realme anunță camera de 108MP și funcții noi de fotografiere în cadrul evenimentului Camera Innovation

Martie, 2021 – București, România – realme, brandul de telefonie mobilă cu cea mai rapidă ascensiune din lume, a anunţat în cadrul evenimentului Camera Innovation, lansarea primei sale camere de 108MP, ce urmează să fie disponibilă curând pe telefoanele din seria realme 8. realme duce fotografia la un alt nivel, oferind nu doar fotografii clare şi detaliate, dar și funcții deosebite precum Tilt-Shift Time-Lapse Video, Starry Time-Lapse Video sau filtre noi pentru modul portret.

realme 8 Pro adoptă cea mai recentă generație de senzor foto de la Samsung, HM2 de 108MP, cu o rezoluție maximă de 12000 x 9000 pixeli și o dimensiune a senzorului de 1/1.52 inch. Dimensiunea mai mare a unui singur pixel asigură o calitate mai buna a imaginii inclusiv în lumină slabă. În acelaşi timp, senzorul HM2 dispune de tehnologia revoluționară Pixel Binning 9 în 1, ce unește 9 pixeli într-unul singur, dar și tehnologia ISOCELL Plus și Smart ISO, care permit telefoanelor realme să facă fotografii excelente în condiții slabe de iluminare.

08

Fotografiile realizate cu camera de 108MP au o expunere foarte bine echilibrată, oferind culori vii și detalii clare atât în ​​zonele luminoase, cât și în cele întunecate. În plus realme oferă o mulțime de optimizări și caracteristici interesante.

In-Sensor Zoom

Noua tehnologie întâlnită pe realme 8 Pro schimbă radical modul în care arată fotografiile atunci când folosim opțiunea de zoom. Datorită noilor funcții și al senzorului foto puternic, realme 8 Pro aduce un zoom 3x diferit ce are la bază chiar senzorul foto. Senzorul foto va folosi doar 12MP mapați cu partea mărită a imaginii pentru a genera o imagine clară.

Procesul de formare a imaginii este rapid datorită numărului mic de megapixeli folosit. Astfel, realme 8 Pro poate realiza opt fotografii de 12MP una după alta, folosind ulterior algoritmul de îmbunătățire a clarității pentru a crește și mai mult calitatea imaginii.

07

După o astfel de procesare, o fotografie cu zoom 3x realizată cu realme 8 Pro este chiar mai bună decât o fotografie realizată cu un teleobiectiv optic în ceea ce privește calitatea.

Noul Starry Mode cu Time-Lapse video

O premieră în industria telefoanelor mobile este Starry Mode și Time-Lapse video în acest mod,  realme 8 Pro fiind primul telefon din lume ce integrează acest mod. Starry Mode sau fotografierea și filmarea stelelor de pe cer, este un proces care până acum putea fi realizat cu aparatură profesională și programe de editare avansate. Astăzi, realme 8 Pro prezintă posibilitatea de a filma cerul înstelat și de a realiza fotografii clare, folosind o putere de procesare mare necesară pentru a gestiona sinteza fotografiilor.

realme oferă un algoritm video unic ce combina o serie de fotografii pentru a genera un videoclip de tip Time-Lapse. Timpul necesar pentru a înregistra 30 de fotografii este de 480 de secunde (8 minute), generând ulterior un videoclip scurt de o secundă care va prezenta universul în permanentă schimbare la o viteza de 480 ori mai mare. Acest lucru este posibil datorită softului avansat și a camerei foto performante.

01

Fotografierea Tilt-Shift sau lumea în miniatură

Fotografia Tilf-Shift se realizează cu ajutorul unor lentile scumpe denumite Tilt-Shift. Acestea pot face ca doar o parte a fotografiei să pară clară, menținând toate celelalte părți în afara focalizării, reuşind astfel să inducă un aspect de lume în miniatură. Cu noul algoritm de fotografiere Tilt-Shift, seria realme 8 este capabilă să facă fotografii și filmări Time-Lapse Tilt-Shift de 10 ori mai rapide, prezentând lumea într-un mod fantastic și unic. realme 8 Pro este, de asemenea, primul smartphone din lume care oferă Time Lapse video Tilt-Shift.

Pentru modul Tilt-Shift realme oferă şi câteva setări precum forma, unghiul, poziția și dimensiunea efectului Bokeh și chiar efectul de tranziție între zona Bokeh și zona clară. Puteți alege și personaliza după bunul plac efectul Bokeh astfel încât să se potrivească perfect cadrului tras.

05

Filtre noi pentru modul Portrait

Fotografiere în modul Portrait, foarte populară și apreciată de majoritatea utilizatorilor, oferă un efect plăcut și pune în prim plan persoana fotografiată. Totuși, telefoanele care folosesc acest mod de fotografiere au în prezent un efect Bokeh standard.

realme, ca brand ce setează noi tendințe în industrie, oferă mai mult utilizatorilor. De data aceasta, seria realme 8 oferă trei filtre iconice precum: Neon Portrait, Dynamic Bokeh Portrait și AI Color Portrait pentru a face fiecare portret să fie mai trendy.

O nouă eră a fotografiei

realme se va concentra pe camerele foto și va oferi în viitor tehnologie inovatoare și caracteristici noi, creând noi tendințe în fotografiere și oferind o experiență foto avansată utilizatorilor tineri.  Camera de 108MP și noile funcții foto care vor revoluționa modul în care fotografiem cu telefonul vor fi disponibile pe viitoarea serie realme 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *