BASF plănuiește investiții cea mai mare unitate din Europa pentru producția ibuprofenului

– O nouă unitate de talie mondială pentru producția de ibuprofen, localizată în Germania
– Extindere a capacităților de producție la fabrica de ibuprofen din Bishop, Texas
BASF plănuiește investiții cea mai mare unitate din Europa pentru producția ibuprofenului
„Va fi prima unitate de producție a ibuprofenului de talie mondială, din Europa.”
Markus Kamieth, Membru al Boardului Executiv al Directorilor din cadrul BASF SE

BASF, liderul de piață în materie de ibuprofen, plănuiește să construiască o nouă unitate de talie mondială în Ludwigshafen, Germania. Ibuprofenul este un ingredient activ farmaceutic, utilizat pentru tratarea durerilor, a febrei și a inflamațiilor. Deschiderea noii fabrici este programată pentru anul 2021. „Va fi prima unitate de producție a ibuprofenului de talie mondială, din Europa”, spune Markus Kamieth, Membru al Boardului Executiv al Directorilor din cadrul BASF SE. Prin această investiție, BASF urmărește să asigure un grad înalt de siguranță în aprovizionarea clienților săi și să răspundă cererii în creștere, la nivel global.

De asemenea, BASF își extinde capacitățile de producție de ibuprofen de la fabrica sa din Bishop, Texas, pentru a alimenta deficitul existent pe piață. Extinderea se va realiza la începutul anului 2018. Compania va investi aproximativ 200 de milioane de euro în cele două proiecte.

„BASF va fi singurul furnizor cu două unități de producție de ibuprofen de talie mondială. Acest lucru ne face să fim un partener de încredere pentru clienții noștri”, mai spune Kamieth.

“Ambele investiții demonstrează angajamentul puternic pe care îl avem față de industria farmaceutică și de domeniul soluțiilor farmaceutice”, spune Melanie Maas-Brunner, Președinte al diviziei Nutriție & Sănătate de la BASF. „Acestea ne vor ajuta să acoperim deficitul de ofertă și să susținem eficient planurile de creștere ale clienților noștri.”

BASF produce ibuprofen de peste 20 de ani, la unitatea sa de producție din Bishop, Texas, evaluată de FDA (U.S. Food and Drug Administration) și certificată cGMP (Current Good Manufacturing Practice). BASF folosește un proces de producție premiat și eficient din punct de vedere ecologic, care asigură cel mai înalt grad de calitate a produsului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *