COMPANIILE DIN ROMÂNIA INCLUD ARHIVAREA DIGITALĂ ÎN PLANUL DE INVESTIȚII PENTRU SUSTENABILITATE

  • Obiectivele de sustenabilitate determină companiile multinaționale să acceseze servicii de reciclare –

BUCUREȘTI 27 MAI 2021. Conform datelor EAD, cel mai mare jucător portughez din piața de arhivare digitală, prezent și în România, companiile multinaționale preocupate de sustenabilitate și protecția mediului înconjurător, sunt din ce în ce mai interesate nu doar de serviciile de arhivare digitală, ci și de serviciile de reciclare a documentelor. Acest trend este vizibil ascendent, în contextul în care România era anul trecut pe locul 26 din 27 în UE în ceea ce privește procentul reciclării deșeurilor.

Conform datelor făcute publice anul trecut de Comisia Ruropeană, în 2018 în România rata deșeurilor municipale reciclate era de 11,1% din total deșeuri, în scădere față de procentul de 13,2% în 2013. România se situează departe de media europeană, care este de 47,2%, cea mai mare rată a reciclării deșeurilor fiind în Germania, de 67,3%.

Bruno Amaro (1)

Studiile EAD arată că un angajat obişnuit ce îşi desfăşoară activitatea într-un birou generează anual între 54 şi 68 kilograme deşeuri de hârtie albă ce poate fi recuperată. Consumul de hârtie a crescut cu 400% în ultimii 40 de ani iar acest lucru a dus la exploatarea intensivă a pădurilor, în unele țări apărând fenomenul de despădurire. Aproximativ 35% din copacii tăiați pe întreaga planetă sunt folosiți pentru producția de hârtie. În acest context, la nivel global numărul companiilor care utilizează servicii de reciclare s-a majorat anul trecut cu 17%.

”Trăim într-o lume din ce în ce mai preocupată de mediul înconjurător și reducerea amprentei de carbon, iar reciclarea este un cuvânt nelipsit din programele de sustenabilitate ale companiilor. Noi în Portugalia avem posibilitatea de a recicla nu doar hârtie, ci și lemn, metal, plastic, echipamente electrice, baterii și becuri. Local, avem un parteneriat cu o binecunoscută companie din zona serviciilor de arhivare fizica, ArchivIT, ce oferă servicii excelente de gestionare a documentelor, inclusiv: depozitare arhivă în centre logistice autorizate de Arhivele Nationale, reciclare și distrugere securizată a arhivelor expirate, inventariere sau transport de arhivă. Scopul nostru este reciclarea tuturor deșeurilor, urmărind în permanență îmbunătățirea productivității și competitivității companiilor cu care colaborăm”, declară Bruno Amaro, CEO EAD Digital România.

Reciclarea securizată a arhivelor fizice permite companiilor să se protejeze în situațiile de risc potențial ce pot apărea în procesul de eliminare a documentelor confidențiale, și să se asigure că documentația lor este distrusă în conformitate cu noile reguli privind protecția datelor si a legislatiei locale in viguare.

În cazul unei cereri de reciclare, echipa EAD, prin partener, colectează dosarele care urmează să fie distruse, emițând la sfârșit un proces verbal pentru  eliminare arhiva. EAD sprijină astfel organizațiile în gestionarea corectă a documentației lor, precum și în reducerea amprentei ecologice a companiei și a clienților săi.

EAD asistă companiile în tratarea documentației pe suport de hârtie, oferind soluții tradiționale de gestionare a fișierelor, cum ar fi custodia, distrugerea în condiții de siguranță, organizarea și evaluarea documentelor. În plus, EAD investește în diferite soluții digitale, pe care grupul le-a dezvoltat în Portugalia și care permit soluționarea problemelor legate de reciclare pe care organizațiile le pot avea în ceea ce privește agilitatea, viteza, mobilitatea, conformitatea, optimizarea costurilor și competitivitatea.

Despre EAD DIGITAL

Înființată în anul 1993, compania este prezentă în Portugalia, Insulele Azore, Madeira și în România, are peste 250 de angajați, peste 3.000 de clienți și o cifră de afaceri care depășește 11 milioane de euro. EAD oferă servicii Business Process Outsourcing (BPO) de scanare și optimizare a proceselor bazate pe documente (fluxuri de lucru digitale), dar și soluții de mail-room digital, precum și cloud storage securizat. EAD RO aduce pe piața din România o aplicație proprie de management al documentelor (DMS), denumită Read, Write & Share (RWS) disponibilă în formă SaaS (Software as a Service), care poate fi adaptată la nevoile fiecărei organizații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *