Comunicat de presa – ATEN participa cu trei echipamente la Inavation Awards

București, 19 mai 2021 – HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță că programul AndroidTM 12 Developer Preview va fi disponibil în curând pe terminalul Nokia X20 și le va permite dezvoltatorilor să testeze noua versiune AndroidTM.

Programul AndroidTM 12 Developer Preview le oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a crea, testa și rafina aplicațiile înainte de mult așteptata lansare a noului sistem de operare din acest an. Dezvoltatorii de aplicații vor putea să testeze cea mai recentă versiune de AndroidTM pe terminalul Nokia X20, începând din a doua jumătate a acestui an.

„Suntem deosebit de încântați să anunțăm că vom putea oferi în curând acces la versiunea beta a sistemului AndroidTM 12, datorită parteneriatului nostru apropiat cu Google. Înțelegem că oamenii vor să-și folosească telefoanele mai multi ani, iar un terminal Nokia nu oferă doar durabilitatea la nivel de hardware, standard pentru aceste terminale. Un software intuitiv, care funcționează ca în primele zile timp de ani de-a rândul, este la fel de important, motiv pentru care ne dorim să lucrăm îndeaproape cu comunitatea noastră de dezvoltatori pentru a crea cea mai bună experiență cu putință pentru utilizatori. Longevitatea este fundamentul noii noastre game de smartphone-uri Nokia, așa că oferim până la trei ani de actualizări ale sistemului de operare, recunoscută ca fiind una dintre cele mai extinse oferte de pe piața smartphone-urilor, și continuăm să fim liderul pieței în ceea ce privește actualizările de securitate. Nokia X20 se alătură unei familii de dispozitive care au ajutat la modelarea sistemului de operare Android TM timp de ani de zile. Abia așteptăm să primim feedback de la comunitatea noastră de fani Nokia, astfel încât să le putem satisface cerințele și să venim în continuare în întâmpinarea clienților noștri cu smartphone-uri remarcabile pe care să le îndrăgească”, a spus Stephen TaylorChief Marketing Officer HMD Global.

Dezvoltatorii care participă la program vor putea colabora, schimba idei și sfaturi cu experți prin intermediul forumului comunității terminalelor Nokia. Pentru a se alătura forumului, dezvoltatorii se pot înregistra prin intermediul aplicației MyPhone disponibilă pe toate smartphone-urile Nokia. Mai mult, prin intermediul programului AndroidTM 12 Developer Preview, experții în aplicații pot comunica direct în 16 limbi cu echipa internă de dezvoltatori a HMD Global.

Android TM 12 va oferi o serie de funcții noi și actualizate, cum ar fi:

  • Suport pentru imagini AVIF, astfel încât nu trebuie să renunțați la calitatea imaginilor în cazul fișierelor de mari dimensiuni;
  • Efect audio și haptic pentru jocuri și experiențe audio mai captivante;
  • Animații actualizate de lansare a aplicațiilor pentru o experiență îmbunătățită;
  • Caracteristici îmbunătățite de confidențialitate și securitate care asigură păstrarea cât mai sigură a datelor personale.

Programul oferă feedback important pentru dezvoltarea următoarei etape în Android. Cu informații provenite de la utilizatori dintr-o bază geografică vastă și culturi diverse, analizele și studiile desfășurate vor ajuta la setarea până în cel mai mic detaliu a sistemului Android TM 12 pentru utilizatorii finali.

Despre HMD Global

HMD Global Oy („HMD”), cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia și serviciilor HMD. Misiunea HMD este de a oferi creativitate accesibilă pentru oricine. HMD creează și furnizează o gamă de smartphone-uri și telefoane clasice, având un portofoliu tot mai extins de servicii inovatoare. Dedicat securității, durabilității și calității, HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia pentru telefoane, tablete și accesorii. Pentru mai multe informații, accesați www.hmdglobal.com.

Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation. Qualcomm și Snapdragom sunt mărci înregistrate ale Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și/sau al filialelor sale. Google, Google Photos, Android și Android One sunt mărci comerciale ale Google LLC. Toate specificațiile, caracteristicile și alte informații despre produse furnizate pot fi modificate fără notificare prealabilă. Ofertele pot fi varia. Verificați disponibilitatea locală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *