Tech talk – funcții și servicii utile pe care le puteți folosi cu noul Galaxy S21

Seria Galaxy S21 este echipată cu inovații de ultimă generație, astfel încât utilizatorii să poată profita la maxim de fiecare moment și să aibă parte de o experiență mobilă completă.

În acest sens, aceștia pot accesa și o serie de funcții și servicii care le vor ușura munca, cum ar fi de exemplu: trimiterea de documente în siguranță, datorită Private Share, continuitatea între device-uri atunci când sunt folosite simultan, posibilitatea de Screen Sharing, precum și de alegerea unui fundal potrivit într-o conferință video, posibilitatea a controla dispozitivele din casă atunci când sunt în mașină, posibilitatea de a găsi un obiect pierdut cu ajutorul unui Smart Tag.

Despre toate acestea, detaliat, mai jos:

Galaxy SmartTag

Pentru a identifica rapid articolele preferate, Samsung și-a extins capacitățile SmartThings Find și a introdus Galaxy SmartTags. SmartTag-urile vă ajută să găsiți cu ușurință cheile, portofelul sau chiar animalul de companie, pe lângă dispozitivele Galaxy. Samsung SmartTags au un buton care poate fi personalizat pentru a fi un controler pentru dispozitivele inteligente din acasă.

Poate fi frustrant atunci când nu vă găsiți cheile sau portofelul. Cercetările arată că petrecem în medie mai mult de cinci minute pe zi căutând lucruri precum chei și portofele, iar două treimi dintre ele se găsesc în apropiere. Samsung a dezvoltat Galaxy SmartTags pentru a facilita găsirea lucrurilor importante din viața voastră. SmartTag-urile au fost proiectate pentru a fi atașate sau agățate de orice obiect, cum ar fi o geantă sau chei și funcționează 300 de zile cu o baterie înlocuibilă. SmartTag-urile sunt construite pe capacitatea puternică de detectare offline a SmartThings Find.

Mulți oameni și-au găsit dispozitivele Galaxy folosind tehnologia de căutare offline a SmartThings Find. Fără setări suplimentare, SmartTag-urile trimit automat un ID privat și un semnal Bluetooth Low Energy (BLE) pentru căutare offline, după 15 minute de la deconectare de la un dispozitiv mobil înregistrat. ID-ul privat criptat este conceput pentru a schimba ID-ul la fiecare 15 minute, astfel încât informațiile despre locația dispozitivului să nu fie expuse.

Când SmartTag trimite un semnal BLE, un dispozitiv Galaxy din apropiere va detecta semnalul și va actualiza locația SmartTag prin SmartThings Cloud.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=xRMIq44Seu8&feature=youtu.be

Wi-Fi 6E & Intelligent WIFI

Galaxy S21 Ultra este unul dintre primele smartphone-uri care suportă Wi-Fi 6E, pentru o conectivitate mai bună și mai rapidă.

Wi-Fi funcționează utilizând o bandă fără licență pe care oricine o poate folosi. Interferența dintre dispozitive este un factor cheie în determinarea performanței Wi-Fi. Este posibil ca majoritatea consumatorilor să fi experimentat o conexiune lentă sau o conexiune la internet care pică frecvent, în special în locurile cu mulți oameni, cum ar fi aeroporturile, chiar dacă în aceste locuri există numeroase antene Wi-Fi. Dacă vi se întâmplă acest lucru, degradarea experienței Wi-Fi se datorează interferenței.

Wi-Fi 6E utilizează frecvența existentă de 2,4 și 5GHz, precum și banda de 6GHz, care este o bandă mai nouă și mai largă, reducând interferențele. Întrucât WiFi 6E deține o bandă largă de frecvență mai mare și acceptă dispozitive cu cea mai recentă tehnologie, veți avea parte de viteze mult mai mari.

Galaxy S21 acceptă, de asemenea, Wi-Fi inteligent îmbunătățit, oferind o experiență excelentă de utilizare a internetului într-o varietate de situații.

Cererea de servicii bazate pe rețea în timp real, cum sunt, de exemplu, apelurile video, conferințe video și jocuri cloud pe dispozitive mobile continuă să crească. Wi-Fi-ul inteligent îmbunătățit utilizează algoritmi AI pentru a analiza și prezice datele aplicațiilor utilizate pe dispozitive și calitatea conexiunii Wi-Fi în timp real. Calitatea Wi-Fi este optimizată pentru performanță și pentru latențele reduse necesare pentru aplicații solicitante precum apeluri video, jocuri în cloud și streaming.

Disclaimer: Wi-Fi inteligent îmbunătățit este disponibil pe smartphone-urile și tabletele Galaxy cu suport One UI 3.1.

Mai multe detalii:

Private Share

Confidențialitatea datelor a fost dintotdeauna o prioritate pentru Samsung. De aceea, am introdus noi funcții de confidențialitate pe seria Galaxy S21, cum ar fi Private Share, care vă permite să partajați în siguranță date importante și personale.

Este important să putem partaja în siguranță conținut personal, precum fotografii de călătorie sau videoclipuri de familie, precum și documente comerciale confidențiale, de pe telefonul nostru. Cu Samsung Private Share pe Galaxy S21, puteți elimina în siguranță metadatele locației din fotografii înainte de a le distribui, precum și controla cine poate accesa conținutul trimis și cât timp este disponibil.

Cum funcționează: selectați fișierul pe care doriți să îl trimiteți, apoi desemnați persoana pe căreia doriți să îi trimiteți în Private Share. Private Share utilizează tehnologia de criptare bazată pe blockchain. Prin Private Share, conținutul este criptat înainte de livrare. Expeditorul poate controla accesul destinatarului prin crearea și partajarea unei chei pentru deblocarea accesului la conținut. Puteți partaja imagini, videoclipuri și audio de până la 20 MB. Odată ce destinatarul primește fișierul, acesta primește o notificare prin care este anunțat că i-a fost trimis ceva via Private Share.

Conținutul primit poate fi vizualizat numai în Private Share, deci nu poate fi salvat sau transferat extern. Puteți vedea istoricul transferurilor de conținut datorită tehnologiei blockchain. Private Share înregistrează când conținutul a fost primit și vizualizat. Expeditorul poate ști, de asemenea, când destinatarul l-a primit și când l-a deschis. De asemenea, puteți seta durata accesului la date; durata implicită este de două zile. Puteți seta durata de acces între un minut și 180 de zile.

În orice moment, puteți dezactiva accesul la conținutul partajat prin Private Share. Destinatarul va fi notificat de acest lucru. Dacă utilizați Private Share, puteți partaja în siguranță date sensibile sau importante.

Disclaimer: Private Share este instalat automat pe dispozitive cu suport One UI 3.1. Pentru alte smartphone-uri Galaxy enumerate mai jos, aplicația Private Share poate fi descărcată din Galaxy Store.
Galaxy S9
Galaxy S9+
Galaxy S10
Galaxy S10 5G
Galaxy S10 Lite
Galaxy S10+
Galaxy S10e
Galaxy S20
Galaxy S20 5G
Galaxy S20 FE
Galaxy S20 FE 5G
Galaxy S20+
Galaxy S20+ 5G
Galaxy S21
Galaxy S21+
Galaxy S21 Ultra
Galaxy Note 9
Galaxy Note 10
Galaxy Note 10 5G
Galaxy Note 10 Lite
Galaxy Note 10+
Galaxy Note 10+ 5G
Galaxy Note 20
Galaxy Note 20 5G
Galaxy Note 20 Ultra
Galaxy Note 20 Ultra 5G
Galaxy Fold
Galaxy Fold 5G
Galaxy Z Flip
Galaxy Z Flip 5G
Galaxy Z Fold 2 5G
Galaxy A30
Galaxy A30s
Galaxy A31
Galaxy A40
Galaxy A41
Galaxy A42
Galaxy A50
Galaxy A50
Galaxy A50s
Galaxy A51
Galaxy A51
Galaxy A51 5G
Galaxy A6(2018)
Galaxy A6+
Galaxy A60
Galaxy A7(2018)
Galaxy A70
Galaxy A70s
Galaxy A71
Galaxy A71 5G
Galaxy A8 Star
Galaxy A8 (2018)
Galaxy A80
Galaxy A8s
Galaxy A9 (2018)
Galaxy A90 5G
Galaxy J3 2018 (Galaxy J3 Top)
Galaxy J4
Galaxy J4+
Galaxy J6
Galaxy J6+
Galaxy J7 2018 (Galaxy J7 Top)
Galaxy J7 Duo
Galaxy J8
Galaxy Xcover 4s
Galaxy Xcover Field Pro
Galaxy Xcover Pro

Disclaimer: Tipuri de fișiere care pot fi partajate prin Private Share:

  • Audio: .mp3; .wav; .ogg; .m4a)
  • Image: .jpg, .jpeg; .png; .gif; .bmp; .webp)
  • Text: .txt
  • Video: .webm; .mp4; .3gp; .mkv)

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=rFxon0triBM&feature=youtu.be

Ecosistemul Galaxy

Samsung și-a luat angajamentul să ofere experiențe conectate între produsele sale, pentru a vă ajuta să faceți mai mult și pentru a vă face viața mai ușoară – să aruncăm o privire asupra modului în care Samsung face posibil acest lucru cu ecosistemul său Galaxy.

Acum, cu Galaxy Buds Pro, puteți comuta fără probleme între smartphone-ul Galaxy și tableta Galaxy. De exemplu, dacă doriți să treceți de la telefon la tabletă atunci când vizionați un film, puteți trece cu ușurință fără a fi nevoie să schimbați manual conexiunea Bluetooth. Dacă primiți un apel în timp ce urmăriți YouTube pe tableta Galaxy, Galaxy Buds Pro va comuta automat pe smartphone. Veți auzi tonul de apel pe Buds Pro și puteți răspunde apăsând o dată pe căști sau pe ecranul telefonului. Când închideți, conexiunea va reveni automat la tabletă, astfel încât să continuați vizionarea.

Disclaimer:

Continuitatea telefon-tabletă este acceptată pe Galaxy Buds Pro asociat cu smartphone-uri și tablete Galaxy care rulează One UI 3.1 sau o versiune ulterioară. Suportul pentru caracteristicile de continuitate va fi disponibil ulterior și pe Galaxy Buds + și Galaxy Buds Live.

Telefonul și tableta trebuie să fie conectate la același cont Samsung, iar funcția „Comutare automată la alte dispozitive” trebuie să fie activată pe ambele dispozitive. Distanța recomandată între dispozitive este de 2 metri. Suportul pentru continuitate poate varia între modelele de smartphone și aplicații. Performanța continuității poate varia în funcție de utilizare, mediul de rețea și distanță.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=Pt1elPzV6KQ&feature=youtu.be

Continuitate în apelurile video de grup

Participarea în cadrul apelurilor video, seminariilor web sau cursurilor online pe dispozitivele mobile poate fi deranjată de comutarea continuă a camerelor. Cu ajutorul funcției de continuitate a apelurilor video de grup, utilizatorii Galaxy pot schimba cu ușurință apelul între dispozitive pentru a se bucura de avantajele ecranelor mai mari sau pentru a reveni rapid la smartphone.

În cazul în care utilizatorul dorește să treacă de la un smartphone la o tabletă pentru a vizualiza un videoclip, spre exemplu, pe un ecran mai mare, acest lucru poate fi acum posibil sub o formă mult mai eficientă cu ajutorul noii funcții “Group Call Continuity” disponibilă prin Google Duo. Grație parteneriatului dintre Google și Samsung, utilizatorii pot acum transfera instant un apel video între smartphone-ul și tableta Galaxy conectate la același cont de Google, atingând butonul „Transfer” din „Panoul de notificări” al tabletei. De asemenea, aceștia pot transfera cu ușurință apelul înapoi pe smartphone. Acest lucru se poate face fără deschiderea aplicației Google Duo (disponibilă pe dispozitivele Galaxy – smartphone-uri și tablete – ce utilizează același cont Google, caracteristica putând fi folosită doar în apelurile de grup).

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=fkSH6hS9jGo&feature=youtu.be

SmartThings pe Android Auto

Cu ajutorul aplicației SmartThings, care rulează pe Android Auto, utilizatorii își pot controla cu ușurință dispozitivele casnice inteligente, în timp ce se află în deplasare. Astfel, noua serie Galaxy S21 aduce odată cu sine și această nouă premieră – utilizatorii vor putea să folosească aplicația SmartThings direct pe Android Auto. Acest lucru presupune posibilitatea utilizării SmartThings într-un mod mai confortabil și sigur pe display-ul din bordul autovehiculului; verificarea și controlul eficient al dispozitivelor casnice direct din mașină, dar și accesarea notificărilor pe ecranul din bord.

Pentru a putea beneficia de acest serviciu, utilizatorii trebuie să dețină un automobil cu Android Auto integrat pentru a-l putea conecta la Galaxy S21  printr-un cablu USB sau direct prin wireless (vă rugăm să consultați site-ul web Android Auto – https://www.android.com/intl/en_us/auto pentru a afla mai multe despre țările și automobilele compatibile). După conectarea în prealabil, Android Auto se va activa automat, iar utilizatorii vor putea vedea aplicații pe care le pot folosi pe display-ul mașinii. Printre acestea se numără și aplicația SmartThings, care îți permite să vizualizezi cinci dispozitive în secțiunea “casa mea” și un set automat conceput pentru “casa mea”.

De asemenea, utilizatorii pot observa starea curentă a produselor instalate controlând diferite acțiuni ale acestora prin SmartThings. Toate aceste acțiuni constau în: reglarea setărilor în așa fel încât toate treburile casnice să fie terminate până ce utilizatorul ajunge acasă printr-un singur clic pe butonul „Coming Home”. Spre exemplu, după apăsarea acestui buton, încălzitorul NEST pornește și încălzește casa. Un aspirator robot curăță, iar mașina de spălat începe ciclul de spălare al rufelor (trebuie activată funcția de „Smart Control” pentru a opera aparate compatibile). De asemenea, în cazul în care utilizatorii vor ca dispozitivele să funcționeze în mod simultan, aceștia pot folosi caracteristica „scenă” din SmartThings. Mai mult, în momentul în care aceștia s-au reîntors acasă, pe display-ul din bordul mașinii va apărea o notificare – „Veți rula Welcome Home?” (“Will you run Welcome Home?”), pe care dacă o accesează, luminile exterioare se aprind automat, iar ușa garajului se deschide. Astfel, utilizatorii se pot bucura de confortul unor experiențe inteligente complete prin intermediul SmartThings pe Android Auto.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=EBk5ltVfMA8&feature=youtu.be

Background Virtual

Mediul virtual are multe avantaje, fie că vorbim de participarea în apeluri video, cursuri sau întâlniri online. Un fundal virtual poate ajuta spectatorii să se concentreze pe subiectul discuției, oferind mai multă confidențialitate. Iar pentru a simplifica întregul proces de căutare a background-ului virtual potrivit, ținând cont mai ales de provocarea de a separa subiectul de fundal pentru ca acestea să nu se suprapună, Samsung a creat o nouă funcție pentru noul Galaxy S21 capabilă să ușureze întreaga experiență.

În ultimul an s-a observat o creștere tot mai ridicată a modului de lucru și învățare la distanță, iar concentrarea în timpul acestor activități a devenit tot mai dificil de efectuat. Unele aplicații destinate conferințelor video oferă fundaluri virtuale pentru a ajuta utilizatorii să se concentreze, în timp ce altele oferă background-uri virtuale doar pe PC, nu și pe smartphone-uri din cauza diferitelor constrângeri la nivel tehnic. Astfel, Galaxy S21 aduce o funcție de fundal virtual care înlătură necesitatea descărcării unei alte aplicații terțe. Funcția de fundal virtual este alimentată de Camera Samsung, care face distincția între persoană și fundal (disponibilă în prezent pe Google Duo, Cisco Webex și Knox Meeting, în viitor urmând să se efectueze mai multe actualizări pentru a extinde asistența și către alte aplicații). Prin urmare, din „Setări”, utilizatorii Galaxy S21 pot selecta fundalurile virtuale dorite și le pot folosi în timpul apelurilor video.

Pentru a ajunge la această performanță, echipa de dezvoltare a Samsung a lucrat permanent la îmbunătățirea tehnologiei de procesare a imaginilor video. Spre exemplu, tehnologia care distinge oamenii de mediul înconjurător în timpul unui apel video a reprezentant o adevărată provocare chiar și în ultima zi de dezvoltare. Această tehnologie încorporează un model avansat de învățare profundă alimentat prin AI pentru o precizie maximă, iar depășirea constrângerilor cauzate de procesarea grea și consumul de energie au fost destul de greu de realizat.

Cu toate acestea, Samsung a reușit să obțină performanțe optime cu ajutorul NPU-ului de pe Galaxy S21, a diverselor soluții de optimizare, și bineînțeles, a efortului constant depus de toți inginerii Samsung. Chiar și în acest moment, mulți dezvoltatori lucrează neobosit pentru a facilita optimizarea unor performanțe mai puternice. Iar Samsung crede că prin sprijinul și feedback-urile utilizatorilor va putea obține informații valoroase care să ajute în a-și îmbunătăți munca.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=kmZnkaiafcw&feature=youtu.be

Ecran mare de chat

Apelurile video cu prietenii, familia, colegii de muncă sau de școală au devenit o normalitate și, uneori, informația poate fi transmisă altfel pe un ecran mai mare, precum cel al unui televizor. Dar unele tehnici de oglindire pot cauza dificultăți în conexiune care strică întreaga experiență. Cu Galaxy S21, utilizatorii Samsung au o soluție la această problemă.

Oglindind ecranul telefonului într-un format mai mare, precum cel al unui televizor, utilizatorii se vor putea bucura de conversații mult mai realiste, aproape ca atunci când persoana ar sta în fața lor. Desigur, tehnologia existentă permite deja comutarea între ecranul telefonului și cel al televizorului, dar sunetul poate veni doar prin intermediul dispozitivului mobil. În dezvoltarea acestui serviciu, Samsung a întâmpinat câteva probleme generate de ecoul care se forma din cauza întârzierilor dintre dispozitive, însă prin eforturi constante a fost găsită o soluție. Acum Galaxy S21 este capabil să controleze eficient ecourile, chiar și în cazul unor întârzieri, îmbunătățind calitatea apelurilor și permițând ca difuzoarele televizorului să transmită sunete în timpul oglindirii apelurilor video. Prin urmare, acum este posibilă o conversație „naturală” chiar și de la distanță.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=7tXDalvRLLY&feature=youtu.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *