TikTok anunta o actualizare a Regulilor Comunitatii

București, 21 martie 2023 – TikTok actualizează astăzi Regulile Comunității. Acestea reprezintă o serie de norme și un cod comun de conduită care se aplică tuturor celor de pe platformă, creat pentru a oferi un spațiu sigur și primitor pentru toți cei din comunitatea TikTok.

Astfel, pentru prima dată, platforma anunță Principiile Comunității TikTok pentru a ajuta oamenii să înțeleagă deciziile care au fost luate pentru a menține platforma un loc sigur și pentru a crește gradul de încredere. Aceste principii se bazează pe angajamentul platformei de a susține drepturile omului și sunt aliniate la cadrele juridice internaționale.

De asemenea, aceste principii ghidează deciziile TikTok legate de modul în care moderează conținutul, astfel încât platforma să fie corectă în acțiunile sale, să protejeze demnitatea umană și să atingă un echilibrul între exprimare și prevenirea prejudiciilor.

Pentru a formula unele dintre cele mai cuprinzătoare actualizări ale Regulilor Comunității de până acum, TikTok a consultat peste 100 de organizații din întreaga lume, precum și membri din comunitatea sa. Contribuția lor a ajutat platforma să-și consolideze regulile și să răspundă la noi și posibile amenințări. Unele dintre schimbările cheie sunt:

  • Dezvoltarea regulilor TikTok privind modul în care platforma tratează synthetic media, care reprezintă conținut creat sau modificat de tehnologia AI;
  • Includerea „triburilor” ca atribut protejat în politicile TikTok, pentru a proteja membrii care fac parte dintr-un trib de discursul și comportamentul instigator la ură;
  • Mai multe detalii despre activitatea TikTok de a proteja integritatea civică și electorală, inclusiv poziția platformei față de conturile guvernului, politicienilor și partidelor politice.

Noile Reguli ale Comunității vor intra în vigoare din 21 aprilie. În următoarele luni, TikTok va oferi formare suplimentară moderatorilor platformei pentru a ajuta la aplicarea eficientă a acestor reguli actualizate pe măsură ce încep să se implementeze.

TikTok a reunit într-un singur loc toate informațiile despre regulile și standardele sale, astfel încât oricine, de la creatori la cercetători, să poată obține ceea ce are nevoie, pe baza feedback-ului pe care platforma l-a adunat. TikTok a revizuit modul în care organizează regulile din punct de vedere tematic pe diferite subiecte și pentru fiecare dintre acestea (de exemplu, Sănătate mintală și comportamentală), explică mai întâi pe scurt ceea ce platforma nu permite, apoi oferă mai multe detalii, cum ar fi definiții și gama de acțiuni pe care le poate lua. De asemenea, TikTok a stabilit cei patru piloni ai abordării sale față de moderare:

  1. Eliminarea conținutului neconform(care încalcă regulile) de pe platformă.
  2. Restricționarea în funcție de vârstă a conținutului, pentru a fi vizualizat doar de adulți (cu vârsta de cel puțin de 18 ani).
  3. Menținerea standardelor de eligibilitate pentru Fluxul Pentru Tine (FPT) pentru a se asigura că orice conținut care poate fi promovat de sistemul de recomandare este adecvat pentru un public larg.
  4. Responsabilizarea comunității TikTok prin furnizarea de informații, instrumente și resurse.

Actualizarea de astăzi a Regulilor Comunității extinde și strategia de aplicare prin:

  • Distribuirea mai multor informații despre măsurile luate de TikTok împotriva conturilor care încalcă regulile sale, în urma actualizării de la începutul acestui anși clarificarea faptului că platforma nu permite utilizarea mai multor conturi pentru a ocoli în mod intenționat regulile sau aplicare a acestora.
  • Explicarea observațiilor pe care TikTok le ia în considerare atunci când aplică regulile pe baza intereselor publice și poziția platformei față de conținutul care critică personalitățile publice.
  • Oferirea mai multor detalii despre modul în care TikTok folosește etichetele informative, avertismentele și ecranele cu opțiune de participare(opt-in screens).

TikTok împărtășește cu mândrie aceste Reguli ale Comunității actualizate, ocazie prin care oferă utilizatorilor mult mai multă transparență cu privire la reguli și la modul în care platforma le aplică. TikTok este recunoscător membrilor comunității și tuturor experților externi care au contribuit și continuă să ajute platforma să dezvolte aceste reguli, pentru a fi cu un pas înaintea eventualelor amenințări.

TikTok crede că toată lumea merită să se simtă în siguranță în online și că acest sentiment reprezintă cheia pentru ca utilizatorii să-și poată exprima imaginația și creativitatea. Cu acest gând, platforma continuă să investească și să lucreze pentru a menține TikTok un loc sigur, incluziv și autentic pentru comunitatea globală, astfel încât să poată crea, descoperi și conecta.

Despre TikTok

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *