Noul monitor pentru gaming de la AGON by AOC: AGON PRO AG344UXM ultrawide cu tehnologie MiniLed și rată de reîmprospătare de 170Hz

București, 16 iunie 2022 – AGON by AOC, unul dintre cele mai importante branduri de monitoare de gaming și accesorii IT din lume, prezintă AGON PRO AG344UXM, un monitor ultrawide de 34″ (86,4 cm) cu specificații de top: iluminare de fundal MiniLED cu 1152 de zone cu iluminare dinamică, certificare VESA DisplayHDR 1000, rată de reîmprospătare de 170 Hz, timp de răspuns GtG de 1 ms și rezoluție UWQHD ridicată de 3440×1440. Aceste caracteristici fac posibilă o imersiune excelentă acolo unde câmpul vizual larg prezintă un avantaj pentru jucător precum jocurile de tip racing, FPS sau simulatoare. Streaming-ul  sau alte activități pentru birou sunt posibile datorită conectivității HDMI2.1, USB-C și a comutatorului KVM integrat.

Experiență cu adevărat imersivă

AG344UXM extinde portofoliul AGON PRO de monitoare high-end pentru jucătorii entuziaști cu un model ultrawide excepțional. Acesta dispune de un număr superior de 1152 de zone cu intensitate dinamică care se pot aprinde sau stinge individual pentru a afișa în același cadru zone complet întunecate sau secțiuni luminoase de până la 1000 niți. Certificarea VESA DisplayHDR 1000 mărește contrastul perceput și crează o imagine realistă unde umbrele pătrunzătoare și zonele iluminate puternic sunt afișate simultan fără a afecta ansamblul vizual. Datorită panoului IPS cu unghiuri largi de vizualizare (178°/178°), a preciziei înalte de reproducere a culorilor (99% DCI-P3 100% sRGB) și adâncimii de culoare pe 10 biți, monitorul poate afișa nuanțe vii și atrăgătoare exact așa cum a intenționat artistul.

img

Modelul AG344UXM face parte din cea mai înaltă clasă a portofoliului AGON PRO ce promite să livreze comunității de gaming tehnologii de top. Monitorul iese în evidență cu imagini fluide datorită panoului IPS cu rată de reîmprospătare la 170 Hz și a timpului de răspuns GtG  de 1 ms. Acesta excelează în jocurile cu mecanică rapidă și include tehnologia Adaptive-Sync pentru a înlătura efectele de tear-ing și stutter-ing. Mai mult, aspectul ultrawide completează câmpul vizual pentru o experiență imersivă de nivel înalt.

AG344UXM este ideal pentru aranjamente cu un singur ecran destinate productivității și divertismentului. Datorită porturilor HDMI 2.1 și DisplayPort 1.4, monitorul poate fi conectat cu ușurință la console si plăci grafice de generație curentă. Portul USB-C asigură simultan alimentarea cu energie până la 90W și transmisia semnalului video la 170Hz – 10 biți. Acest lucru semnifică faptul că un miniPC sau laptop compatibil poate fi încărcat și alimentat fără a pierde avantajul unei rate de reîmprospătare mari.

Capacitatea de andocare a monitorului este completată de hub-ul cu 4 porturi USB și unul USB tip B upstream. În practică, un mouse și o tastatură conectate la acest hub pot fi folosite cu ajutorul comutatorului KVM pentru a controla dispozitivul conectat la USB-C ( ex: laptop) sau USB-B (ex: desktop PC). Pentru a profita de spațiul orizontal larg, monitorul suportă Picture-by-Picture, adică poate afișa simultan imagini din două surse separate.

Gamerii profesioniști de astăzi sunt obișnuiți să își arate talentul prin montaje video sau stream-uri live, fapt ce duce la un număr în creștere de gameri ce devin și creatori de conținut. Pentru un astfel de public există monitorul AG344UXM. Aspectul ultra-larg nu servește doar jocurilor ci și sporește productivitatea în sarcini specifice. De exemplu, într-un soft de editare video toate informațiile și uneltele necesare sunt disponibile dintr-o singură privire. În utilizarea zilnică, două aplicații pot fi afișate una lângă cealaltă pentru multitasking îmbunătățit. Avantajul acestui aspect de 21:9 este prezent  și în vizionarea filmelor și este acompaniat de două difuzoare DTS de 8 W.

Aspectul specific lui AG344UXM urmărește liniile de design cu 3 laturi subțiri și accente roșii ale seriei AGON PRO, ce a primit premiul “Red Dot Design Award”. Pentru o personalizare sporită, iluminarea LightFX RGB de pe partea din spate poate fi sincronizată cu alte periferice AOC cu ajutorul software-ului G-Menu. În ceea ce privește ergonomia, suportul metalic robust al modelului AG344UXM oferă reglarea înclinării și pivotarea pentru a se adapta la preferințele individuale.

Setările OSD ale AG344UXM pot fi ajustate cu ajutorul telecomenzii cu fir (QuickSwitch), a joystick-ului cu 5 direcții de pe spate sau a software-ului G-Menu menționat mai sus. Acest lucru permite utilizatorilor să selecteze, printre altele, 6 moduri dedicate pentru jocuri precum AOC Game Color, afișare FPS sau accesarea modului LowBlue.

AGON PRO AG344UXM va fi disponibil din iulie 2022 la prețul recomandat de 9009 Lei.

Despre AOC

Fondat în 1967, AOC este un brand lider la nivel mondial de monitoare și accesorii IT și o subsidiară a TPV Technology Limited, cel mai mare producător de LCD-uri din lume. Portofoliul cuprinzător de produse AOC oferă soluții inovatoare, ergonomice, ecologice și elegante, atât pentru aplicații profesionale, cât și personale.

Sub-brand-ul AOC, AGON by AOC, oferă unul dintre cele mai puternice portofolii de monitoare de gaming de înaltă performanță din lume și un ecosistem complet de accesorii de joc grupate în trei categorii: AOC GAMING pentru jucătorii de casual, AGON pentru jucătorii competitivi și AGON PRO pentru entuziaști și jucătorii profesioniști de esports. Din 2020, AGON by AOC este una dintre cele mai importante brand-uri de monitoare de gaming și o alegere de top pentru jucătorii din întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați site-ul oficial AGON by AOC sau să urmăriți AGON by AOC pe Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *