Functia de video semnat pentru camerele purtate pe corp garanteaza autenticitatea probelor video

Axis Communications a anuntat introducerea unei noi functii de securitate cibernetica destinata camerelor Axis purtate pe corp. Functia de video semnat va fi disponibila odata cu lansarea firmware-ului 11.0 si ofera un nivel suplimentar de protectie solutiilor purtate pe corp, sporind astfel nivelul de incredere in dovezile video. Aceasta functie adauga o suma de control criptografica in fluxul video, permitand asocierea in mod credibil a inregistrarii video cu dispozitivul Axis unic pe care a fost create, confirmand ca inregistrarea nu a fost modificata neautorizat.

In cadrul investigatiilor penale sau civile, este esential ca autenticitatea supravegherii video sa fie incontestabila. Deoarece orice dubiu, oricat de mic, poate fi folosit pentru a compromite relevanta dovezilor video. Functia de video semnat permite acum verificarea autenticitatii inregistrarilor video de-a lungul intregului lant de custodie.

In interiorul camerelor Axis, semnarea video utilizeaza componenta hardware Axis Edge Vault, care este una dintre functiile de securitate cheie integrate in produsele Axis. Axis Edge Vault este un modul de calcul criptografic securizat care poate fi utilizat pentru efectuarea de operatiuni criptografice pe certificatele stocate in siguranta. Acesta permite fiecarui dispozitiv sa stocheze datele sensibile in siguranta, fara riscul modificarii neautorizate, garantand executarea sigura a aplicatiilor.

Avantajele cheie ale functiei de video semnat:

  • Confera incredere in probele video;
  • Permite autentificarea la punctul de captare;
  • Integrare facila datorita cadrului cu sursa deschisa.

Solutiile oferite de Axis le permit purtatorilor sa vizualizeze fisierele video pe un dispozitiv mobil sau chiar in sistemul VMS/EMS, dupa andocarea si sincronizarea camerei. Cu toate acestea, din motive de securitate, purtatorii camerelor nu pot accesa sau partaja inregistrarile direct de pe camera. Functia de video semnat ofera un nivel suplimentar de protectie solutiilor purtate pe corp, astfel incat clientii sa poata avea incredere ca autenticitatea probelor video este protejata – de la punctul de captare pana in sala de judecata.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *