Studiu de caz Aten: Distribuție și control Audio-Video pentru un video wall 4K destinat camerelor de control

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, pune la dispoziția companiilor și a specialiștilor soluții care permit evoluția și transformarea în mod continuu pentru a ține pasul cu realitatea pe piețele în care acestea activează.

Soluția ATEN a fost necesară într-o companie de consultanță IT din Italia cu diferite contracte guvernamentale care oferă servicii avansate de date pentru a răspunde nevoilor antreprenorilor, profesioniștilor și cetățenilor într-un context de evoluție continuă a sistemelor economice și de reglementare. Dorind să modernizeze una dintre sălile lor de control cu un videowall 3 x 2 pentru vizualizarea sistemelor informatice ale companiei astfel încât să poată proiecta și dezvolta soluții pentru ca întreprinderile să poată evolua în mod continuu, aceștia au apelat la specialiștii ATEN pentru a găsi cea mai bună combinație de echipamente.

Cerințele principale sistemul de management eficient, rapid și intuitiv, cu scalabilitate și flexibilitate nelimitate:

  1. Să poată integra un video wall 3 x 2 ale cărui semnale video să fie gestionate prin intermediul unui sistem flexibil și fiabil pentru vizualizarea sistemelor de informații ale companiei.
  2. Să ofere posibilitatea comutării fără efort între datele sursă provenite de la șase clienți dedicați, cu opțiunea de a transmite suplimentar două semnale video de la biroul de lucru.
  3. Să includă interoperabilitate audio astfel încât orice prezentare susținută să poată opera cu sistemele de automatizare proprietare sau terțe.

Soluția ATEN 4K pe IP implementată oferă ușurință în utilizare, dar și posibilitatea de a avea un control avansat al video wall-ului video prin intermediul sistemului de control ATEN.

Beneficiile soluției ATEN

Configurare ușoară

Control box-ul VK1100A de a doua generație, echipat cu un procesor quad-core, o rețea LAN Gbps și o memorie de 512 MB, oferă un răspuns în timp real și actualizări de stare și poate procesa evenimente complexe, cu încărcare mare, cu interfețe personalizate, precum și control al accesului multiutilizator la dispozitivele conectate. Rețeaua sa LAN poate fi conectată la ATEN Unizon™, o platformă de management centralizat care simplifică gestionarea zilnică AV / IT și care oferă utilizatorilor confortul de a monitoriza, de a depana și de a întreține mai multe sisteme în același timp.
VK1100A a fost proiectat pentru a gestiona cu ușurință orice ambianță de cameră și poate fi implementat într-un mediu de instalare existent, fără probleme, nu numai cu produsele ATEN, ci și cu aproape orice dispozitiv hardware sau software care se găsește într-o cameră, inclusiv echipamente AV, iluminat, sisteme de conferință, aer condiționat, senzori de mișcare, întrerupătoare de alimentare și multe altele. VK1100A este soluția perfectă pentru gestionarea implementărilor de dispozitive în masă, cum ar fi agențiile guvernamentale, facilitățile militare, organizațiile corporative și instituțiile de sănătate.

VK1100A face parte din seria Control System Series de la ATEN, un sistem de management standard bazat pe Ethernet, care constă în hardware, software de configurare, interfețe de control și servicii conexe, pentru a controla orice dispozitive hardware și software din cadrul unei încăperi, cum ar fi săli de consiliu și săli de conferințe, și pentru a oferi un management direct și centralizat fără efort prin intermediul unor interfețe grafice definite de utilizator, de pe orice dispozitiv mobil, tastatură ATEN și panou tactil.

Compatibilitate ridicată

Atât transmițătorul ATEN VE8950T, cât și receptorul ATEN VE8950R Video over IP oferă semnale AV 4K fără pierderi vizuale, cu latență redusă, pe distanțe lungi, prin intermediul unei rețele locale sau al unui switch de rețea Gigabit standard.

Ambele echipamente oferă o soluție de semnalizare digitală eficientă, ușor de utilizat și economică, cu următoarele caracteristici și avantaje care răspund direct provocărilor cu care se confruntă integratorii de sisteme atunci când implementează sisteme AV pe IP:

  • Scalabilitate și flexibilitate nelimitate
  • Fără configurații IP complicate
  • Nu sunt necesare PC-uri server suplimentare sau software necesar
  • Să poată fi legate împreună secvențial

Proiectate pentru a satisface cerințele actuale de transmisie a semnalului 4K pe scară largă, cu mai multe ecrane și pentru a fi ușor de configurat și de operat, ambele echipamente reprezintă  produse ideale pentru o gamă largă de medii, cum ar fi expoziții comerciale, aeroporturi, campusuri universitare, centre de conferințe și centre comerciale.

Afișare de înaltă calitate

Cu imagini video de înaltă calitate de până la 4K @ 30 Hz 4:4:4 și prin utilizarea tehnologiei avansate de compresie video fără pierderi ATEN și EDID Expert™, tehnologie proprietară ATEN, permit o comutare mai rapidă și mai lină între afișaje, asigurând cea mai bună rezoluție video pe toate ecranele.

Toate aceste echipamente se regăsesc în portofoliul ATEN și pot fi implementate de orice instituție sau companie care dorește să îmbunătățească nivelul de calitate al serviciilor furnizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *