O farmacistă de la CATENA a cucerit muntele Kilimanjaro

Farmacist diriginte la CATENA Suceava, Ioana Alexandra Hrișcu Poienaru, membră a CATENA RACING TEAM (președinte dr. farm. Radu George) încă de la înființare, din 2014, a reușit performanța de a ajunge pe Uhuru Peak (5895 m), cel mai înalt vârf din masivul Kilimanjaro, Africa.
poza
poza
„Am explodat pur şi simplu de fericire, atunci când m-am văzut pe vârf, la capătul expediţiei (…)… Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie şi de mândrie că am reuşit să rezist şi să ajung până pe acoperişul Africii!”, a declarat emoționată Ioana Alexandra.

Farmacista Catena a cucerit mai multe medalii la diferite competiții sportive pentru culorile CATENA RACING TEAM. A concurat la MTB (mountain bike), dar și la probe de alergare, și a fost căpitan al echipei de handbal, filiala Catena Iași. „Pot spune că am prins drag de activităţile sportive pe care clubul le desfăşoară an de an şi felicit pe aceia cărora le-a venit ideea înfiinţării lui. Sunt mândră că fac parte din cel mai mare şi laureat club sportiv al unei companii şi că reprezint cu mândrie atât clubul, cât şi CATENA”, a declarat aceasta.

De la Tour du Mont Blanc pe Kilimanjaro….

Ideea escaladării muntelui Kilimanjaro a luat naștere în urmă cu un an, când împreună cu aproape aceiași membri ai echipei, Ioan Alexandra a participat la Tour du Mont Blanc.

„La finalul celor 170 km parcurşi în jurul Mont Blancului, parcă ne părea rău că se termină o astfel de vacanţă, aşa că ne-am propus să mergem pe Kilimanjaro. În 3 luni de zile ne-am hotărât! Întâmplarea a făcut ca în urma unei accidentări la sport, să trebuiască să fiu operată în martie de ruptură de menisc la genunchiul stâng. Nu m-am descurajat, mi-am păstrat optimismul şi mi-am zis că voi face tot ce-mi stă în putinţă ca să mă refac şi să pot urca acei 5895 m! Totul devenise o provocare şi mai mare pentru mine… Am reuşit ca în 5 luni să combin şedinţele de kinetoterapie şi mai apoi antrenamentele la sală, cu ture pe traseele montane din zonă. Mai aveam de trecut o provocare: răul de altitudine… Mă întrebam mereu – oare voi fi afectată, cum va fi, ce va fi? Voi putea ajunge până pe vârf? Şi iată că am aterizat în Tanzania…”, își amintește farmacista.

De acolo, Ioana, alături de ceilalţi membri ai echipei, a pornit spre marea aventură de pe Machame Gate (1800 m). Traseul în sine a durat 6 zile, dintre care 4 pentru urcare (dificil nu e neapărat traseul în sine, ci procesul de aclimatizare) și 2 pentru coborâre. S-a dormit în corturi, fiind singura opţiune pe această rută.

Temerarii au avut alături 2 ghizi, un bucătar și 16 porteri care au ajutat ca visul să devină realitate. S-a mers 7 ore pe traseu, era din ce în ce mai frig și se simțea oboseala din cauza lipsei de oxigen. Urcarea a început la miezul nopții, rememorează Ioana: „Toţi aveam emoţii, eram nerăbdători şi abia aşteptam să treacă cele 7 ore până pe vârf. Urcarea a fost extenuantă, cu ceva dureri de cap – la propriu, a fost şi frig, dar răsăritul ne-a prins pe toţi cu zâmbetul pe buze, la Stella Point (5739 m). Am prins puteri şi ne-am grăbit să ajungem la Uhuru Peak. De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar, scăldat de soare strălucitor. În jur se vedeau doar norii, şi aceia undeva departe… Sunt mândră că am fluturat acolo steagul CATENA RACING TEAM şi că am trăit o experienţă fabuloasă care mi-a marcat viaţa!”.

Aici puteți urmări filmul escaladării vârfului Uhuru Peak din Kilimanjaro al echipei din care a făcut parte şi Ioana Hrişcu Poienaru, farmacistă CATENA şi membră a CATENA RACING TEAM: https://www.youtube.com/watch?v=v7ERTNVqgPk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *