Celebrul joc League of Legends aduce o premieră pe scena Operei Naționale din București

București, 27 ianuarie 2023 –  League of Legends, unul din cele mai populare jocuri video din toate timpurile, este în centrul primului film dedicat comunității jocului din România, de la apariția sa în 2009 până în prezent. Documentarul „Povești de pe Rift: România” va avea premiera luni, 30 ianuarie, de la ora 18.30, la Opera Națională București. Biletele pot fi achiziționate de aici.

Comunitatea de League of Legends din România a strâns sute de mii de jucători de-a lungul acestor ani, iar filmul celebrează comunitatea locală și poveștile membrilor acesteia, oameni care au contribuit decisiv la formarea ei, de la jucători casual la jucători hardcore, cosplayeri, artiști, creatori de conținut până la jucători semi profesioniști și profesioniști și mai ales public foarte numeros, pasionat de divertisment și esports. 2022 a fost un an important pentru istoria jocului pe plan local, jucătorul profesionist Andrei „Odoamne” Pascu devenind primul român campion european de League of Legends din istorie prin câștigarea League European Championship Summer 2022 alături de echipa sa.

Andrei Odoamne Pascu este “vedeta” documentarului și povestește despre provocările pe care le-a întâlnit de-a lungul carierei de jucător profesionist de League of Legends și despre stilul de viață al unui esports pro player.

„Este pentru prima dată când un dezvoltator de jocuri și publisher internațional realizează un film despre câțiva dintre membrii care au avut un impact în comunitatea de League of Legends de-a lungul timpului. Premiera la Opera Națională va fi o oportunitate pentru fiecare jucător să cunoască prieteni noi și să celebreze împreună cu noi povestea incredibilă a comunității românești. Experiența jucătorilor este la baza fiecărui lucru pe care îl facem și este o adevărată onoare să fim parte din povestea românilor jucători de League. Echipa Riot Games va fi prezentă la eveniment și abia așteptăm să ne vedem cu membrii comunității”, a declarat Andreea Ivănescu, Senior Brand Manager în cadrul Riot Games.

”Filmările au durat mai bine de cinci luni în patru orașe din trei țări diferite (București, Cluj-Napoca, Berlin și Malmo). Au fost realizate peste 20 de testimoniale, iar materialul final depășește 90 de minute. Sper să miște publicul prin poveștile de succes ale oamenilor cărora acest joc le-a schimbat viața în mai bine”, a declarat Toma Nicolau, regizorul filmului documentar Povești de pe Rift: România.
https://www.youtube.com/embed/S6BqAsXsqAU

În documentar le-au fost dedicate capitole și altor actori esențiali pentru dezvoltarea comunității din România. Creative Monkeyz, gameri veterani și creatorii animației Robotzi, povestesc despre primele experiențe de content creation cu League of Legends, iar Octav “ang” Crețu, fondator Nexus Gaming, despre începuturile gaming-ul competitiv de la noi din țară. Multi alți streameri și jucători din scena locală sunt prezenți în film: IceManLucky, Ketaminol, Adrii von B, Bogdan Techeș, artiștii Cojo și Bruja și multi altii.

„Povești de pe Rift: România”  va putea fi urmărit și online, începând cu data de 2 februarie 2023 pe canalul League of Legends Romania.

Trailer-ul documentarului poate fi urmărit aici.

Despre Riot Games

Riot Games a fost fondată în 2006 pentru a dezvolta, publica și susține cele mai importante jocuri din lume axate pe titluri multiplayer. În 2009, Riot a lansat titlul său de debut, League of Legends, care a devenit popular la nivel mondial. League a ajuns să fie cel mai jucat joc pe PC din lume și un factor important al creșterii explozive a sporturilor de performanță.

Pe măsură ce League intră în cel de-al doilea deceniu, Riot continuă să evolueze jocul, oferind în același timp noi experiențe jucătorilor cu Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift, și mai multe titluri aflate în lucru, explorând în același proiecte multimedia în domeniul muzicii, al benzilor desenate, al televiziunii și multe altele.

Fondată de Brandon Beck și Marc Merrill și condusă de CEO-ul Nicolo Laurent, Riot are sediul central în Los Angeles, California, și are peste 2.500 de angajați în peste 20 de birour

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *