Perioada 10-18 noiembrie: Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București

București, 21 noiembrie 2022: mediaTRUST a analizat în perioada 10-18 noiembrie 2022, peste 2.100 surse de informare din presa scrisă, radio, tv, online și social media, urmărind mențiunile celor 6 primari de sectoare din București în materialele difuzate.

În studiul prezentat de mediaTRUST, cei 6 primari de sectoare din București sunt citați în 2.116 materiale, astfel:

  • Primarul sectorului 1, Clotilde Armand– 493 mențiuni în presa scrisă, radio, tv, online si social media, cu 1.186 mai puține decât in perioada 1-9 noiembrie, analizată anterior de mediaTRUST.
  • Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu– 159 referințe
  • Robert Negoiță, primarul sectorului 3 – 118materiale în mass-media
  • Daniel Băluță, primarul sectorului 4 – 36mențiuni
  • Primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic– 35 mențiuni
  • Primarul sectorului 6,Ciprian Ciucu – 275 referințe

Clotilde Armand – cel mai mediatizat primar în media din România și în perioada 10-18 noiembrie 2022

Clotilde Armand rămâne cel mai mediatizat primar de sector și în perioada 10-18 noiembrie 2022, înregistrând 1.493 mențiuni. Materialele în care aceasta a fost menționată au avut ca subiect Primaria Sectorului 1, precum și activitatea în calitate de primar al acestui sector. Aceasta a înregistrat vârful de vizibilitate în data de 14 noiembrie 2022, cu materiale despre Prefectul Capitalei care a sesizat instanța de judecată în cazul Clotilde Armand și a cerut anularea dispozițiilor prin care primarul s-a desemnat manager de proiect. Alte materiale în care aceasta a fost des menționată, fac referire la data de 17 noiembrie 2022, când Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Sector 1 a informat cetăţenii Sectorului 1 că pot depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire și a suplimentului pentru energie pentru sezonul rece 2022 – 2023.

Cele mai multe materiale despre Clotilde Armand au apărut în online și social media, peste 1.320 iar cele mai active televiziuni care au menționat-o pe Clotilde Armand au fost: România TV, B1TV, Realitatea Plus și Antena 3 și DIGI24. Site-urile de știri cu cele mai multe referințe la adresa primarului Clotilde Armand: stiripesurse.ro, dcnews.ro, news.ro și ziarulprofit.ro.

București FM, Digi FM, Kiss FM, Radio France International și Magic FM sunt printre cele mai active surse radio cu cele mai multe referințe despre Clotilde Armand în perioada monitorizată de mediaTRUST, 10-18 noiembrie 2022.

Pe locul 2 în topul celor mai mediatizați primari de sector, este Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, cu aproape 300 materiale în presa scrisă, radio, tv, online și social media.

Vârful vizibilității primarului sectorului 2 s-a înregistrat în data de 11 și 18 noiembrie și cele mai multe mențiuni despre Ciprian Ciucu au fost în contextul inaugurării pasajului Domnești, la 14 ani de la semnarea contractului dar și în contextul pregătirilor de deschidere a Târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei, pe 25 noiembrie, cu un concert.

Cele mai active surse TV care l-au menționat pe Ciprian Ciucu în perioada monitorizată au fost Antena3, B1 TV, Pro TV, Realitatea Plus și TVR 1. La radio, posturile care au difuzat cele mai multe mențiuni despre primarul sectorului 6 au fost: Bucuresti FM, Radio Zu și România Actualități.

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, se situează pe poziția a treia în studiul mediaTRUST, înregistrând 159 mențiuni în perioada monitorizată, 10-18 noiembrie 2022.

Cele mai multe referințe despre primarul sectorului 2 – 130,  vin din presa online și din social media, la radio având 14 mențiuni. Vârful vizibilității a fost înregistrat în data de 11 și 18 noiembrie, în contextul restricțiilor de circulație în zona Pasajului Doamna Ghica, pentru finalizarea lucrărilor care vor dura aproape 3 luni. Primarul sectorului 2 a fost des menționat și în contextul declarațiilor cu privire la cei 36 de kilometri de piste de biciclete finanțate prin PNRR, de care sectorul 2 va beneficia.

Primarul sectorului 2 a avut 13 mențiuni la TV în perioada monitorizată de mediaTRUST, 10-18

noiembrie 2022, cele mai active surse fiind Antena3, Prima TV și Național TV.

Locul patru în clasamentul ierarhiei vizibilității primarilor de sector este ocupat de Robert Negoită, primarul sectorului 3, cu 118 mențiuni în presa din România. Acesta a fost menționat cel mai mult în online – 65 mențiuni iar la TV a avut 11 referințe. Vârful vizibilității a fost înregistrat în data de 10 noiembrie, în contextul declarațiilor despre Hala Laminor care ar putea deveni funcţională peste 5 ani și ar urma să găzduiască inclusiv Primăria Sectorului 3.

Cele mai active surse TV care îl citează pe Robert Negoiță sunt B1TV, Antena3 și ProTV iar posturile de radio cu cele mai multe mențiuni despre acesta sunt București FM și Kiss FM.

Poziția a cincea este ocupată de primarul sectorului 4, Daniel Băluță, cu aproape 40 mențiuni în presa scrisă, radio, TV, online și social media, în scădere față de perioada anterior monitorizată de mediaTRUST, 1-9 noiembrie, când a fost citat în 110 materiale.

Vârful vizibilității primarului de la sector 4 a fost în data de 11 noiembrie. Cu doar 3 menționări la TV, 1 la radio și 1 în presa scrisă, primarul Daniel Băluță a fost cel mai vizibil în online și social media.

Pe ultima poziție se situează primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic cu 35 mențiuni în perioada monitorizată de mediaTRUST, 10-18 noiembrie 2022, în creștere față de perioada 1-9 noiembrie când a fost menționat în doar 16 materiale. Constantin Melnic nu are mențiuni la radio și TV iar cele mai multe materiale despre acesta sunt în online.

Metodologie

Notă: În prezentul studiu, Ierarhia vizibilității primarilor de sectoare din București – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării primarilor de sectoare, apariţiile Primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar primarii de sectoare din București.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

Despre mediaTRUST

Înființată în 1999, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, mediaTRUST România, este compania de monitorizare media cu capital privat cu cea mai îndelungată experiență pe piață si cel mai vast portofoliu de clienți. Compania oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est. Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d’Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *