De Crăciun, 8 din 10 clienți Sezamo au comandat fructe și legume

București, 28 decembrie 2022. Top 5 cele mai cumpărate produse alimentare în zilele de Crăciun au fost laptele la 1L, ceapa verde, zmeura, ridichile și castraveții. O arată o analiză a supermarketului online Sezamo, parte a grupului european Rohlik, carea livrat cumpărături clienților săi în fiecare zi în perioada 24 – 27 decembrie, cu excepția primei zile de Crăciun, 25 decembrie.

Deși clienții au fost interesați în continuare de alimentele cu specific de sărbătoare, produsele-vedetă au fost cele fresh, mai exact lactatele, fructele și legumele. 8 din 10 coșuri de cumpărături au inclus fructe și/sau legume, cel mai cumpărat fruct de Crăciun fiind zmeura, urmată îndeaproape de banane și clementine. Cea mai cumpărată legumă a fost ceapa verde, urmată de ridichi și castraveți.

Carnea de porc a fost preferata clienților Sezamo, reprezentând peste 60% din vânzările de carne. În ceea ce privește mezelurile, românii s-au orientat către produse mai ușoare, de pui, crenvuștii de pui artizanali fiind în topul vânzărilor la această categorie. De asemenea, 7 din 10 coșuri de cumpărături au inclus produse din categoria lactate și ouă.

La categoria desert, cel mai cumpărat produs de panificație a fost croissantul cu unt, iar cele mai cumparate dulciuri au fost mixurile de mini batoane de ciocolată multibrand. Prosecco roșu a fost alegerea principală în materie de băuturi alcoolice, iar apa plată la categoria non-alcoolice.

Cele mai cumpărate cadouri de la Sezamo au fost seturile cu design origami care conțin gel de dus spumant, lumânare parfumată, exfoliant și cremă de corp cu aromă de flori de cireș și lapte de orez de la un cunoscut brand de produse cosmetice.

În ceea ce privește împărțirea demografică, lucrurile au fost destul de echilibrate, doamnele întrecând ușor domnii la capitolul comenzi: 54% dintre comenzile plasate pe Sezamo au fost făcute de către femei.

Cea mai mare comandă plasată a costat peste 4000 de lei, cel mai activ client a plasat în această perioadă 4 comenzi, iar cea mai mare comandă a avut nu mai puțin de 43 de pungi.

Toate produsele comandate sunt livrate către clienți din depozitul de 12.000 m2 situat în nordul Bucureștiului, care include spații de depozitare ambientală și unități cu temperatură controlată, care permit păstrarea produselor în condiții cât mai bune și reducerea costurile de energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *