Declaraţia Directorului General al Bursei de Valori Bucureşti cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană

Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, Ludwik Sobolewski, ne transmite câteva gânduri în urma BREXIT-ului ce a avut loc astăzi în Marea Britanie:
Declaraţia Directorului General al Bursei de Valori Bucureşti cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană
“În primul rând, confirmă cât de adevărată este zicala că singurul lucru sigur în viață este schimbarea. În al doilea rând, în ceea ce privește lumea investițiilor, implicațiile negative inevitabile din punct de vedere politice pentru UE, pot produce o schimbare în atitudinea investitorilor și a instituțiilor financiare. Raționamentele, punctele de vedere și opiniile pot fi formate mai mult în modul “de la caz la caz” și nu pe un set restrâns de indicatori globali, aceasta din urmă fiind tipică pentru capitalismul global.

Acest lucru ar fi o schimbare bună pentru țări precum România.În al treilea rând, rolul Londrei ca centru financiar global va fi consolidat, pentru că City-ul nu va fi supus constrângerilor birocratice ale UE și direcției copleșitoare către supra-reglementare.Pe scurt, impactul Brexit este, în opinia mea, foarte divers și nu întotdeauna negativ. Oricum, aceste zile în piețele bursiere sunt bune pentru cei care cumpără.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *