Zyxel Group recunoscut în Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global

Zyxel Group a fost numit în Top 5% dintre cei mai performanți  și este unul dintre cei patru furnizori din industria sa incluși în acest studiu de referință.

București, 29 aprilie 2024 – Zyxel Networks, lider în furnizarea de soluții de rețea cloud sigure și bazate pe inteligență artificială, a anunțat că Zyxel Group a fost inclus în Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global’s Sustainability Yearbook 2024. Performanța remarcabilă a companiei i-a adus un loc în categoriile “Top 5%” și “Industry Mover”, subliniind angajamentul său de neclintit față de practicile durabile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG).

Anuarul S&P Global Sustainability Yearbook este include principalele companii cu practici de sustenabilitate de top în industrie și servește drept referință principală pentru investitorii și guvernele din întreaga lume. Companiile sunt evaluate în funcție de performanțele lor ESG din anul precedent. Doar 759 de companii cu performanțe de top au fost incluse în anuarul 2024 – o fracțiune din cele peste 9.400 de companii luate în considerare din 62 de industrii. Doar patru companii din industria echipamentelor de comunicații au intrat în clasament, și anume Zyxel, Cisco, Ericsson și Wistron NeWeb.

În cea mai recentă evaluare a S&P Global, Zyxel a obținut note mari la “Consumul de energie”, “Inovații de proces” și “Inovații de produs”. De asemenea, compania a obținut un punctaj bun la “Măsuri de securitate a rețelelor IT” pentru performanțele sale în materie de securitate cibernetică, în timp ce accentul pus pe drepturile omului pentru forța de muncă și partenerii săi a fost, de asemenea, recunoscut.

Ca parte a angajamentului său de a obține emisii nete zero până în 2050, Grupul Zyxel a lansat o platformă digitală de management pentru a monitoriza utilizarea resurselor de carbon și de energie în cadrul grupului său și al lanțului de aprovizionare, în conformitate cu practicile inițiativei Science Based Targets (SBTi). De asemenea, Zyxel Group își îndrumă lanțul de aprovizionare să adopte practici cu emisii reduse de carbon prin inițiative precum programul de formare Zero Carbon Academy.

Progresul tangibil al companiei în domeniul sustenabilității a primit și alte recunoașteri pe plan intern și internațional, inclusiv un rating MSCI ESG de A în 2023, precum și aurul pentru raportarea sustenabilității și premiul pentru leadership în domeniul securității informațiilor la Premiile pentru sustenabilitate corporativă din Taiwan 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *