Primul pătut din carton este realizat de o firmă românească

Da, este adevărat! FOLDO , un studio de design din București, a lansat de curând primul pătut 100% din carton . Creatorul său, Nicolae Baciu crede că pătuțul FOLDO bebe va schimba felul în care ne creștem copiii astăzi.

FOLDO bebe - Patutul din carton

FOLDO bebe – Patutul din carton

Ideea i-a venit acum un an, când a aflat că va fi din nou tătic. Inspirat de povestea finlandezilor care își cresc copiii în cutii din carton, a creat acest pătuț pentru 0 – 6 luni. Pătuțul a fost testat de un organism european pentru siguranța  copilului și se încadrează în standardele de siguranță ale acestei categorii.

“Având greutate și dimensiuni reduse, FOLDO bebe este un pătut foarte pratic pentru mămici, aproape indispensabil. Copilul poate fi mutat dintr-o încăpere în alta fără să fie nevoie să-l mai trezești. Este un excelent pentru voiaj, se demontează foarte ușor și nu ocupă mult spațiu. Poate fi utilizat ca balansoar însa este dotat și cu un mecanism simplu dar eficient de blocare a balansului. Având o dimensiune atipica, am fost nevoiți să dezvoltăm împreună cu Dolce Dormire, saltele dedicate pentru dimensiunile lui. În prezent oferim 2 tipuri de saltele, ambele din spumă cu memorie și huse din aloe vera sau bumbac organic.

Medicii pediatri recomandă tuturor mămicilor să nu doarmă cu nou-născuții în același pat, datorită riscului mare de asfixiere. Având o înalțime relativ mică, FOLDO bebe poate fi poziționat la marginea patului matrimonial și astfel, mămica poate auzi și vedea tot timpul bebelușul.

Pătutul rezistă foarte bine la umezeală iar lateralele imprimate sunt laminate pentru a oferi extra protecție la contactul cu lichide așa că, poate fi curățat și dezinfectat fără probleme.

După ce bebe împlinește 6 luni, pătuțul se poate transforma într-o ladă încăpătoare de jucării.

FOLDO bebe este versatil, practic, ecologic și foarte ieftin, în comparație cu alte pătuțuri.” spune designerul Nicolae Baciu.

De curând, FOLDO bebe a obținut în cadrul concursului internațional de design, A’Design Awards, titlul “Runner – Up”.  Cei de la FOLDO au ales să pornească o campanie de crowdfunding pe site-ul american Kickstarter și speră să strângă suficienți bani pentru a produce pătuțul în serie.

Le ținem pumnii strâși și le urăm succes.

Despre Foldo

FOLDO este un start-up 100% românesc, născut din dorința unui designer român de a obține produse de mobilier eco-multifuncționale. De la taburet, fotolii, canapele și lămpi, până la mini puzzle-uri tridimensionale, proiectul FOLDO vine cu abordări constructive care iți provoacă spiritul eco cât și imaginația. Produsele FOLDO sunt 100% reciclabile și biodegradabile.­­

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *