarea de alarme la nivelul camerelor de supraveghere video tip PTZ. Pentru a se putea adresa mai multor categorii de utilizatori, cu bugete si cerinte diferite, seria contine modelele RLS-3060L si RLS-3060SH”, a declarat Dragos Enea, Customer Service Manager Optex pentru Romania si Bulgaria.

Echipamentele OPTEX din seria REDSCAN RLS-3060 au fost revolutionare la momentul lansarii si continua sa fie unele dintre cele mai bune solutii de detectie disponibile pe piata. Chiar si asa, compania lucreaza in permanenta la imbunatatirea rezultatelor si, de aceea, a lansat o noua versiune a suportului software pentru aceste dispozitive. Lansarea versiunii 8 semnifica introducerea unei noi versiuni de firmware, dar si a unei noi versiuni pentru suita software REDSCAN Manager. Impreuna, noul firmware versiunea 8 si aplicatia REDSCAN Manager versiunea 8.0 extind si mai mult functionalitatea senzorilor OPTEX din seria REDSCAN RLS-3060 si introduc noi optiuni de configurare.

Odata cu upgrade-ul la versiunea 8, modelul mai accesibil – RLS-3060L – beneficiaza de 8 sub-zone de detectie in cazul unei conexiuni IP, respectiv 4 in cazul unei conexiuni analogice. In plus, forma zonei de detectie poate fi configurata in functie de formatul locatiei si este introdusa o functie de mascare, extrem de utila pentru a defini una sau mai multe regiuni de detectie, prin eliminarea celor care nu prezinta interes. O astfel de functie poate fi extrem de utila in anumite situatii specifice, precum monitorizarea exponatelor dintr-un muzeu.

De asemenea, este introdus si un mod care asigura detectia persoanelor ce zabovesc prea mult in zona monitorizata, perioada de tip limita putand fi prestabilita de operator. Modelul mai sofisticat – RLS-3060SH – primeste o extindere a razei de detectie de la 30 la 50m, intervalul 30-50m putand fi utilizat pentru a detecta tinte mai mari decat cele specificate pentru distante mai mici de 30m. Astfel este imbunatatita performanta detectiei, iar in plan orizontal pot fi observate corpuri inalte de numai 30cm daca acestea se afla la o distanta de pana la 30m si respectiv inalte de pana la 60cm daca acestea se afla la o distanta cuprinsa intre 30-50m. In plan orizontal, sunt detectate corpuri late de 30cm daca se afla la o distanta de pana la 30m, respectiv late de 60cm daca se afla la o distanta cuprinsa intre 30-50m. Totodata, ambele modele permit selectarea modului de utilizare a contactului uscat pentru declansarea alarmelor: N.O. (normally-open) sau N.C. (normally-closed). Toate aceste imbunatatiri sunt disponibile pentru echipamentele OPTEX REDSCAN RLS-3060L si RLS-3060SH deja existente, prin simpla actualizare a firmware-ului si a solutiei de administrare software REDSCAN Manager la versiunea 8.

Despre Optex

OPTEX Co., Ltd este lider global in dezvoltarea de solutii de detectie, senzorii OPTEX dedicati supravegherii de interior si de exterior fiind distribuiti la nivel mondial. Printre produsele lansate se numara atat detectoare cu fir si wireless, cat si senzori specializati cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrari de sisteme de securitate. De la lansare si pana acum, OPTEX si-a construit reputatia la nivel mondial de producator de produse si tehnologii inovative si de calitate. Mai multe detalii la: http://www.optex-europe.com/products/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *