Samsung lansează noul panou pentru purificarea aerului destinat spațiilor comerciale și clădirilor de birou

București, România – 11 martie 2021 – Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) lansează un nou panou pentru purificarea aerului cu Filtru PM1.0 pentru spații comerciale și clădiri de birouri. Acesta este un panou dedicat care conține filtre de aer plisate, montate pe un sistem de aer condiționat Samsung pentru a filtra poluanții din fluxul de aer. Noul panou pentru purificarea aerului Samsung poate filtra particule de până la 0,3 μm / microni, poate steriliza anumite tipuri de bacterii cu ajutorul unui încărcător electrostatic, asigurând un aer mai curat atunci când este folosit în clădiri de birouri și spații de retail. Panoul este disponibil pentru Caseta cu 1 direcție WindFreeTM, Caseta cu 4 direcții WindFreeTM și Caseta 360, începând cu luna martie 2021. Disponibilitatea poate varia în funcție de model și piață.

În ultimii ani, am observat o creștere a cererii pentru un confort climatic sporit în interior și o preocupare tot mai mare legată de nivelurile de poluare și alergeni în spațiile comerciale și la locul de muncă. O dată cu lansarea noului panou pentru purificarea aerului cu Filtru PM1.0 integrat, răspundem acestor preocupări. Panoul joacă un rol important în menținerea calității înalte a aerului interior filtrând praful dăunător din PM [Particule în suspensie] prin circularea aerului, îmbunătățind în același timp sistemul de climatizare și funcționarea eficientă și igienică. Sunt mândră că ne dezvoltăm linia de produse cu accesorii inovatoare precum panoul pentru purificarea aerului, continuând să satisfacem nevoia de produse care asigură aer curat tot anul atât pe piața rezidențială cât și pe cea comercială”, declară Roxana Răducanu, Head of Sales SEACE România și Bulgaria.

Trei filtre diferite care contribuie la un aer mai curat

Panoul pentru purificarea aerului este dotat cu trei filtre diferite care contribuie la asigurarea unui aer maicurat. Pre-Filtrul captează particulele mari de praf, Filtrul de Deodorizare reduce anumite mirosuri neplăcute1 iar Filtrul PM1.0 are un încărcător electrostatic pentru a capta și steriliza praful ultra fin până la 0,3 μm / microni. Performanța de sterilizare a fost validată de Intertek, expert britanic în certificare2. Raportul de cercetare al Intertek a verificat faptul că Filtrul sterilizează mai mult de 99% din bacteriile captate testate3.

Filtru PM1.0

Filtrul PM1.0 captează praful ultra-fin până la 0,3 μm / microni și sterilizează anumite tipuri de bacterii, care sunt prinse cu ajutorul unui precipitator electrostatic. Filtrul încarcă și colectează praf și anumite tipuri de bacterii. Generează ioni negativi, încărcând negativ particulele de praf și bacteriile testate, care se lipesc puternic de electrodul împământat, datorită forței electrostatice a colectorului. Filtrul PM1.0 este lavabil și reutilizabil, oferind utilizatorilor avantajul de a se bucura de un aer mai curat, economisind costurile suplimentare de întreținere cu înlocuirea filtrului.

Indicatorul de nivel de puritate a aerului

Nivelurile de calitate a aerului interior pot fi ușor observate și monitorizate cu ajutorul funcției de afișare a Indicatorului de nivel de puritate a aerului, de pe panoul pentru purificarea aerului, precum și prin intermediul unei telecomenzi cu fir. Senzorul de purificare a aerului încorporat în panou măsoară continuu calitatea aerului din interior. Acesta afișează o culoare în funcție de variația de concentrare PM măsurată.

Panouri cu auto-elevare

Împreună cu panoul pentru purificarea aerului, Samsung anunță și lansarea panoului cu auto-elevare pentru Caseta cu 4 direcții WindFree™ și Caseta 360. Panoul cu auto-elevare oferă acces la filtrul de praf instalat pe unitatea de aer condiționat printr-un singur clic de la distanță, coborând automat panoul la nivelul solului. Astfel, nu mai este necesară folosirea scării pentru curățarea filtrului de praf, fiind mai ușor și mai sigur atât pentru utilizatori cât și pentru instalatori să acceseze filtrul pentru a-l curăța. Panoul va fi disponibil din martie 2021.

Calitatea aerului din interiorul clădirilor și spațiilor comerciale

Samsung recunoaște importanța calității corespunzătoare a aerului din interiorul clădirilor de birouri și a altor spații comerciale. În medie, cetățenii europeni își petrec 90% din timp înăuntru, iar studiile arată că aerul interior poate fi de 2 până la 5 ori mai poluat decât aerul exterior4. O dată cu lansarea panoului pentru purificarea aerului, Samsung răspunde activ nevoii de aer interior curat. Importanța calității aerului interior este dezbătută în raportul Samsung „Calitate sporită a aerului interior în clădirile de birouri” care este, de asemenea, lansat azi. Raportul are scopul de a explica importanța calității aerului interior în clădirile de birouri, punând accent în special pe particulele în suspensie (PM) transmise pe calea aerului, care pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății oamenilor, și oferă posibile soluții pentru a ajuta la reducerea prezenței PM în aer la care suntem expuși zi de zi, în cea mai mare parte din viață. Raportul poate fi descărcat de pe pagina de LinkedIn Samsung Electronics Romania.

Note:

  1. Filtrul de Deodorizare este disponibil cu panoul pentru purificarea aerului, doar pentru Caseta cu 1 direcție WindFreeTMși nu este încorporat în panoul pentru Caseta cu 4 direcții WindFreeTMși Caseta 360.
  2. Testare efectuată pe modelul AD***797**FN în condiții de testare specifice, datele putând varia în funcție de anumiți factori și modul de utilizare. Testarea este înregistrată în: Raportul Intertek nr.:  RT20E-S0010-R.
  1. Escherichia coli: peste 99%, Staphylococcus aureus: peste 99%
  2. Sursa: Introducere în calitatea aerului de interior, Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite.

Despre Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE)

De la prezentarea primului său aparat de aer condiționat în 1974, Samsung Electronics a redefinit confortul de climatizare de interior pentru societatea de mâine. Pentru fiecare spațiu în care oamenii creează împreună experiențe memorabile, fie că este vorba despre spații comerciale sau locuințe. La Samsung, noi trecem dincolo de convențional, printr-o concentrare neîntreruptă asupra depășirii granițelor tehnologiei, inovației și proiectării.

Samsung Electronics a intrat pe piața europeană a aparatelor de aer condiționat comerciale în 2005. Datorită creșterii rapide și pentru sprijinirea angajamentului său pe termen lung față de piața europeană, Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) a fost deschis la începutul anului 2017 în Amsterdam, Olanda. Acest sediul central european are ca obiectiv armonizarea activităților din mai mult de 30 de țări europene. SEACE oferă instruire tehnică continuă în soluții de climatizare și clădiri inteligente, suport după vânzare și suport tehnic pentru partenerii săi din industrie, susținute prin reputația calității și inovațiile de tehnologie de vârf ale Samsung. SEACE prosperă pentru a îndeplini nevoile piețelor sale europene incluzând atât piețe comerciale, cât și pe cele ale locuințelor cu soluții inovatoare de răcire, încălzire, apă caldă menajeră, refrigerare și clădiri inteligente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *