Elis Pavaje deruleaza doua noi proiecte de infrastructura in judetul Alba

Elis Pavaje, cel mai mare producator de pavaje din Romania, a demarat doua proiecte de anvergura pentru infrastructura in judetul Alba, ce includ reabilitarea unor drumuri cu includerea de solutii sustenabile, spatii verzi generoase si piste pentru biciclisti.

Compania care activeaza de peste 30 de ani in domeniul prefabricatelor din beton a dezvoltat o divizie  ce ofera servicii profesionale, de la consultanta, proiectare si pana la realizare proiecte de infrastructura, drumuri, poduri si amenajari exterioare, inclusiv in regim de antrepriza generala.

“Suntem onorati sa sustinem dezvoltarea durabila a infrastructurii romanesti prin gestionarea unor proiecte de anvergura, care sa schimbe cu totul fata drumurilor din Romania. Este un efort sustinut care are ca scop integrarea de solutii sustenabile si tehnologie moderna in executia unor lucrari la standarde europene. Romania se schimba cu noi, toti cei care suntem implicati in proiectele viitorului in infrastructura, iar Elis Pavaje este o companie dedicata progresului si inovatiei”, a declarat Cristian Panea, Director Tehnic Elis Pavaje.

Unul dintre proiecte, aflat deja in derulare sub coordonarea diviziei de Antrepriza Generala, presupune reabilitarea infrastructurii retelei de transport public urban din Municipiul Alba Iulia, Lotul I, proiect in valoare de 28.693.035, 22 lei, cu termen de finalizare 16 luni. In urma lucrarilor de reabilitare si modernizare, obiectivul specific este reducerea emisiilor de carbon prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila.

Proiectul vizeaza eliminarea disfunctionalitatilor din trafic prin realizarea unei benzi de circulatie pe fiecare directie de mers si benzi dedicate exclusiv mijloacelor de transport public. Trotuarele se vor reabilita urmand ca in cadrul latimii acestora sa se realizeze, pe zonele unde spatiul existent permite acest lucru, piste dedicate exclusiv biciclistilor. Prin proiect au fost prevazute si spatii special amenajate de bike-sharing, dar si sase statii inteligente pentru transportul public.

Pe langa reabilitarea drumurilor, proiectul include 4500 mp de spatiu verde, unde vor fi plantati pomi si flori si vor fi dati in folosinta 4100mp piste pentru biciclete.

Reabilitarea retelei de transport public din Alba Iulia a fost finantata prin Programul Operational Regional 2014-2020 si are ca scop sprijinirea dezvoltarii urbane durabile.

Cel de-al doilea proiect presupune modernizarea drumului judetean DJ107I “Transalpina de Apuseni”, care va strabate o zona pana acum inaccesibila si va lega Muntii Apuseni de autostrada, la Aiud.  Lucrarea isi propune imbunatatirea mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor pe tronsonul dintre Aiud – (DN 1)  – Bucium Sat – DN74 (Cerbu).

Proiectul in valoare de 113.694.935,45 lei si cu durata de executie de 12 luni, include, pe langa reabilitarea drumurilor si iluminat cu panouri fotovoltaice, reabilitarea partii carosabile prin executie fundatie din balast si piatra sparta si doua straturi de mixturi asfaltice, construire/reabilitare poduri si podete, preluarea apelor pluviale printr-o retea de canalizare din conducta cu diametrul D = 500 mm si guri de scurgere cu sifon si depozit executie santuri, rigole din pamant sau pereate, consolidare corp drum cu zid de sprijin si rigola ramforsata, montare parapeti flexibili pe fundatii izolate/adancite. Proiectul implica 43.51 km de drum reabilitat, 3 poduri, 12.830 mp de piste de biciclete, 9 statii de autobuz si 5150 mp de spatii verzi.

Elis Pavaje este o companie privata 100% romaneasca si un business de familie fondat in 1991 in Petresti, jud Alba, de Elisiu Gota. Compania comercializeaza prefabricate din beton vibropresat precum dale, elemente de pavaj, borduri, rigole, elemente pentru gard si ofera servicii profesionale pre si post vanzare. Ajunsa liderul pietei din Romania, compania are peste 150 de parteneri in intreaga tara si o capacitate de 20.000 mp pavaj/zi in cele 4 unitati de productie de la Petresti si Vintu de Jos (judetul Alba), Stoenesti (Prahova) si Secuienii Noi (Neamt). Cea de-a cincea fabrica va fi deschisa in curand la Arad.  .  

Divizia de antrepriza generala Elis Pavaje gestioneaza proiecte de amploare la standarde internationale de calitate si implementare. Compania ofera servicii de proiectare, realizeaza retele colectare ape pluviale, retele de canalizare, platforme din beton sau asfalt, autostrazi, mobilier urban, ziduri de sprijin, ziduri ornamentale, iar prin subcontractanti asigura alte tipuri de servicii precum: retele electrice, solutii verzi pentru iluminat stradal, irigatii, amenajari terenuri de joaca sau amenajare peisagistica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *