Un nou studiu Motorola dezvăluie dorința din ce în ce mai mare a angajaților de a avea telefoane inteligente la locul de muncă, pentru un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată și pentru creșterea productivității

În noul peisaj de lucru hibrid, angajații se bazează adesea pe alte dispozitive în afară de computerul furnizat de companie pentru a-și finaliza activitatea, iar utilizarea de tehnologie suplimentară estompează granițele dintre viața profesională și cea personală. Noi studii realizate de Motorola arată că această problemă ar putea fi rezolvată prin includerea unui smartphone dedicat muncii alături de computerul standard furnizat de companie.

Sondajele realizate de Motorola au constatat un decalaj în ceea ce privește utilizarea smartphone-urilor de lucru dedicate de către organizațiile din întreaga lume în două sondaje recente:

“The Global Employee Security and Productivity Study” și The Global IT Decision-Maker Study.”

“Global Employee Security and Productivity Study”arată că doar 26% dintre angajați folosesc un smartphone dedicat pentru muncă pus la dispoziție de angajator, ceea ce sugerează că marea majoritate a angajaților își folosesc smartphone-ul personal în scopuri profesionale. Acest lucru poate prezenta o serie de motive de îngrijorare atât pentru organizații, cât și pentru angajați, printre care productivitatea redusă, securitatea compromisă și dificultăți în stabilirea unui echilibru adecvat între viața profesională și cea privată.

În timp ce utilizarea smartphone-urilor de lucru este limitată, interesul angajaților nu lipsește. Motorola a constatat că majoritatea respondenților (54%) care nu folosesc un smartphone dedicat la locul de muncă ar opta pentru utilizarea unuia dacă acesta ar fi pus la dispoziție de către organizația lor. În ceea ce îi privește pe angajații care folosesc un smartphone dedicat la locul de muncă, experiențele lor sunt adesea pozitive, 85% dintre aceștia fiind de acord că au un sentiment mai bun de echilibru între viața profesională și cea privată atunci când folosesc smartphone-ul dedicat la locul de muncă. Beneficiile se extind dincolo de echilibrul dintre viața profesională și cea privată, incluzând o mai mare eficiență în îndeplinirea sarcinilor (63%) și o comunicare mai eficientă cu colegii (57%).

Acum, mai mult ca oricând, angajații caută metode pentru a-și îmbunătăți experiența la locul de muncă. Faptul că se bazează exclusiv pe un smartphone personal la locul de muncă poate reprezenta o provocare pentru angajați, cum ar fi împiedicarea productivității, creșterea riscurilor de securitate și lăsarea unor limite nedefinite între viața profesională și cea personală.,” a spus Sudhir Chadaga, Head of B2B la Motorola. “Deși observăm o dorință din ce în ce mai mare din partea angajaților de a avea telefoane furnizate la locul de muncă, majoritatea companiilor nu au luat încă măsuri pentru a le oferi, lăsând angajații să navigheze sarcinile de lucru și comunicarea pe smartphone-urile personale.”

De asemenea, studiul arată că telefoanele inteligente dedicate la locul de muncă nu aduc beneficii doar angajaților, persoanele din conducere realizând, de asemenea,

beneficiile oferirii de smartphone-uri dedicate la locul de muncă și riscurile asociate cu renunțarea la această ofertă. “Global IT Decision-Maker Study”realizat de Motorola a constatat că 100% dintre directorii de informatică și directorii de tehnologia informației din marile companii care oferă angajaților smartphone-uri furnizate de companie raportează beneficii din acest motiv. Pe de altă parte, 61% dintre CIO și CTO sunt îngrijorați de riscurile de securitate pe care le prezintă angajații care folosesc smartphone-uri personale în scopuri profesionale.

Există numeroase riscuri asociate cu utilizarea smartphone-urilor personale la locul de muncă, dintre care cele mai importante sunt vulnerabilitatea crescută la încălcarea securității datelor și creșterea potențialului de distragere a atenției angajaților,” spune Chadaga. “Integrarea telefoanelor de lucru dedicate permite companiilor să mențină măsurile de securitate adecvate, promovând în același timp productivitatea și un mai bun echilibru între viața profesională și cea privată. Cu portofoliul Motorola for Business, ne propunem să oferim clienților noștri soluții end-to-end, personalizabile în funcție de nevoile și dimensiunea afacerii lor.

Având în vedere rolul crucial pe care îl joacă tehnologia în peisajul de lucru hibrid, extinderea dispozitivelor furnizate de companie dincolo de calculatoare pentru a include și smartphone-urile are potențialul de a aduce beneficii atât angajatorilor, cât și angajaților lor. De la îmbunătățirea echilibrului dintre viața profesională și cea privată la creșterea securității și productivității, studiile “Global Employee Security and Productivity” și Global IT Decision-Maker” sugerează că beneficiile valorificării smartphone-urilor de lucru dedicate sunt semnificative și în creștere.

Motorola for Business oferă organizațiilor cele mai recente progrese în domeniul tehnologiei digitale, al securității datelor și al gestionării dispozitivelor mobile cu smartphone-uri mobile pregătite pentru întreprinderi, din familiile moto g, motorola edge și razr, precum și Lenovo ThinkPhone by Motorola. Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați https://www.motorola.com/business/.

Despre studiu

Studiul “Global Employee Security and Productivity Study” a intervievat 4.000 de angajați din companii de toate mărimile (1-500+ angajați) din întreaga lume pentru a evalua opiniile privind smartphone-urile de lucru dedicate în perioada octombrie – noiembrie 2023 de către Censuswide.

Studiul “Global IT Decision Maker Study” a intervievat 318 CIO și CTO care lucrează în companii cu peste 500 de angajați din întreaga lume pentru a evalua opiniile cu privire la smartphone-urile de lucru dedicate în perioada octombrie – noiembrie 2023 de către Censuswide.Disclaimer Legal MOTOROLA, sigla M stilizat, MOTO și familia de mărci MOTO sunt mărci comerciale ale Motorola Trademark Holdings, LLC. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea proprietarilor lor respectivi.

Despre Lenovo & Motorola

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie Fortune Global 500 cu venituri de 70 de miliarde de dolari SUA, care deservește clienți pe 180 de piețe din întreaga lume. Concentrați pe o viziune îndrăzneață de a oferi o tehnologie mai inteligentă pentru toți, dezvoltăm tehnologii care schimbă lumea și care alimentează (prin smartphone-uri și infrastructură) și împuternicesc (prin soluții, servicii și software) milioane de clienți în fiecare zi și, împreună, creăm o societate digitală mai incluzivă, mai de încredere și mai durabilă pentru toată lumea, oriunde. Motorola Mobility LLC a fost achiziționată de Lenovo Group Holdings în 2014. Motorola Mobility este o filială deținută integral de Lenovo și este responsabilă de proiectarea și fabricarea tuturor telefoanelor și soluțiilor mobile de marcă Moto și Motorola. Pentru a aflat mai multe viziteazăhttps://www.lenovo.com și citește cele mai noi știri peStoryHub șiMotorola Global Blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *