Holdingul ROCA Agri RDF finalizează tranzacția cu Dachim și Supliment.ROCA Agri RDF devine astfel un jucător major la nivel național, cu o cifră de afaceri consolidată de 150 mil. EUR

  • Suprafața agricolă exploatată de ROCA Agri RDF cumulează astfel 4.000 de hectare, iar cifra de afaceri consolidată la nivel de holding ajunge la 150 milioane de euro, cu un nivel EBITDA de 7,5 milioane de euro.  
  • Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF, va coordona activitatea executivă a companiilor.

București, 16 decembrie 2022 – Demarată în toamna acestui an, tranzacția de preluare a companiilor Dachim și Supliment de la grupul Vetimex Capital (compania de investiții deținută de familia Korponay din Baia Mare), de către ROCA Agri RDF primește la final de an autorizarea Consiliului Concurenței. ROCA Agri RDF este  holdingul de agricultură al ROCA Investments și va prelua integral controlul celor două companii.

Dachim_2 (1)

Suprafața agricolă exploatată de ROCA Agri RDF ajunge astfel la 4.000 de hectare, iar holdingul țintește, în urma finalizării acestei tranzacții, o cifră de afaceri consolidată de 150 de milioane de euro și un profit, înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) de 7,5 milioane de euro.

Cu un portofoliu în continuă dezvoltare, ROCA Agri RDF își consolidează astfel poziția de jucător major, la nivel național, într-un sector strategic al economiei. Din grup fac parte companiile RDF, RDF Agricultură și Adidana, la care se alătură Dachim și Supliment.

Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF, va coordona în continuare activitatea executivă a companiei, iar Ferenc Korponay, manager Vetimex Capital, va deveni membru în Consiliul de Administrație al grupului. Din acest rol strategic, Ferenc Korponay va contribui la materializarea viziunii holdingului și la dezvoltarea acestuia.

Dachim_1 (1)

Prin această tranzacție, ROCA Agri RDF își consolidează poziția în centrul țării, prin extinderea arealului trading-ului de cereale și distribuția de inputuri direct din depozitele de la Turda. Pe lângă fabrica de extrudare de la Arad, prin achiziția Dachim intră în portofoliul holdingului și o fabrică de uleiuri presate la rece (brandul ElixirÒ).

Investițiile holdingului de agricultură în companiile românești de profil vizează dezvoltarea de noi linii de business și implementarea conceptului de one-stop-shop pentru fermieri, prin produse și servicii integrate, adaptate agriculturii moderne.

Fondată în 1999, Dachim este un important distribuitor local de input-uri pentru agricultură, dar și un important producător de cereale. Compania are sediul în Turda, județul Cluj unde deține o bază modernă de colectare și stocare a cerealelor, cu o capacitate de 17.000 de tone, din care 5.000 de tone sunt silozuri noi, finalizate în anul 2021, dar și prese de ulei destinate producției pentru brandul propriu. Dachim are de asemenea în exploatare aproximativ 1.750 de hectare de teren agricol.

Compania Supliment are ca activitate principală exploatarea de terenuri agricole, operând aproximativ 150 de hectare.

Despre ROCA Investments

ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group, care are misiunea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, de a amplifica potențialul și accelera creșterea companiilor și brandurilor românești. În 2021, a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei în 2018, mai mult decât dublu. Portofoliul ROCA include două holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar și investiții în alte companii din diferite sectoare ale economiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *