Anvelopele EV vor reprezenta peste 20% din gama de echipamente originale Bridgestone EMIA până în 2024

  • Anvelopele EV reprezintă în prezent 11% din gama totală OE a Bridgestone pentru autoturisme – aproape triplându-se din 2019. Se estimează că această cifră va ajunge la peste 20% în 2024.
  • Bridgestone EMIA este un partener cheie atât pentru noii inovatori în mobilitate electrică, cât și pentru cei mai importanți producători de vehicule electrice, LightYear One, Fisker Ocean, Audi Q4 e-tron și Seat Cupra Born fiind cele mai noi vehicule electrice care beneficiază de anvelope personalizate Bridgestone.
  • În 2021, deja 50% dintre primii 10 producători de vehicule electrice la nivel global au ales echipamentele Bridgestone pentru vehiculele lor1, iar 50% dintre primele 10 cele mai vândute vehicule electrice din Europa sunt echipate cu pneuri Bridgestone personalizate.2

București (21 Septembrie 2021) – Bridgestone EMIA sărbătorește SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A MOBILITĂȚII 2021, dezvăluind modul în care afacerea sa se transformă pentru a sprijini adoptarea vehiculelor electrice și pentru a face mobilitatea electrică mai eficientă și mai accesibilă.

În calitate de partener cheie și furnizor major de anvelope atât pentru noii inovatori în mobilitate electrică, cât și pentru cei mai importanți producători de vehicule electrice din lume, Bridgestone dezvoltă un număr tot mai mare de echipamente originale special concepute pentru vehiculele electrice. Anvelopele EV reprezintă în prezent 11% din gama totală de echipamente originale (OE) Bridgestone EMIA pentru autoturisme – crescând de la doar 4% în 2019. Se estimează că această cifră va ajunge la peste 20% în 2024.

În 2021, deja 50% dintre primii 10 producători de vehicule electrice la nivel global au ales echipamentele Bridgestone pentru vehiculele lor1, iar 50% din primele 10 cele mai vândute vehicule electrice din Europa sunt echipate cu anvelope personalizate Bridgestone ca echipamente originale2. Bridgestone EMIA angajează în prezent peste 30% din resursele sale de dezvoltare a anvelopelor la crearea de echipamente OE pentru vehicule electrice.

Ca parte a angajamentului său de a contribui la modelarea unui viitor durabil al mobilității, Bridgestone consideră mobilitatea electrică o oportunitate imensă de a reduce emisiile de CO2 și de a face mobilitatea mai durabilă din punct de vedere ecologic, mai ales că 20% din vânzările de mașini noi din Europa în 2025 se așteaptă să fie vehicule electrice.

Pionierând anvelope și tehnologii premium pentru vehicule electrice

Întrucât mobilitatea trece printr-o schimbare rapidă către vehiculele electrice și mai puține emisii de carbon, Bridgestone investește pentru a face mobilitatea electrică mai accesibilă și mai eficientă pentru producătorii, conducătorii auto și flotele OE, pionierând anvelope premium și tehnologii de anvelope în colaborare cu producători EV de top, dar și cu noii-veniți inovatori.

În parteneriat, Bridgestone dezvoltă anvelope premium care sunt proiectate special pentru vehiculele electrice și provocările lor unice, cum ar fi prioritizarea rezistenței reduse la rulare pentru a economisi durata de viață a bateriei și abordarea problemelor legate de autonomia bateriilor.

Echipamentele EV de la Bridgestone încorporează tehnologiile sale durabile, de vârf din industrie, ce îndeplinesc cerințele specifice EV, cum ar fi tehnologia ologic pentru a spori durata de viață a bateriilor sau tehnologia TECHSYN pentru a obține o eficiență mai bună la uzură și o rezistență redusă la rulare, reducând în același timp consumul de materie primă pe termen lung. Tehnologia B-Silent scade zgomotul anvelopelor pentru confortul șoferului și tehnologia ENLITEN, durabilă și ușoară, reduce rezistența la rulare a anvelopelor cu până la 30% și greutatea cu până la 20%, pentru a extinde autonomia vehiculului EV și a reduce impactul asupra mediului datorită productivității îmbunătățite a resurselor. În 2021, 6% din echipamentele Bridgestone EMIA OE au deja tehnologia ENLITEN. Se așteaptă ca acest număr să ajungă la aproape 10% în 2022.

Un alt factor cheie care trebuie abordat pentru vehiculele electrice este greutatea crescută a vehiculului. Acesta este motivul pentru care Bridgestone, în parteneriat cu producătorii de automobile, dezvoltă anvelope cu sarcină mare (HL) care sunt capabile să suporte greutatea mai mare a vehiculelor electrice și hibride puternice.

Pentru a-și sublinia în continuare dedicarea față de viitorul mobilității electrice, Bridgestone EMIA introduce anul acesta marcajul EV pe anvelopele Bridgestone OE personalizate pentru vehicule electrice, pentru a indica faptul că anvelopele au fost supuse unui proces de testare riguros, au primit aprobarea de la producătorii de automobile și susțin caracteristicile și cerințele unice ale vehiculelor electrice și ale producătorilor acestora – oferind certitudine privind autonomia, controlul și durata de viață a anvelopelor.

Parteneriate cu cei mai mari producători de vehicule electrice și nou-veniții inovatori

Pentru a sprijini industria auto în ambițiile sale de sustenabilitate, Bridgestone este partenerul celor mai importanți producători de vehicule electrice și hibride din lume, precum Mercedes EQA și EQB, BMW i3, Fiat 500 EV, Nissan LEAF, vehiculele complet electrice de la Volkswagen ID.3 și ID.4 și multe altele.

Compania lucrează, de asemenea, cu noii-veniți inovatori în domeniul mobilității electrice: Bridgestone este partenerul exclusiv de anvelope atât pentru Lightyear, cât și pentru prima mașină electrică solară cu rază lungă de acțiune din lume, Lightyear One – un proiect care a văzut combinația de tehnologie ologic și ENLITEN pentru prima dată – și Fisker, pentru viitorul model complet electric Fisker Ocean. Mai multe colaborări cu noii-veniți pe piață sunt la orizont pentru Bridgestone, Audi Q4 e-tron și Seat Cupra Born fiind cele mai noi vehicule electrice care beneficiază de anvelope personalizate Bridgestone.

Emilio Tiberio, COO și CTO al Bridgestone EMIA, a declarat despre activitatea Bridgestone în domeniul mobilității electrice din acest an: „Ca parte a angajamentului nostru de a contribui la modelarea unui viitor durabil al mobilității, Bridgestone EMIA se transformă pentru a sprijini adoptarea EV-urilor. Printr-o abordare complet integrată, investim pentru a face mobilitatea electrică mai eficientă și mai accesibilă pentru șoferi și flote. Acest lucru ne face să fim pionieri în anvelope premium și tehnologii de anvelope pentru vehicule electrice, flote dedicate și soluții de mobilitate, precum și parteneri cu principalii producători de vehicule electrice pentru dezvoltarea unei rețele de retail și servicii pregătite pentru vehiculele electrice. Bazându-ne pe progresele pe care le-am făcut deja, suntem hotărâți să-i ajutăm pe partenerii noștri să-și accelereze călătoria către electrificare și să realizeze ambițiile privind durabilitatea pe care le deținem în mod colectiv.”

  • Top 10 producători EV la nivel global în 2021 (în ordine): Tesla, Volkswagen, Wuling, Nissan, BYD, Renault, Hyundai, Audi, Peugeot și Mercedes. Bridgestone este furnizor pentru Volkswagen, Nissan, Audi, Peugeot și Mercedes.
  • Top 10 cele mai vândute modele EV în Europa în 2021 (în ordine): VW ID.3, VW ID.4, Tesla Model 3, Renault ZOE, Peugeot e-208, Mercedes EQB, Fiat 500, Nissan LEAF, Mercedes EQC și Peugeot e-2008. Bridgestone este furnizor pentru VW ID.3, VW ID.4, Mercedes EQB, Fiat 500 și Nissan LEAF.
  • Bazat pe datele interne Bridgestone privind comparația dintre anvelopele premium de vară Bridgestone cu și fără tehnologia ENLITEN pe aceeași dimensiune (92Y 225/40R18 XL).

Informații media:

Liesbeth Denys, Director Public Affairs și Communications EMIA: +32 478 78 26 22

Jacques Capizzi, PR și Communications Manager South Region Bridgestone Europe NV/SA, Italian Branch, +39 3450972242;

Marina Vlădescu, Senior PR Executive, Conan PR, +40 740 014 511

Despre Bridgestone în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, India și Africa (EMIA):

Bridgestone în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, India și Africa (Bridgestone EMIA) este unitatea regională de afaceri strategică a Bridgestone Corporation, un lider global în anvelope și cauciuc, bazându-se pe expertiza sa de a oferi soluții pentru o mobilitate sigură și durabilă. Cu sediul în Zaventem (Belgia), Bridgestone EMIA are peste 20.000 de angajați și desfășoară activități în 40 de țări din regiune. Bridgestone oferă un portofoliu divers de produse de anvelope premium și soluții avansate, susținut de tehnologii inovatoare, îmbunătățind modul în care oamenii din întreaga lume se mișcă, trăiesc, muncesc și se joacă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *