Singura secție de nașteri de la Maternitatea Polizu are nevoie de reparații: nu a mai fost renovată de 20 de ani

București, 09 august 2021: Secția pentru nașteri și lăuze a Maternității Polizu nu mai corespunde normelor europene de calitate și are nevoie urgentă de reparații. Ultimele lucrări de renovare au fost făcute acum 20 de ani, iar igienizarea și zugrăvirea pereților datează de acum 11 ani.

Aici au venit pe lume, în 2020, 3.460 de copii, iar în primele luni ale lui 2021, 1.440 de femei au născut la Polizu. Anul trecut, în secția de Terapie Intensivă Neonatală au fost îngrijiți 550 de copii, cei mai mulți cu prematuritate extremă, cântărind mai puțin de 1.000 de grame.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a lansat o  campanie de strângere de fonduri, astfel încât sala de nașteri să fie rapid repusă în circuit medical, iar nou-născuții să vină pe lume în condiții de siguranță. Costurile pentru renovare se ridică la 208.000 euro, iar termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor este 5 septembrie.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat urgența măsurilor de intervenție: „Maternitatea Polizu este cea mai mare maternitate din București, însă condițiile precare ale sălii de nașteri puneau în pericol atât sănătatea mamei, cât și pe cea a nou-născutului. De aceea am decis, împreună cu medicii, să intervenim rapid și să asigurăm toate condițiile de siguranță și igienă medico-sanitară”.

Maternitatea noastră este una dintre maternitățile mari, unde sunt trimise cazuri mai complicate. Este esențial ca nașterea să se desfășoare în condiții igieno-sanitare ireproșabile, pentru a nu periclita în niciun fel sănătatea mamei și a nou-născutului“, a declarat  Dr. Katsiaounas Georgios, manager al INSMC “Alessandrescu-Rusescu”, Maternitatea Polizu.

Salvați Copiii lansează campania “Naștere curată”, prin care asigură lucrări de renovare și igienizare a sălilor de nașteri din maternitățile românești. Primul proiect de acest fel a început la maternitatea Polizu din București.

CONTEXT

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. În prima parte a anului, a fost accelerată dotarea a 20 de unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru  Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în București la Maternitatea Bucur, și în județul Mehedinți la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin și în Tulcea, la Spitalul Județean de Urgență Tulcea.

Totodată, printr-un record de solidaritate socială, Salvați Copiii România a reușit să achiziționeze două ambulanțe de uz pediatric și să demareze lucrările de reparații ale sistemului permanent de energie de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Tot aici a ajuns aparatură medicală de ultimă generație, necesară diagnosticării  acurate și tratamentului de calitate.

ZID PENTRU SPITALE, cu 20% din impozitul pe profit

Companiile se pot implica prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre sustinator@salvaticopiii.ro, iar persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare  sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.

Contact Salvați Copiii România: Alexandra Boeriu, Coordonator comunicare și strângere de fonduri, alexandra.boeriu@salvaticopiii.ro , 0744.360.446.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:

De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 2.570.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *