Huawei – partener digital pentru lansarea primului port feroviar de containere privat cu suport 5G din Europa

Hungary 5G Railway hub

Pe 15 iunie, la Fényeslitke, în Ungaria, a avut loc Forumul ”Intelligent Rail & Logistics 2023”. În timpul forumului, Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) a anunțat că va înființa în luna iulie, împreună cu Huawei și cu parteneri internaționali, Alianța globală privind inteligența artificială pentru industrie și producție. Această alianță se va ocupa de crearea unei platforme de colaborare și de schimb de cunoștințe pentru a promova inovarea și aplicarea tehnologiilor de inteligență artificială în industrie și producție și pentru a consolida economia digitală.

În discursul său, directorul general adjunct al UNIDO și directorul executiv, dl Ciyong Zou, a declarat: „Suntem martorii modului în care conectivitatea mobilă și inovarea industrială se întâlnesc. 5G, combinat cu AI și cloud computing, aduce multe beneficii sectoarelor de transport și logistică. Eficiența și calitatea locurilor de muncă au fost îmbunătățite considerabil. Siguranța locului de muncă s-a îmbunătățit. Prezența femeilor într-un mediu de lucru dominat anterior de bărbați a crescut.”

Pe măsură ce beneficiile soluțiilor de inteligență artificială devin din ce în ce mai vizibile în toate industriile, este important să ajutăm întreprinderile să devină digitale. „Obiectivul Alianței este de a servi drept platformă de colaborare, de schimb de cunoștințe și de expunere pentru cele mai bune practici”, a adăugat Zou.

János Tálosi, CEO al East-West Intermodal Logistics Plc. a explicat: „Terminalul intermodal East-West Gate (EWG) și-a început activitatea în octombrie 2022. La terminal, 1 milion de TEU (Twenty-Foot Equivalent Unit este un standard internațional pentru definirea capacității de transport a unei nave port-container) pot fi încărcate și descărcate rapid între căile ferate cu ecartament larg și cele cu ecartament standard în fiecare an, ceea ce înseamnă cerințe ridicate atât pentru eficiență, cât și pentru siguranță. Deoarece 5G permite interconectarea tuturor comunicațiilor interne și a echipamentelor tehnice, macaralele automatizate ale terminalului pot fi controlate de la distanță și sunt capabile de mișcări subtile. Acest lucru îmbunătățește considerabil productivitatea, oferind în același timp un mediu de lucru mai confortabil pentru operatori.”

„Proiectul marchează o etapă esențială în dezvoltarea tehnologiilor 5G în Ungaria și în digitalizarea transportului feroviar de marfă și permite ca EWG să devină un centru logistic feroviar intermodal în era digitală”, a adăugat Tálosi.

Radoslaw Kedzia, vicepreședintele regiunii CEE și nordice a Huawei, a declarat: „Terminalul intermodal East-West Gate este o poveste de creare de valoare socială prin colaborarea excelentă a diferiților parteneri și investitori dedicați. Soluțiile digitalizate și de înaltă tehnologie ale instalației atrag mulți tineri localnici să se stabilească în zonă. Vârsta medie a angajaților este de 23-25 de ani. Există un nivel ridicat de siguranță, există un mediu sănătos și curat pentru lucrători, nu mai există condiții dure. Soluția dovedește că 5G a fost cu adevărat aplicată în sectorul feroviar inteligent din Europa, folosind tehnologii digitale de ultimă generație și acestea rezolvă probleme comune, promovează transformarea digitală.”

Forumul ”Intelligent Rail & Logistics 2023” a avut loc la terminalul intermodal East-West Gate (EWG), situat în Fényeslitke, Ungaria, care se întinde pe o suprafață de 5 milioane de metri pătrați, incluzând terminalul, depozitele și zonele de dezvoltare. Este cel mai mare și cel mai modern terminal intermodal de acest tip și primul port feroviar de containere privat cu suport 5G din Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *