CÂȘTIGĂTORII COMPETIȚIEI DIN 2023 – AU FOST ANUNȚAȚI CÂȘTIGĂTORII LA CATEGORIILE PROFESSIONAL, OPEN, STUDENT ȘI YOUTH

World Photography Organisation a anunțat lista completă a câștigătorilor prestigioasei competiții Sony World Photography Awards 2023, în cadrul unei ceremonii speciale care a avut loc la Londra și care a fost găzduită de specialista în istoria artei și vedeta TV Kate Bryan.

Titlul Photographer of the Year a fost acordat celebrului fotograf Edgar Martins (Portugalia) pentru seria Our War, ce reprezintă un omagiu adus prietenului său, fotojurnalistul Anton Hammerl, care a fost ucis în timpul războiului civil din Libia, în 2011. Martins a câștigat un premiu de 25.000 de dolari și o serie de echipamente de imagistică digitală Sony. În plus, Martins primește o prezentare individuală a lucrărilor sale în cadrul expoziției Sony World Photography Awards. Această oportunitate le permite fotografilor să își dezvolte în continuare proiectul câștigător sau să expună o serie nouă de lucrări, obținând vizibilitate suplimentară pentru munca lor.

Martins a fost selectat dintre cei 10 câștigători ai categoriilor incluse în competiția Professional, care au fost anunțați astăzi, alături de locurile 2 și 3 din fiecare categorie Professional. De asemenea, au fost anunțați și câștigătorii categoriilor Open, Youth și Student.

Fotograful Alessandro Cinque (Italia) este primul câștigător al Premiului pentru Sustenabilitate – dezvoltat în colaborare cu Fundația Națiunilor Unite și inițiativa Picture This a Sony Pictures. Noul premiu de 5.000 de dolari recunoaște poveștile, oamenii și organizațiile ale căror acțiuni evidențiază Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite în domeniul mediului.

Expoziția Sony World Photography Awards 2023 are loc la Somerset House, Londra, începând cu 14 aprilie, până pe 1 mai 2023, în cadrul acesteia fiind prezentate peste 200 de de lucrări și sute de alte imagini  în formate digitale realizate de câștigători și finaliști. De asemenea, sunt prezentate lucrările care au obținut distincția Outstanding Contribution to Photography, ale renumitei fotografe japoneze Rinko Kawauchi.

FOTOGRAFUL ANULUI

Lucrarea numită Our War și realizată de Edgar Martins (Portugalia) este un omagiu original și nuanțat adus regretatului prieten al fotografului, fotojurnalistul Anton Hammerl, care a fost ucis pe 5 aprilie 2011 de forțele represive ale guvernului, în timpul războiului civil din Libia.

Frustrat de încercările nereușite de a afla unde se aflau ultimele rămășițe ale prietenului său, Martins a luat problema în propriile mâini și călătorit în Libia. A fost adus în țară pe ascuns, de un contrabandist de benzină, și s-a confruntat cu provocări uriașe, lucrând într-un mediu atât de volatil. Dându-și seama că nu va putea efectua o investigație amănunțită și independentă, Martins a ales să reflecteze asupra întrebării „Cum se poate spune o poveste atunci când nu există niciun martor, nicio mărturie, nicio dovadă, niciun subiect?”.

În lucrarea Our War, Martins evocă și face aluzie la figura centrală absentă printr-o serie de portrete ale oamenilor cu care Hammerl a avut legături și ale celor implicați în lupte (luptători pentru libertate sau urmașii lor, foști polițiști, locuitori locali, oameni loiali lui Gaddafi sau asemănători lor, etc.). Aceștia au fost aleși fie pentru că semănau cu el, aveau idei și convingeri similare, fie pentru că îi aminteau lui Martins de el în diferite etape ale prieteniei lor. Proiectul explorează ideea de absență, de documentare, doliu și omagiere a unui subiect, precum și procesul de reflecție asupra rolului fotografiei într-o zonă de conflict. Abordarea lui Martins este aceea de a se confrunta direct cu aceste întrebări, de a îmbrățișa ideea de fragmentare și numeroasele contradicții și ambiguități intrinseci războiului.

Referitor la victoria sa, Martins a declarat: „ Este o mare onoare să fiu recunoscut și, deși am o abordare filosofică în ceea ce privește premiile și natura subiectivă a alegerii cuiva, știind că au fost peste 180.000 de înscrieri în categoria Professional din acest an, onoarea este una foarte mare. În acest caz, este, de asemenea, o experiență destul de emoționantă, deoarece am ocazia de a-mi onora prietenul pe o scenă mondială și de a atrage atenția asupra luptei familiei pentru a-i găsi rămășițele. Nu există niciun alt premiu care să aibă o asemenea amploare ca Sony World Photography Awards.

Comentând despre proiectul câștigător al lui Martins, Mike Trow, Președinte al Competiției din 2023 a spus: „Fotografia este atât de des legată de memorie și de natura acesteia. Memoria pe termen lung se referă la rememorarea conștientă a evenimentelor din trecut și la cunoștințele noastre despre acestea – fie că este vorba de experiența directă, fie că este mediată prin multitudinea de mijloace media pe care le folosim.  Our War de Edgar Martins a folosit memoria și proiecția pentru a ne oferi un set de portrete puternice și personale care încearcă să explice ultimele zile de viață ale prietenului său, fotojurnalistul Anton Hammerl. Lucrările sale evidențiază limitele pe care fotografii sunt dispuși să le depășească pentru a spune o poveste și a crea un sens; fiecare imagine oferă un sentiment al călătoriei pe care a făcut-o Anton fără a fi niciodată explicit cu privire la modul în care s-a sfârșit viața sa. Întregul juriul din acest an a apreciat în mod deosebit lucrarea și forța sa narativă.”

CÂȘTIGĂTORII CATEGORIEI PROFESSIONAL

Fotografii câștigători ai competiției Professional au fost selectați de un grup de jurați experți, pe baza unei serii de 5 până la 10 imagini, variind de la povești de război și reconciliere, până la emanciparea femeilor prin educație și abordări originale ale genurilor natură statică și sport.

Toți câștigătorii au primit un kit care conține echipament de imagistică digitală Sony. Câștigătorii de anul acesta sunt:

ARHITECTURĂ & DESIGN

CÂȘTIGĂTOR: Fan Li (China continentală) pentru seria sa Cement Factory

Finaliști: locul 2 – Servaas Van Belle (Belgia); locul 3 – Andres Gallardo Albajar (Spania)

CREATIVE

CÂȘTIGĂTOR: Lee-Ann Olwage (Africa de Sud) pentru seria sa The Right to Play

Finaliști: locul 2 – Noemi Comi (Italia); locul 3 – Edoardo Delille & Giulia Piermartiri (Italia)

PROIECTE DOCUMENTARE

CÂȘTIGĂTOR: Hugh Kinsella Cunningham (Regatul Unit) pentru seria sa The Women’s Peace Movement in Congo

Finaliști: locul 2 – Mohammed Salem (Statul Palestinei); locul 3 – Tariq Zaidi (Regatul Unit)

MEDIU

CÂȘTIGĂTOR: Marisol Mendez (Bolivia) & Federico Kaplan (Argentina) pentru seria lor Miruku

Finaliști: locul 2 – Jonas Kakó (Germania); locul 3 – Axel Javier Sulzbacher (Germania)

PEISAJ

CÂȘTIGĂTOR: Kacper Kowalski (Polonia) pentru seria sa Event Horizon

Finaliști: locul 2 – Bruno Zanzottera (Italia); locul 3 – Fabio Bucciarelli (Italia)

PORTFOLIU

CÂȘTIGĂTOR: James Deavin (United Kingdom) pentru prezentarea sa Portfolio

Finaliști: locul 2 – Marylise Vigneau (Franța); loucl 3 – Marjolein Martinot (Olanda)

PORTRET

CÂȘTIGĂTOR: Edgar Martins (Portugalia) pentru seria sa Our War

Finaliști: locul 2 – Ebrahim Noroozi (Republica Islamică Iran); locul 3 – Jean-Claude Moschetti (Franța)

SPORT

CÂȘTIGĂTOR: Al Bello (Statele Unite) pentru seria sa Female Pro Baseball Player Succeeds in All Male Pro League

Finaliști: locul 2 – Andrea Fantini (Italia); locul 3 – Nicola Zolin (Italia)

NATURĂ STATICĂ

CÂȘTIGĂTOR: Kechun Zhang (China continentală) pentru seria sa The Sky Garden

Finaliști: locul 2 – Carloman Macidiano Céspedes Riojas (Peru); locul 3 – Jagoda Malanin (Polonia)

VIAȚĂ SĂLBATICĂ & NATURĂ

CÂȘTIGĂTOR: Corey Arnold (Stateșe Unite ) pentru seria sa Cities Gone Wild

Finaliști: locul 2 – Adalbert Mojrzisch (Germania); locul 3 – Sriram Mural (India)

Pentru a afla mai multe despre câștigătorii de anul acesta și despre proiectele finaliste, vizitați pagina online cu galeria câștigătorilor.

FOTOGRAFUL ANULUI ÎN CATEGORIA OPEN

Competiția Open celebrează puterea unei singure imagini. Fotografiile câștigătoare sunt alese pentru capacitatea lor de a comunica o narațiune vizuală remarcabilă, combinată cu excelența tehnică. Aleasă dintre cei 10 câștigători ai categoriei Open, Dinorah Graue Obscura (Mexic) este Fotograful Anului 2023 la categoria Open și câștigătoarea unui premiu cash de 5.000 de dolari, al unui echipament de imagistică digitală de la Sony și va beneficia de expunere globală.

Graue Obscura a câștigat acest premiu pentru imaginea sa impresionantă intitulată Mighty Pair, înscrisă la categoria Lumea naturală & Viața sălbatică. Fotografia alb-negru înfățișează o pereche de păsări caracara din sudul Texasului, așezate pe aceeași creangă și privind fix în aceeași direcție. Fotografa a avut impresia că maiestuoasele păsări de pradă aproape că pozează pentru camera foto, deoarece stau nemișcate, identic, privind dincolo de cadru.

Despre această reușită, Graue Osbcura a transmis: „Este o onoare absolută să primesc titlul de Fotograful Anului 2023 la categoria Open. Sunt absolut sigură că această recunoaștere va contribui la popularizarea activității mele de fotograf de animale sălbatice, care are ca scop să transmită și să arate oamenilor frumusețea pe care o văd în natură.  Cred că fotografia este un instrument foarte puternic care poate fi folosit pentru a sensibiliza publicul cu privire la fragilitatea lumii noastre naturale.”

FOTOGRAFUL ANULUI LA CATEGORIA STUDENT

Pentru competiția Student din acest an, participanții au fost invitați să trimită o serie de cinci, până la 10 imagini care să răspundă temei „In a Changing World”, evidențiind povești pozitive de dezvoltare și progres din întreaga lume.

Long Jing (China continentală) de la  Yunnan Arts University, a primit titlul de Fotograful Anului 2023 la categoria Student, câștigând echipament Sony în valoare de 30.000 de dolari, pentru istituția sa de învățământ. Seria câștigătoare a lui Jing – „Keep the Yunnan Opera”, dezvăluie ce se întâmplă în culise, în spatele scenei, cu scopul de a ilustra grupurile din ce în ce mai puține de artiști și spectatori ai operei din Yunnan. În culori vii, seria celebrează multiculturalismul din sud-vestul Chinei, reflectat în spectacolele surprinse.

Despre premiul câștigat, Jing a transmis: „O imagine valorează cât o mie de cuvinte, iar scopul meu a fost întotdeauna să dau căldură fotografiilor și să descopăr poveștile din spatele lor. Faptul că am fost ales Fotograful Anului 2023 la categoria Student mi-a dat încrederea de a crede că pot crea lucrări și mai calde și mai atrăgătoare în viitor.”

FOTOGRAFUL ANULUI LA CATEGORIA YOUTH

Anul acesta, cei înscriși la competiția Youth au fost invitați să răspundă temei „Your Everyday” și să  împărtășească viziunea lor unică asupra lumii înconjurătoare. Hai Wang (China continentală, 17 ani), fotograf selectat dintr-o listă de șapte fotografi cu vârsta sub 19 ani, a fost desemnat Fotograful Anului 2023 la categoria Youth și a primit un kit de imgistică digitală de la Sony și expunere globală.

Fotografia câștigătoare a lui Wang înfățișează șiruri aparent nesfârșit de scaune pustii și viu colorate la o ceremonie școlară anulată din cauza pandemiei COVID-19. Compoziția puternică și încadrarea izbitoare evidențiază senzația de gol și conferă imaginii o calitate suprarealistă.

Vorbind despre premiu, Wang a declarat: „Apreciez toată atenția și sprijinul pe care publicul le acordă fotografilor adolescenți din întreaga lume. În calitate de membru al acestui grup de vârstă, pot spune că încercăm să schimbăm ceva în întreaga lume într-un mod inedit, încercăm să nu irosim nicio secundă din viața noastră.”

PREMIUL PENTRU SUSTENABILITATE

Alessandro Cinque (Italia) a câștigat Premiul pentru Sustenabilitate, primind un premiu de 5.000 de dolari și o prezentare a proiectului său în cadrul expoziției Sony World Photography Awards din Londra. Ineditul premiu dezvoltat în colaborare cu Națiunile Unite și inițiativa „Picture This” a Sony,recunoaște poveștile, persoanele și organizațiile ale căror acțiuni evidențiază unul dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite în materie de mediu.

Seria numită Atrapanieblas (Fog Nets) i-a adus lui Cinque acest premiu, fotograful documentând o soluție inovatoare care contribuie la rezolvarea problemei legate de lipsa cronică a apei în Lima, Peru. Cinque arată cum plasele de ceață sunt folosite pentru a prinde picăturile de apă din aer și pot colecta aproximativ 200 de litri de apă pe zi pentru locuitorii din zonă.

Despre victoria sa, Clinque spune: „Sunt foarte onorat și fericit că am câștigat acest premiu. Îmi place să cred că, prin intermediul fotografiilor mele și grație amplorii acestui premiu, ajutăm la ascultarea vocii oamenilor care se luptă zilnic cu lipsa apei, o problemă care afectează peste 40 % din populația lumii, conform Organizației Națiunilor Unite. Este important să evidențiem eforturile depuse în Lima pentru a combate această penurie, în speranța că aceste povești vor trezi ceva în conștiința oamenilor și că, în sfârșit, vom înțelege importanța de a ne uni pentru a aborda schimbările climatice și a crea o lume mai echitabilă pentru toți.”

CONTRIBUȚIE EXCEPȚIONALĂ ÎN DOMENIUL FOTOGRAFIEI

Anul acesta, premiul pentru Contribuție Excepțională în Domeniul Fotografiei a fost acordat celebrei fotografe Rinko Kawauchi. Unul dintre cei mai importanți fotografi japonezi activi în prezent, Kawauchi a dobândit un renume internațional pentru imaginile sale intime și luminoase, care suprind momente efemere din viața cotidiană.

Peste 20 de imagini ale fotografei vor fi prezentate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2023. Selecția realizată de artistă se întinde pe parcursul a peste două decenii din cariera sa și evidențiază repere și teme semnificative din unele dintre cele mai emblematice serii ale sale: Illuminance (2011), AILA (2004), Utatane (2001) și Ametsuchi (2013).

ADAM FERGUSON | PREZENTARE INDIVIDUALĂ

Pe lângă lucrările câștigătorilor din acest an și ale câștigătorilor categoriilor, expoziția Sony World Photography Awards cuprinde o prezentare individuală a lucrărilor câștigătorului premiului „Fotograful anului 2022″, Adam Ferguson (Australia).

Celebrul fotograf prezintă o selecție de imagini din seria sa „Silent Wind, Roaring Sky”, care documentează viața la distanță a comunităților din regiunea Outback, din Australia. Expoziția explorează călătorii repetate în inima Australiei rurale, dezvăluind un peisaj și o comunitate aflate într-o stare de tranziție dramatică.

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI PROFESIONAL 2023

ARHITECTURĂ & DESIGNCâștigătorul CategorieiFan Li, China continentalăLocul 2: Servaas Van Belle, BelgiaLocul 3: Andres Gallardo Albajar, Spania Lista scurtăJavier Arcenillas, SpaniaPavlo Dorohoi, UcrainaPeter Franck, GermaniaJohanna Marcela Garavito Morales, ColumbiaMiguel Gutierrez, VenezuelaMitsuru Sakurai, JaponiaCREATIVECâștigătorul CategorieiLee-Ann Olwage, Africa de SudLocul 2: Noemi Comi, ItaliaLocul 3: Edoardo Delille & Giulia Piermartiri, Italia Lista scurtăRichard Boll, Regatul UnitAlessandro Cinque, ItaliaValentina Fusco, ItaliaJuliana Jacyntho, BraziliaTommaso Sacconi, ItaliaEmily Steinberger, SUAPROIECTE DOCUMENTARECâștigătorul CategorieiHugh Kinsella Cunningham, Regatul UnitLocul 2: Mohammed Salem, Statul PalestineiLocul 3: Tariq Zaidi, Regatul Unit Lista scurtăAlessandro Cinque, ItaliaRadu Diaconu, CanadaMingrui Liu, China continentalăYoese Mariam, IndoneziaMads Nissen, DanemarcaFrederick Olivera Gonzales, PeruEmin Sansar, Turcia
MEDIUCâștigătorul CategorieiMarisol Mendez (Bolivia) &
Federico Kaplan (Argentina)Locul 2: Jonas Kakó, GermaniaLocul 3: Axel Javier Sulzbacher, Germania Lista scurtăLasse Branding, GermaniaFatma Fahmy, EgiptHaider Khan, IndiaAngela Ponce, PeruSimone Tramonte, ItaliaBruno Zanzottera, Italia
PEISAJCâștigătorul CategorieiKacper Kowalski, PoloniaLocul 2: Bruno Zanzottera, ItaliaLocul 3: Fabio Bucciarelli, Italia Lista scurtăCesar Dezfuli, SpaniaNicholas Holt, Regatul UnitAmélie Labourdette, FranțaBrais Lorenzo Couto, SpaniaAlessandro Mallamaci, ItaliaFrancesco Merlini, ItaliaGeorge Steinmetz, SUAPORTFOLIUCâștigătorul CategorieiJames Deavin, Regatul UnitLocul 2: Marylise Vigneau, FranțaLocul 3: Marjolein Martinot, Olanda Lista scurtăIsrael Fuguemann, MexicJack Gasiorowski, PoloniaTadas Kazakevicius, LituaniaTaiye Omokore, NigeriaInes Vansteenkiste-Muylle, Belgia
PORTRETPhotographer of the YearEdgar Martins, PortugaliaLocul 2: Ebrahim Noroozi, Republica Isclamică IranLocul 3: Jean-Claude Moschetti, Franța Lista scurtăToby Binder, GermaniaJerome Delay, FranțaColin Delfosse, BelgiaJae In Lee, Republica CoreeaSasha Maslov, UcrainaSPORTCâștigătorul CategorieiAl Bello, SUALocul 2: Andrea Fantini, ItaliaLocul 3: Nicola Zolin, Italia Lista scurtăGiuseppe Carotenuto, ItaliaJosef Hlavka, Republica CehăRonald Hoogendoorn, OlandaAnthony Smith, CanadaJohn Wessels, Africa de Sud NATURĂ STATICĂCâștigătorul CategorieiKechun Zhang, China continentalăLocul 2: Carloman Macidiano Céspedes Riojas, PeruLocul 3: Jagoda Malanin, Polonia Lista scurtăAustin Crail, SUAAlun Crockford, Regatul UnitElaine Duigenan, Regatul UnitKlaus Lenzen, GermaniaRodrigo Masina Pinheiro, BraziliaLiz Mcburney, Regatul Unit
VIAȚĂ SĂLBATICĂ & NATURĂCâștigătorul Categoriei Corey Arnold, SUALocul 2: Adalbert Mojrzisch, GermaniaLocul 3: Sriram Murali, India Lista scurtăMartin Broen, SUAJulia Christe, GermaniaMasahiro Fujita, JaponiaDillon Marsh, Africa de SudAneesh Sankarankutty, IndiaZhu Zhu, Canada   

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIEI OPEN 2023

ARHITECTURĂCâștigătorul CategorieiMark Benham, Regatul UnitLista scurtăRobert Bolton, Regatul UnitTony Cowburn, Regatul UnitFabio Del Ghianda, ItaliaPeter Dulis, CanadaDonell Gumiran, FilipineYichien Lee, TaiwanAngiolo Manetti, ItaliaDesmond Chien Yew Ngu, MalaesiaMargit Lisa Roeder, GermaniaYuya Takahashi, JaponiaGeorge Turnbull, Regatul UnitKjell Vikestad, NorvegiaAlbrecht Voss, GermaniaBeatrice Wong, Hong Kong CĂLĂTORIECâștigătorul CategorieiMax Vere-Hodge, Regatul UnitLista scurtăPamela Chiang, TaiwanErhan Coral, TurciaTim Daniels, Regatul UnitCallie Eh, MalaeziaMarios Forsos, GreciaTakahiro Gamou, JaponiaPaweł Jagiełło, PoloniaGuojia Li, China continentalăYukihito Ono, JaponiaAdrian Pearce, Regatul UnitFabian Pfeifhofer, Italiaİsmail Serhat Şahin’, TurciaAnkur Tambde, IndiaYunhua Yu, China continentală PEISAJCâștigătorul CategorieiGiorgos Rousopoulos, GreciaLista scurtăOlivia Bennett, Regatul UnitIsabel Bielderman, OlandaRobert Bilos, CroațiaJordi Coy, SpaniaDavid Del Rosario Dávila, SpaniaGill Fry, AustraliaJudith Kuhn, GermaniaBing Li, CanadaRoberto Pavić, CroațiaMichael Prince, SUAMartin Rak, Repubica CehăAndreja Ravnak, SloveniaIndirani Thevar, IndiaMarcin Zajac, Polonia
LIFESTYLECâștigătorul CategorieiAzim Khan Ronnie, BangladeshLista scurtăFrancesco Bambi, ItaliaRuth Chamberlain, Regatul UnitRaffaella De Luise, ItaliaMohamad Ali Harisi, LibanSabbir Hossen, BangladeshJessica Innemee, OlandaKathryn Mussallem, Canada Ninoshka Pais, CanadaMarkus Pasa, AustriaJean Veron, FranțaZuojian Wang, China continetală FOTOGRAFIE ÎN MIȘCARECâștigătorul CategorieiZhenhuan Zhou, China continentalăLista scurtăZacarías Abad Torres, SpaniaPedro Luis Ajuriaguerra Saiz, SpaniaKristian Hvidtfeldt Buus, Denmarca Ricardo García Mainou, MexicGabriel Hernandez, SpaniaLeo Huang, TaiwanAndres Moreno, ColumbiaFrancesco Junior Mura, ItaliaRaido Nurk, EstoniaKazutoshi Ono, JaponiaAta Ranjbar Zeydanloo, Republica Islamică IranMartin Rickett, Regatul Unit LUMEA NATURALĂ & VIAȚA SĂLBATICĂOpen Photographer of the YearDinorah Graue Obscura, MexicLista scurtăVince Burton, Regatul UnitCharly Clérisse, FranțaSubrata Dey, BangladeshPatrick Ems, ElvețiaMarcio Esteves Cabral, BraziliaMark Fitzsimmons, AustraliaPietro Formis, ItaliaJose Manuel Grandio, SpaniaJames Hunter, SUAArnfinn Johansen, NorvegiaAndrea Michelutti, ItaliaProtap Shekhor Mohanto, BangladeshAlex Pansier, OlandaTibor Prisznyák, Ungaria
OBIECTCâștigătorul CategorieiMieke Douglas, OlandaLista scurtăMasahiko Abe, JaponiaGiuseppe Colarusso, ItaliaZeynep Demirhan, TurciaTim Green, Regatul UnitAndrius Kundrotas, LituaniaXiaoye Jin, China continentalăRoberto Emiliano Porsella Jurado, ArgentinaMasumi Shiohara, JaponiaNan Lay Thwe Oo, MyanmarCatherine Wang, SUA PORTRETCâștigătorul CategorieiSukhy Hullait, Regatul UnitLista scurtăBrian Cassey, Regatul UnitJonathan Damslund, DenmarcaDonell Gumiran, FilipineGlenn Homann, AustraliaSandra Mickiewicz, PoloniaNukabari Opuama, NigeriaLukas Palatinus, SlovaciaLouis Park, Nouă ZeelandăAngela Perez, SUAMwana Pwo, AngolaGemma Sains, Regatul UnitChristopher Wonder, NigeriaMateusz Żurowski, Polonia FOTOGRAFIE STRADALĂCâștigătorul CategorieiAndreas Mikonauschke, GermaniaLista scurtăNazly Ahmed, Sri LankaStan De Zoysa, SpaniaLorenzo Grifantini, ItaliaRizwan Hasan, BangladeshBarbara Iwińska, PoloniaLucian Alexandru Micu, RomâniaCath Muldowney, Regatul UnitKathryn Mussallem, CanadaBenson Spiers, Regatul UnitChin Leong Teo, SingaporeTakahiro Toh, JaponiaTing Hao Tseng, TaiwanTommaso Vaccarezza, ItaliaPável Vélez, Mexic
   

CÂȘTIGĂTORII ȘI LISTA SCURTĂ A COMPETIȚIILOR STUDENT & YOUTH

 COMPETIȚIA STUDENT 2023 Student Photographer of the Year:Long Jing, China continentalăYunnan Arts University, China continentală Lista scurtă:Amy Gajjar, Africa de SudRed & Yellow Creative School of Business, Africa de Sud Bobby Cheung, China continentalăNew York University Tisch School of the Arts, SUA Kaiyu Dong, China continentalăSchool of Visual Arts, SUA Lidan Xu, China continentalăTama Art University, Japonia Maria Camila Ramirez Castañeda, ColumbiaUniversidad de Antioquia, Columbia Mary Ashokeji, Regatul UnitRavensbourne University London, Regatul Unit Nelly Farmiloe, Noua ZeelandăPhotography Studies College, Australia Petra Bašnáková, SlovaciaTomas Bata University in Zlín, Republica Cehă 
  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *