Zyxel – 3 predicții pe zona de networking pentru 2023

06 februarie 2023 — Predicțiile pe zona de rețele de calculatoare  a devenit o  tradiție anuală.  De la utilizarea  tehnologiei WiFi 6E/WiFi 7 la Ethernet multi-gigabit pentru a crește gateway-urile consumatorilor / prosumatorilor, manageri  noștri de dezvoltare a pieței Shawn Rogers și   Tri Nguyen și inginerul de vânzări Marcus Holmes împărtășesc despre ceea ce va urma în 2023.

Tri Nguyen – Market Development Manager
Cred că un lucru general  va fi că tehnologia precum WiFi 6E / WiFi 7 și aplicațiile AR și VR  vor continua să  împingă  limitele vitezelor WAN   accelerarea acestuia în mainstream-ul multi-gigabit și disponibilitatea soluților de 10G.  Acest lucru va împinge apoi presiunea de a actualiza  rețelele de bază pentru centrele de date,  precum și rețelele SOHO și SMB pentru a facilita  creșterea lățimii de bandă.  Și cu mai multă viteză va fi nevoie de modalități mai sofisticate sau creative  de a gestiona securitatea pentru  a menține aceste viteze mari, fără a fi nevoie de  dispozitive  on-premises incredibil de scumpe  pentru a face acest la  vitezele mari ale rețelelor.  Împingerea întregului trafic într-un firewall scalat  în  cloud va fi probabil singura opțiune viabilă, cu excepția cazului în care există  unele progrese într-un cip ASIC care se poate ocupa de acestea viteze mari.

Shawn Rogers – Market Development Manager

Multi-GigaBIT Ethernet este fără îndoială o tendință importantă pentru anul 2023  Din  aceleași motive, WiFi 6 și 7 sunt atât de rapide, încât    Ethernet-ul devine punctul  de sufocare din rețea.  Când vine vorba  de switch-urile noastre, vindem deja  mai mult multi-gigabit decât decât One Gigabit,  în ciuda unei  diferențe uriașe în  ceea ce privește costurile.  O mulțime de  routere de acasă de ultimă generație  vin  deja cu unul sau mai multe porturi multi-gig  pe partea LAN.

  Marcus Holmes  – Sales  Engineer

Cred că vom  vedea o creștere a gateway-urilor cu interfețe multi-gigabit . Cu WiFi6 care oferă o rată de transfer de mare   viteză,  accentul în 2023 va fi pus pe gateway-uri care au  capacitatea de a suporta aceste tipuri de viteze.  În plus, bănuiesc că vom  vedea, de asemenea, oferte  mai mari de  lățime de bandă de la ISP-uri la clienții  casnici non-business.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *