Vodafone consolidează parteneriatul european cu Ericsson încheind noi contracte pentru rețelele 5G Core

Vodafone&Ericsson

Vodafone a optat pentru tehnologia dual-mode 5G Core cloud-native dezvoltată de Ericsson, pentru a implementa rețelele 5G din Germania și Marea Britanie. Acesta este un pas semnificativ în direcția fructificării întregului potențial al serviciilor 5G și al viitoarelor inovații de care vor beneficia clienții Vodafone din ambele țări.

Pe ambele piețe, Ericsson va implementa întreaga funcționare a tehnologiei 5G Core Standalone a Vodafone, pentru aplicațiile centrale packet-core  – o etapă esențială în furnizarea de servicii avansate de conectivitate 5G.

Rețelele 5G Standalone vor facilita dezvoltarea unor scenarii de utilizare de ultimă generație, precum și funcționarea aplicațiilor care necesită cea mai rapidă conectivitate, un consum mai mare de date și latență cât mai redusă dar și capacități de segmentare a rețelelor.

Rețelele 5G Standalone vor face viabile tehnologii și aplicații precum realitatea virtuală sau augmentată, latența redusă și capacitatea uriașă de gestionare a datelor – toate acestea fiind posibile prin procesul securizat de segmentare a rețelei (network slicing), de edge computing și de accesibilitate tehnologică a serviciilor la rețelele 5G Standalone core. Aceste soluții pot transforma in realitate economia digitală și Industria 4.0.

În Marea Britanie, implementarea se va întinde pe durata a cinci ani și va face din Ericsson un partener cheie în dezvoltarea  completă a rețelei 5G operată de Vodafone, iar în Germania implementarea a început deja, în luna aprilie fiind lansată cea mai mare rețea comercială 5G Standalone din Europa.

Andrea Dona, Chief Network Officer, Vodafone UK, afirmă: „Strânsa noastră colaborare cu Ericsson a fost semnificativă în ceea ce privește inovația în domeniul 5G. Alegând să lucrăm în continuare cu soluțiile de vârf dezvoltate de Ericsson, putem aborda domenii de business care prin activitatea lor antrenează procesul de transformare a industriei și a societății în Marea Britanie și Germania. Împreună, creăm o nouă zonă digitală pentru clienții noștri”.

Arun Bansal, Președinte Europa și America Latină, Ericsson, spune: „În cadrul parteneriatului cu Vodafone, Ericsson a implementat tehnologia 5G în toată Europa, după ani de colaborare în inovație. Acum, construind pe tehnologiile de Rețele de Acces Radio existente deja, portofoliul nostru de soluții pentru componentele-nucleu de rețea va asigura dezvoltarea tehnologiei 5G în Germania și Marea Britanie. Luând în considerare câștigurile de natură economică și socială, precum și beneficiile pe care tehnologia 5G le aduce la nivelul companiilor, sunt cu adevărat încântat să văd atât Germania, cât și Marea Britanie înflorind”.

Link-uri asociate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *