BAT celebreaza recunoasterea companiei in doua clasamente globale de sustenabilitate

16 decembrie 2022

  • BAT este inclusa in doua clasamente globale recunoscute pe scara larga drept standarde pentru sustenabilitatea corporativa: CDP (https://www.cdp.net/en) si Dow Jones Sustainability Indeces (DJSI)
  • BAT primeste calificativul „A” de la CDP in domeniul schimbarilor climatice
  • DJSI claseaza BAT drept compania cu cel mai mare punctaj din industria sa
  • BAT este singura companie din industria sa care este inclusa in clasamentul mondial DJSI
  • Clasamentele evidentiaza angajamentul BAT de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™), prin reducerea impactului afacerii asupra sanatatii si plasand sustenabilitatea in prim-plan.

Actiunile BAT in directia sustenabilitatii au fost recunoscute de doua clasamente globale de sustenabilitate, CDP si DJSI

BAT a primit calificativul „A” in evaluarea CDP privind schimbarile climatice, fiind una dintre cele peste 18.700 de companii participante in acest an. Acest calificativ plaseaza BAT in primele 2% dintre companiile evaluate de CDP. Aceste evaluari analizeaza abordarea, deschiderea si performanta companiilor cu privire la aspectele cheie de mediu, inclusiv raportarea transparenta, stabilirea de obiective ambitioase si obtinerea unor rezultate sustinute. Abordarea schimbarilor climatice este una dintre prioritatile de top ale BAT, iar compania a publicat la inceputul acestui an Planul de tranzitie privind reducerea emisiilor de carbon, stabilind astfel o foaie de parcurs ambitioasa pentru atingerea obiectivelor Net Zero.

BAT este, de asemenea, inclus in Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) pentru al 21-lea an consecutiv, ceea ce reflecta angajamentul BAT de lunga durata fata de obiectivele de protejare a mediului, societate si guvernanta (ESG). Compania a obtinut un scor de 100% in sase domenii – raportarea fata de mediu, dezvoltarea capitalului uman, eco-eficienta operationala, managementul lantului de aprovizionare, raportare sociala si materialitate^. BAT este singura companie din industria sa care este inclusa in DJSI World Index. Mai putin de 3% din toate companiile evaluate de S&P Global au fost recunoscute in 2022 in raportul DJSI World Index.

Mike Nightingale, Director de sustenabilitate in cadrul BAT, a spus:

„Ne bucuram ca eforturile noastre continue de a pune sustenabilitatea pe primul loc in tot ceea ce facem au fost recunoscute de CDP si DJSI. Aceasta realizare este rezultatul eforturilor semnificative depuse de colegii nostri si de furnizorii BAT din intreaga lume de a genera in mod continuu imbunatatiri in ceea ce priveste sustenabilitatea fiecarui aspect al afacerii noastre, de la utilizarea energiei pana la designul ambalajelor.

Suntem mandri de recunoasterile in domeniul sustenabilitatii obtinute prin eforturile noastre de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow). Continuam sa ne indeplinim obiectivele ambitioase de reducere a impactului afacerii asupra mediului si societatii, precum si de reducere a impactului asupra sanatatii.”

BAT primeste recunoasteri in mod constant pentru performanta sa in sustenabilitate:

  • in 2022, BAT a fost numit lider in domeniul lider in domeniul protejarii mediului de catre Financial Times pentru succesul avut in reducerea intensitatii emisiilor pe o perioada sustinuta;
  • Compania a primit, de asemenea, cea mai inalta distinctie in S&P Global Sustainability Yearbook 2022;
  • BAT a obtinut Certificarea Alliance for Water Stewardship pentrucea mai mare unitate de productie din SUA

Cele mai recente rapoarte de sustenabilitate ale BAT pot fi citite aici:

NOTE

^ Materialitatea este procesul de identificare a surselor de creare de valoare pe termen lung prin evaluarea impactului problemelor cheie de sustenabilitate asupra performantei afacerii si apoi comunicarea cu partile interesate.

  1. Includerea in DJSI se bazeaza pe Scorul Global ESG acordat de S&P. BAT a primit un scor ESG de 88/100, data scorului: 9 decembrie 2022. Pe langa faptul ca a obtinut un scor general mai mare decat media industriei, BAT este compania cu cel mai mare punctaj din industria sa in 2022. Compania a obtinut cele mai mari scoruri din industrie in 13 dintre cele 24 de categorii evaluate in domeniul protejarii mediului, societate si guvernanta. Informatii detaliate despre performanta BAT in DJSI 2022 sunt disponibile aici.

*Bazat pe dovezile existente si presupunand o trecere completa de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc si provoaca dependenta.

Despre BAT la nivel global

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al carei obiectiv este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sanatatii, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulti o gama variata de produse cu risc redus*.

Compania continua sa sustina clar ca tigarile cauzeaza riscuri majore la adresa sanatatii si ca singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renuntarea la fumat. BAT ii incurajeaza pe cei care continua sa fumeze sa faca trecerea complet la alternativele cu risc redus dovedit stiintific*. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transforma intr-o afacere cu multiple categorii de bunuri de larg consum, centrata cu adevarat pe consumatori.

Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori sa aleaga produsele sale care nu implica arderea tutunului pana in 2030 si de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii pana in 2025. BAT si-a stabilit o serie de obiective ambitioase de sustenabilitate, precum reducerea cu 50% a emisiilor de carbon pentru Scopurile 1, 2 si 3 pana in 2030 raportat la nivelul de referinta din 2020; realizarea tuturor ambalajelor din plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil pana in 2025.

BAT are peste 52.000 de angajati si opereaza in peste 175 de tari. Grupul BAT a generat venituri de 12,87 de miliarde de lire sterline in prima jumatate a anului 2022 si un profit din operatiuni de 3,68 miliarde lire sterline.

Portofoliul strategic al companiei include marcile sale globale de tigarete si o categorie tot mai larga de produse cu risc redus* din tutun si nicotina, precum si produse traditionale din tutun care nu ard. Acestea includ tigari electronice, produse de incalzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotina pentru uz oral fara tutun, precum si produse orale traditionale, cum ar fi snus si snuff umed. In prima jumatate a anului 2022, 20,4 milioane de consumatori au ales produsele BAT care nu implica arderea tutunului, o crestere de 2,1 milioane fata de anul precedent.

*Bazat pe dovezile existente si presupunand o trecere completa de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc si provoaca dependenta.

Despre Dow Jones Sustainability Indices

Raportul Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) este o familie de indici operati de S&P, care evalueaza performanta de sustenabilitate a mii de companii cotate la bursa. Companiile sunt selectate pentru a fi incluse in DJSI pe baza scorului S&P Global Corporate Sustainability Assessment (CSA) acordat componentei de ESG. Aceasta este o evaluare anuala a practicilor de sustenabilitate ale companiilor si sunt invitate sa participe peste 13.000 de companii cotate la bursa.

CSA utilizeaza o metodologie consecventa, bazata pe reguli, pentru a converti o medie de 600 de puncte de date per companie intr-un scor S&P ESG. Cele 61 de chestionare specifice fiecarei industrii contin fiecare aproximativ 80-100 de intrebari care acopera 24 de teme cheie diferite din domeniile economic, social si de mediu.

Evaluarea din 2022 a ridicat din nou stacheta in identificarea acelor companii cel mai bine pozitionate pentru a aborda provocarile si oportunitatile viitoare de sustenabilitate. Anul acesta, din cauza numarului crescut de respondenti si a modificarilor metodologiei, S&P a decuplat anuntul scorului ESG de baza si anuntul de membru DJSI.

Despre CDP

Procesul anual de dezvaluire si punctare privind aspectele de mediu al CDP este recunoscut pe scara larga drept cel mai inalt standard al transparentei de mediu corporative. In 2022, peste 680 de investitori cu active de peste 130 de trilioane de dolari SUA si peste 280 de cumparatori majori cu cheltuieli de achizitii de 6,4 trilioane de dolari SUA au solicitat companiilor sa comunice date despre impactul asupra mediului, riscuri si oportunitati prin intermediul platformei CDP.

CDP foloseste o metodologie detaliata si independenta pentru evaluarea companiilor, alocand un scor de la A la D- pe baza caracterului complet al comunicarii, constientizarea si gestionarea riscurilor de mediu si demonstrarea celor mai bune practici asociate leadershipului de protejare a mediului, precum stabilirea de tinte ambitioase si semnificative. Companiile care nu comunica sau care au furnizat informatii insuficiente sunt marcate cu F.

Informatii despre companiile incluse in CDP A-List din acest an sunt disponibile  aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *