Bursa de Valori Bucureşti lansează Carta Albă a Comunicării Companiilor Listate

„Carta Alba a comunicării Companiilor Listate” este rezultatul unui studiu intern derulat de Bursa de Valori București (BVB) pentru a evalua informațiile furnizate de companiile listate pe Piața Reglementată, prin intermediul paginilor de Internet proprii. Analiza are ca scop final îmbunătățirea comunicării companiilor listate cu investitorii, în mediul online, prin evaluarea fiecărei pagini de internet și identificarea aspectelor care pot fi îmbunătățite.
Au fost verificate de către specialiștii Bursei de Valori Bucuresti informații privind prezența sau inexistența versiunilor în limba română sau în limba engleză a secțiunii pentru Relația cu Investitorii (IR). Totodată, s-a verificat existența sau absența informațiilor cu privire la prețul acțiunilor companiei sau includerea pe pagina de Internet a unei secțiuni separate dedicată Guvernanței Corporative. Au fost identificate o serie de elemente care pot fi îmbunătățite. În această etapă numele companiei nu este dezvăluit, iar ordinea includerii în studiu este aleatorie.
Bursa de Valori Bucureşti lansează Carta Albă a Comunicării Companiilor Listate
“În era digitală, prezența în mediul online printr-o pagină de Internet este un element de bază pentru orice companie. Aceasta reprezintă cea mai simplă modalitate prin care un investitor sau un potențial investitor intră în contact cu societatea. De aceea, este crucial ca toate informațiile de interes public să fie furnizate într-un mod structurat, ușor de accesat și de citit: prezentarea companiei, ultimele noutăți din viața companiei, rapoartele financiare și alte raportări curente, informații legate de Adunările Generale ale Acționarilor, etc. Existența unei pagini de Internet, atât în limba română, cât și în limba engleză, crește șansele ca investitorii să se informeze despre un emitent și să ia o decizie de investire”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București

Activitățile de Relații cu Investitorii au rolul de consolida buna reputație a companiei, prin oferirea de informații complete și exacte cu privire la emitent. Cu cât sunt efectuate mai bine aceste activități, cu atât va fi mai mare interesul analiștilor și investitorilor și, în cele din urmă, va crește atât activitatea de tranzacționare, cât și prețul acțiunilor. Toți acești factori contribuie la obținerea unor condiții mai bune atunci când vine vorba de accesarea cu succes a finanțării.

În perioada următoare, Bursa de Valori București va menține sub observație acest aspect și va contacta emitenții pentru a identifica nevoile acestora în vederea ajustării paginilor de Internet, astfel încât acestea să fie ușor accesibile investitorilor și potențialilor investitori. Următoarea iterație a acestei analize va dezvălui numele companiei, precum și re-evaluarea paginii de Internet.

„Carta Albă a comunicării Companiilor Listate” reprezintă încă un pas făcut de Bursa de Valori București, după ce de curând a anunțat lansarea unui nou sistem de raportare pentru companiile listate pe piața reglementată, numit Sistem Informațional de Raportare a Emitenților (IRIS). Toate aceste măsuri au rolul de a crește gradul de transparență al emitenților în raport cu întreaga piață de capital: investitori, analiști, intermediari și alte entități implicate”, a mai declarat Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori București

Analiza completă este disponibilă mai jos și pe pagina www.rocapmarketmodern.ro

One thought on “Bursa de Valori Bucureşti lansează Carta Albă a Comunicării Companiilor Listate”

  1. The heart of your writing whilst appearing reasonable at first, did not really sit very well with me personally after some time. Somewhere within the paragraphs you actually were able to make me a believer unfortunately just for a very short while. I nevertheless have a problem with your jumps in logic and one might do nicely to fill in all those gaps. In the event you actually can accomplish that, I would definitely end up being amazed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *