Premieră pentru România. Platforma GRAI folosește inteligența artificială pentru a ajuta IMM-urile să devină mai sustenabile

Solutions., companie din cadrul ecosistemului Social Innovation Solutions (SIS), lansează în 2024 platforma GRAI – primul consultant virtual cu inteligență artificială antrenat de specialiști în sustenabilitate pentru a susține IMM-urile în tranziția către o economie sustenabilă.

Platforma GRAI este un asistent virtual pentru sustenabilitate dedicat IMM-urilor care caută soluții concrete, personalizate și ghidate pentru oportunitățile și provocările pe care economia viitorului le aduce. Dezvoltarea acestui proiect are la bază o investiție inițială de câteva zeci de mii de euro și este construit pe baza a peste 1.200 de ore de conținut de business și sustenabilitate curatoriat, instrumente dezvoltate de Social Innovation Solutions și o librărie digitală cu peste 2.500 de materiale. Cu ajutorul inteligenței artificiale și cu input din partea antreprenorilor despre propriile business-uri, vor fi generate soluții specifice pentru nevoile IMM-urilor din România.

În 2024 platforma GRAI va pune la dispoziție 3 module:

GRAI.chat – este primul modul din platformă, ce va fi lansat la începutul anului 2024 pentru public, în formă beta. Interfața de tip aplicație chatbot va permite utilizatorilor să ceară informații concrete despre sustenabilitate și orice aplicabilitate a acesteia în business-ul lor. Testele au arătat că platforma este capabilă să livreze informație mai specifică și de mai bună calitate, comparativ cu alte platforme similare bazate pe inteligență artificială.

GRAI.strategie – acest modul va fi un suport pentru antreprenorii care vor să dezvolte o strategie de sustenabilitate specifică afacerii lor și va funcționa pe baza conversațiilor dintre utilizator și consultantul AI. Modulul va fi disponibil în a doua parte a anului 2024.

GRAI.raport – acest modul va combina colectarea de informații specifice despre procesele de business din cadrul companiei cu puterea de procesare a inteligenței artificiale și cu expertiza umană pentru a susține nevoile de raportare ale companiilor.

Numele GRAI are o semnificație dublă, fiind atât un acronim, cât și un cuvânt cu rădăcini în limba română. Ca acronim, GRAI înseamnă ”Green AI” și subliniază angajamentul față de sustenabilitate, în timp ce „grai” în limba română înseamnă „mod de exprimare” și evidențiază rolul de furnizor de informații într-un mod clar și accesibil.

GRAI vine în ajutorul antreprenorilor care doresc să învețe despre sustenabilitate și aplicabilitate în business. Platforma este destinată tuturor celor care au nevoie de răspunsuri personalizate la provocările privind sustenabilitatea în business, care caută să își dezvolte o strategie de sustenabilitate sau doresc să înceapă raportarea de sustenabilitate, dar nu au încă un nivel de înțelegere suficient de bun.

„În cadrul  Solutions., ne dedicăm să facem sustenabilitatea accesibilă pentru IMM-urile din România prin GRAI, primul consultant de sustenabilitate cu inteligență artificială. Acest tool nu este doar un pas înainte în utilizarea AI pentru inovație în business, ci și o modalitate către adoptarea mai ușoară a practicilor sustenabile. GRAI aduce consultanță specializată și personalizată în sustenabilitate, prin intermediul unei platforme intuitive și ușor de utilizat, alături de zeci de experți români și internaționali. În acest fel, susținem IMM-urile să navigheze provocările de business ale următorilor ani, oferindu-le soluții personalizate și acces la oportunitățile pe care sustenabilitatea le aduce”, a declarat Ciprian Stănescu, CEO Solutions.

Beneficiile utilizării consultantului virtual în sustenabilitate pentru IMM-uri includ:

  • accesul la consultanță de specialitate în sustenabilitate, prin intermediul unui AI antrenat de experți și susținut de conținut curatoriat;
  • soluții personalizatereprezentate de crearea unei strategii de sustenabilitate pornind de la realitatea afacerii lor, adaptată la nevoile financiare și de dezvoltare;
  • proces ghidat și ușor de înțeles,printr-un limbaj clar și accesibil;
  • consultanță rapidă prin chatprin care se oferă răspunsuri și recomandări eficiente la orice întrebare despre sustenabilitate;
  • asistență în raportarea de sustenabilitateprin simplificarea procesului;
  • accesibilitate 24/7, fiind un consultant virtual disponibil direct de pe telefon sau laptop.

„Prin intermediul programelor noastre am înțeles că IMM-urile consideră sustenabilitatea o parte importantă a afacerilor lor, dar adesea dificil de înțeles, vagă și nu o prioritate imediată. Consultanța personalizată este costisitoare, iar numărul redus de specialiști complică lucrurile. Cu GRAI ne propunem să transformăm aceste provocări în oportunități pentru afacerile lor. GRAI va fi un instrument important în primul rând pentru antreprenorii din programele noastre educaționale, Academia de Sustenabilitate și Transformator, dar și pentru cei care caută îndrumare în acest domeniu”, a declarat Roxana Cojocaru, Director Executiv, Social Innovation Solutions.

Te poți înregistra pentru a afla mai multe despre GRAI și pentru a avea acces exclusiv la varianta Beta prin completarea formularului de aici: https://www.graisolutions.com/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *