Brother anunta competitia ”Life on Land” adresata viitorilor specialisti în protectia mediului

  • Stabilind deja o traditie, compania Brother va acorda premiul „Life on Land”pentru una dintre lucrarile de disertatie ale absolventilor programelor de master din domeniul Ingineriei Mediului din cadrul Facultatii de Îmbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, USAMV Bucuresti.

Consecventa în promovarea actiunilor de protectie a mediului si conservare a biodiversitatii, compania Brother, unul dintre cei mai mari furnizori de solutii pentru mediul de afaceri, anunta competitia ”Life on Land” adresata viitorilor specialisti în protectia mediului. Parteneriatul cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV) se afla la al treilea an de desfasurare, avand ca subiect colaborarea pe programele de master din domeniul Ingineriei mediului derulate în cadrul Facultatii de Îmbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului (FIFIM).

Brother întelege rolul important al educarii noilor generatii si în cadrul acestui parteneriat cu USAMV va acorda un premiu de sustinere în valoare de 500 de Euro în cadrul competitiei „Life on Land”. Concursul se adreseaza masteranzilor ale caror lucrari de disertatie trateaza teme care contribuie la îmbunatatirea vietii terestre – lucrari ce propun actiuni concrete de protejare a mediului în care ne desfasuram viata si o activitate economica cu impact cat mai redus asupra ecosistemelor naturale.

Anuntul vine la scurt timp dupa Ziua Mondiala a Mediului, Brother fiind una dintre organizatiile care se implica activ în protectia mediului înconjurator si la, nivel de grup, deruleaza un plan concret denumit Brother Group Environment Vision 2050. Prin acest plan compania sustine Obiectivele de Dezvoltare Durabila (SDG) ale Natiunilor Unite, descrise în Sustainable Development Goal Report 2020. Unul dintre acestea este „Life on Land”, obiectiv care urmareste protejarea, restabilirea si promovarea utilizarii durabile a ecosistemelor terestre, gestionarea durabila a padurilor, combaterea desertificarii si stoparea si inversarea degradarii terenurilor si stoparea pierderii biodiversitatii.

Înscrierea lucrarilor se va face în aceeasi perioada cu depunerea lucrarilor de disertatie, respectiv în perioada 16-17 iunie 2021, pe baza formularului dedicat, care se va depune online la FIFIM, însotit de CV-ul candidatului si de lucrarea de disertatie, termenul limita fiind acelasi cu termenul de înscriere la sustinerea lucrarii de disertatie. Criteriile de evaluare au în vedere o serie de punctaje care se bazeaza pe evaluarea catorva aspecte concrete. Astfel, se vor puncta continutul si calitatea lucrarii de disertatie, aplicabilitatea ei în domeniul protectiei mediului, elementele de originalitate si inovatie fiind decisive în selectarea lucrarii castigatoare. Alte puncte sunt rezervate calitatii prezentarii lucrarii, iar implicarea în activitatile extracuricculare desfasurate în domeniul protectiei mediului, dovedite prin CV, vor aduce punctaj candidatului.

Premiul în valoare de 500 de Euro va fi acordat în echivalentul în lei alaturi de diploma de recunoastere a implicarii absolventului în activitatile de protectie a mediului. Evaluarea se va face de catre membrii comisiilor de examinare în cadrul sesiunii de sustinere a lucrarilor de disertatie pentru cele doua programe de studiu, împreuna cu un reprezentant al companiei.

„Conceptul <<At your side>> care sta la baza filozofiei Brother cuprinde implicarea companiei în toate aspectele vietii. Asa cum prin produsele si serviciile noastre sustinem companiile si utilizatorii sa îsi puna în valoare la maxim potentialul lor creativ în conditii de respect si protejare a mediului înconjurator, în aceeasi masura suntem jucatori activi în educarea si sustinerea generatiilor viitoare în efortul lor de definire a unui viitor sustenabil”, a declarat Monica Otlacan, National Sales Manager Brother Romania. „De aceea, prin premiul ”Life on Land” încurajam viitorii specialisti în protectia mediului sa gaseasca modalitati inovative si în aceeasi masura eficiente de a diminua impactul actiunilor umane asupra mediului”, a completat Simona Predescu, Marketing Coordinator.

Misiunea Brother este de a dezvolta solutii, echipamente si tehnologii eficiente care sa permita organizatiilor sa îsi îmbunatateasca performantele si operabilitatea, simultan cu reducerea costurilor. Reducerea impactului asupra mediului reprezinta una din temele cheie ale implicarii sociale a companiei Brother, inclusiv în Romania. În cadrul parteneriatului, reprezentantii companiei Brother si ai USAMV urmaresc un dialog permanent pentru a identifica si pune în practica noi actiuni menite sa construiasca si sa consolideze o societate durabila pentru Romania viitorului.

Despre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicina Veterinara din Bucureşti (USAMVB), „o universitate pentru viaţa şi agricultura prin educaţie şi cercetare de înalta calitate”, este o instituţie de învaţamant superior şi cercetare acreditata, cu personalitate juridica, ce face parte din reţeaua instituţiilor de învaţamant superior de interes public, avand caracter nonprofit şi apolitic. USAMVB este organizata şi funcţioneaza în conformitate cu prevederile Constituţiei Romaniei, ale legislaţiei şi reglementarilor naţionale din domeniul învaţamantului, cu Carta universitara şi regulamentele proprii pentru a-şi îndeplini misiunea asumata.

Absolventii Facultatii de Îmbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului – unica în ţara – dobandesc calificari pentru a raspunde cerintelor pietei muncii, fiind pregatiti pentru a lucra în urmatoarele sectoare de activitate/institutii: constructii – proiectare si executie, agentii de mediu, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, servicii / cadastru, administratia centrala si locala, cercetare si consultanta, Real Estate & Business.

Despre Brother

Fondata în Japonia cu mai bine de un secol în urma de catre cei doi frati Masayoshi si Jitsuichi, Brother este în prezent o marca recunoscuta la nivel mondial pentru inovatie tehnologica. Compania desfasoara operatiuni în peste 40 de tari si regiuni.

Printre produsele Brother, se numara imprimante, echipamente multifunctionale, scanere si solutii de etichetare. Oferta pentru o era bazata tot mai mult pe tehnologie digitala si inteligenta include solutii mobile de tiparire si servicii de management al printurilor (Managed Print Services – MPS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *