OnePlus și Hasselblad încep un parteneriat pe termen lung și dezvoltă în colaborare o nouă generație de camere foto pentru smartphone-uri flagship

OnePlus investește 150 milioane de dolari în dezvoltarea camerelor foto în următorii 3 ani

Cea mai nouă serie de flagship-uri OnePlus 9 va fi lansată la nivel global pe 23 martie, ora 16:00

Notificările privind disponibilitatea seriei OnePlus 9 pot fi activate la OnePlus.com/UK, începând cu ora 12:00

București, 8 martie 2021: OnePlus a anunțat astăzi debutul unui parteneriat de trei ani cu producătorul legendar de camere foto Hasselblad, pentru a dezvolta în colaborare noua generație de camere pentru dispozitivele flagship ale OnePlus. Cele două companii au început deja cooperarea pentru noile sisteme de camere – Hasselblad Camera for Mobile – pentru noua serie OnePlus 9, care se va lansa la nivel global pe 23 martie.

De asemenea, OnePlus și-a anunțat planul de a investi peste 150 milioane de dolari în următorii trei ani pentru a-și dezvolta în continuare capacitățile foto pentru mobile, în linie cu misiunea companiei de a oferi cea mai bună experiență de utilizare a camerei pentru utilizatori.

“OnePlus a prioritizat întotdeauna experiența de utilizare premium. Începând cu 2021, ne asumăm un efort susținut de a îmbunătăți experiența utilizatorilor noștri cu camera smartphone-ului, folosind expertiza partenerului nostru legendar Hasselblad”, a declarat Pete Lau, fondator și CEO al OnePlus. “Cu hardware-ul de top și capabilitățile foto ale OnePlus și cu cunoștințele Hasselblad în estetica fotografiei, sunt încrezător că seria OnePlus 9 va reprezenta un salt important înainte în obținerea unei camere premium, flagship.”

Pre Launch_H

”Hasselblad crede în puterea imaginilor și misiunea noastră este să continuăm să depășim limitele tehnologiei imagistice. Astfel, Hasselblad este hotărât să colaboreze cu OnePlus, o companie inovatoare cu care împărtășește aceeași viziune și pasiune pentru tehnologie. Prin parteneriatul cu OnePlus, sperăm să punem designul iconic al Hasselblad și calitatea excelentă a imaginii în mâinile mai multor oameni și să împărtășim pasiunea noastră pentru o fotografie incredibilă”, a declarat Jon Diele, vicepreședinte al Hasselblad.

Hasselblad Camera for Mobile: Noua generație de sisteme de camere flagship OnePlus

În ultimii 80 de ani, Hasselblad a fost un pionier în tehnologii de înaltă performanță și s-a impus ca un un lider mondial în camerele digitale și obiectivele de format mediu digital. Produsele lor au sunt cunoscute pentru calitatea fără compromis a imaginilor, designul scandinav și o mecanică precisă, cu care au câștigat încrederea unora dintre cei mai mari fotografi din lume și au captat unele dintre cele mai memorabile imagini din lume, cum ar fi primii pași ai oamenilor pe Lună.

Acum, printr-o colaborare strânsă pe direcția de cercetare-dezvoltare, OnePlus și Hasselblad vor lucra împreună pentru a aduce sisteme de camere mult îmbunătățite pe următoarele modele de smartphone-uri OnePlus, inclusiv pentru seria OnePlus 9.

Parteneriatul se va derula în următorii trei ani, începând cu îmbunătățiri software precum reglarea culorilor și calibrarea senzorului și continuând către noi direcții în viitor. Cele două companii vor defini standardele tehnologice pentru experiența oferită de camerele foto mobile și vor dezvolta noi tehnologii, pentru a îmbunătăți Hasselblad Camera for Mobile. Ambele companii se angajează să ofere beneficii imediate utilizatorilor OnePlus, colaborând pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și calitatea pe termen lung.

OPXHB_S

Prima și cea mai dificilă provocare a acestei colaborări constă în calibrarea avansată a culorilor. Dezvoltată în comun de OnePlus și Hasselblad de-a lungul lunilor de verificare amănunțită și reglare fină, această nouă soluție de culoare – Calibrarea naturală a culorilor (Natural Color Calibration) cu Hasselblad – își propune să aducă culori mai precise din punct de vedere percepțional și cu aspect natural fotografiilor făcute cu camerele flagship OnePlus. De asemenea, acesta va fi noul standard OnePlus pentru calibrarea culorilor în următoarele camere de smartphone.

Noul mod Hasselblad Pro aduce calibrarea Hasselblad pentru senzori în premieră pe un smartphone, ceea ce duce la culori incredibil de precise și naturale care oferă o fundație solidă pentru post-editare. Modul Hasselblad Pro a fost regândit cu o nouă interfață bazată pe software-ul de procesare a imaginilor Hasselblad, care le oferă utilizatorilor senzația specifică utilizării unei camere a brandului. De asemenea, permite un control fără precedent pentru fotografii profesioniști de a-și ajusta fotografiile, cu posibilitatea de a regla ISO, focalizarea, timpii de expunere, balansul de alb și multe altele. În plus, utilizatorii pot folosi formatul RAW de 12 biți pentru o culoare și mai bogată și o gamă dinamică mai mare.

ALlIN_H

Investiție strategică de 150 milioane de dolari americani: angajament pe termen lung pentru fotografia avansată de smartphone

În plus față de co-dezvoltarea Hasselblad Camera for Mobile pe viitoarele smartphone-uri flagship, OnePlus lansează o strategie de trei ani pentru a-și consolida capabilitățile camerei. Această investiție se va îndrepta către o serie de domenii pentru a îmbunătăți capacitatea OnePlus de a oferi utilizatorilor săi tehnologie de cameră de ultimă generație, inclusiv:

  • Dezvoltarea în continuare a patru laboratoare majore de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, inclusiv două laboratoare de imagistică inovatoare cu sediul în Statele Unite și Japonia.
  • Noutăți în tehnologia de imagistică a smartphone-urilor pentru viitoarele sisteme de camere OnePlus, cum ar fi o cameră panoramică cu un câmp vizual de 140 de grade, tehnologie cu lentile T pentru focalizare rapidă în camera frontală și un obiectiv cu formă liberă – care va fi introdus în premieră pe seria OnePlus 9 – care elimină practic distorsiunea marginilor în fotografiile ultra-wide.

”Aceasta este cea mai notabilă zi pentru camerele OnePlus și pentru utilizatorii OnePlus din întreaga lume. Cu angajamentul nostru pe termen lung de a investi în cercetare și dezvoltare mai avansată și tehnologii de imagistică de ultimă generație, ne bucurăm să ne impunem ca un nou lider în fotografia de mobil”, a declarat Kinder Liu, COO și șeful diviziei de cercetare-dezvoltare în cadrul OnePlus.

Lansarea seriei OnePlus 9: Cea mai bună experiență flagship a OnePlus

Seria OnePlus 9 oferă multiple noutăți în fotografia mobilă și va reuni combinația de neegalat de hardware premium OnePlus și software rapid și fluid cu renumita expertiză în fotografie și estetica Hasselblad. Astfel, noua serie va oferi cel mai avansat sistem de camere OnePlus de până acum – Hasselblad Camera for Mobile.

Seria OnePlus 9 va utiliza un senzor Sony IMX789 personalizat pentru cel mai mare și mai avansat senzor principal de cameră foto de pe un dispozitiv OnePlus. Cu 12 biți RAW, va fi de până la 64 ori mai colorat decât înainte, oferind culori mai dinamice și mai vibrante în imagini și oferind fotografilor profesioniști mai multe oportunități de post-editare. Hasselblad Camera for Mobile va oferi, de asemenea, înregistrare video HDR îmbunătățită, precum și suport pentru captarea videoclipurilor 4K 120FPS și 8K 30FPS.

Evenimentul global de lansare a seriei OnePlus 9 va fi transmis în direct online pe 23 martie, la ora 16:00 la adresa http://onepl.us/romania.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial OnePlus, pe forumurile și canalele social media ale companiei.

Despre OnePlus

OnePlus este o companie globală de tehnologie mobilă care forțează conceptele convenționale de tehnologie. Creat în jurul mantrei „Never Settle”, OnePlus creează dispozitive proiectate într-un mod deosebit, cu o construcție premium și hardware performant. OnePlus prosperă prin cultivarea unor legături puternice și prin creșterea împreună cu comunitatea sa de utilizatori și fani. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați OnePlus.com.

Despre Hasselblad

Fondat în 1941, Hasselblad este unul dintre principalii producători de camere digitale și obiective de format mediu. Timp de peste o jumătate de secol, camerele Hasselblad au surprins unele dintre cele mai iconice imagini ale lumii – inclusiv prima aterizare pe Lună – și au contribuit la modelarea modului în care privim lumea prin arta fotografică autentică. Având încrederea celor de la NASA și folosit de unii dintre cei mai mari fotografi din lume, Hasselblad continuă să dezvolte produse care să permită tuturor tipurilor de creativi să-și capteze viziunea artistică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *