MFP-urile Konica Minolta depășesc standardele impuse de industrie la capitolul securitate cibernetică

Multifuncționalele Konica Minolta au oferit o protecție ridicată a datelor în timpul testărilor efectuate de NTT DATA și NTT Ltd

București, România, 03 august 2021


Konica Minolta a anunțat rezultatele testelor de siguranță la care au fost supuse multifuncționalele bizhub i-Series de către divizia Security a NTT Ltd și NTT DATA – furnizor de servicii IT recunoscut la nivel internațional. Testele au fost realizate pentru a dovedi faptul că linia de produse este conformă cu cele mai înalte standarde de securitate a datelor și siguranță a punctelor finale. bizhub i-Series este dotată cu o gamă de tehnologii de nouă generație, inclusiv SSD, un nou firmware și servicii cloud integrate. În urma testelor s-a concluzionat că dispozitivele nu prezintă vulnerabilități și chiar depășesc standardele impuse de industrie, din punct de vedere al securității cibernetice.

Multifuncționalele conectate la rețea oferă utilizatorilor finali oportunități extraordinare de colaborare și ușurință în utilizare. Din păcate, aceste dispozitive endpoint pot fi și ele ținte pentru hackeri. Un hacker calificat poate expune o întreagă rețea la furtul de date, scurtcircuitarea afacerii și tulburări financiare, doar prin simpla exploatare a unei breșe de securitate.

Konica Minolta își supune produsele unor teste riguroase de securitate interne, pentru a se asigura că acestea îndeplinesc cerințele de conformitate PCI, HIPAA, FERPA și GDPR. Mai mult, pentru a le confirma clienților că MFP-urile dezvoltate depășesc standardele din industrie în ceea ce privește respectarea securității cibernetice, Konica Minolta a investit într-un set suplimentar de teste – cele furnizate de NTT DATA și divizia Security a NTT Ltd.

Konica Minolta a pus la dispoziția NTT DATA o linie de multifuncționale și codul sursă al acestora pentru efectuarea testelor de securitate. După aproximativ 80 de ore de încercări de piratare a dispozitivelor, inginerii NTT DATA nu au găsit nicio breșă majoră de securitate. Aceste rezultate întăresc reputația Konica Minolta de a oferi produse sigure și majorează succesul deja recunoscut al multifuncționalelor inteligente bizhub i-Series.

“De cele mai multe ori, organizațiile nu se gândesc că dispozitivele de printare pot reprezenta ferestre de intrare a hackerilor în sistem, la fel ca orice alt dispozitiv din rețea. Cu această ocazie, testele de securitate efectuate de NTT DATA oferă un sentiment de încredere în plus”, spune Torben Mowka, Manager de produs, Portofoliu Strategie și Management, Divizia de Marketing Internațional a Konica Minolta Business Solutions Europe.

Vizitați site-ul Konica Minolta și citiți integral raportul NTT DATA sau urmăriți un scurt video demonstrativ despre eforturile de protejare a sistemelor de atacurile hackerilor.

Despre NTT DATA

NTT DATA – parte a NTT Group – furnizor de servicii IT, inovator și recunoscut la nivel global, oferă clienților săi consultanță în cadrul transformării digitale a proceselor de afaceri, modernizare digitală și servicii IT. NTT DATA permite organizațiilor, în particular, precum și societății, în general, să efectueze cu încredere tranziția către viitorul digital. Dedicați succesului îndelungat al clienților săi, NTT DATA atrage atenția acestora și le oferă servicii profesionale în peste 50 de țări la nivel global. Vizitați-ne la nttdata.com. 

Despre Security și NTT Ltd.

Security – divizie a NTT Ltd.– oferă clienților concepte integrate de securitate pentru crearea unor afaceri digitale sigure. Această divizie propune clienților NTT Ltd. predicții asupra eventualelor amenințări, pentru a detecta și răspunde la atacurile cibernetice, sprijinind în același timp inovația în afaceri și gestionând riscurile. Cu o rețea globală de centre de securitate, șapte centre de cercetare și dezvoltare și peste 2.000 de experți în securitate, divizia Security gestionează anual sute de mii de incidente de securitate. Consilier de top în gestionarea securității aplicațiilor, cu o platformă cuprinzătoare alimentată de inteligență artificială și umană, divizia Security se asigură că resursele sunt utilizate în mod eficient prin furnizarea unui amestec potrivit de servicii de securitate gestionate, servicii de consultanță în securitate și tehnologie de securitate.

Despre Konica Minolta Business Solutions România

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată la 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation, care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi reţeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa a peste 30 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca în anii precedenţi, rezultatele anului 2020 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie și asigură mentenanță pentru echipamente multifuncţionale office, faxuri, imprimante, sisteme de producție digitală și tipar industrial şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top de servicii complete de management al informațiilor, compania pune la dispoziția clienților soluții software de ultimă generație în domeniul infrastructurii și securității IT, precum și în mediile cloud. Totodată, Konica Minolta comercializează o gamă extinsă de soluții de supraveghere și analiză video avansată.

Imagini ale produselor Konica Minolta sunt disponibile pe www.konicaminolta-images.eu.

Pentru mai multe informații vizitați https://www.konicaminolta.ro/ro-ro/news și urmăriți paginile oficiale ale companiei pe Facebook, YouTube și LinkedIn.

Termeni şi nume de produse pot fi mărci comerciale sau mărci înregistrate ale proprietarilor lor, recunoscute ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *