LG ȘI ELEMENT AI LA CES 2021: CUM VA SCHIMBA INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ EXPERIENȚA UMANĂ

Cercetători, designeri și companii de top la nivel mondial împărtășesc perspective diverse asupra unor subiecte precum colaborarea om-mașină și diversitatea

La CES® 2021, președintele și CTO-ul LG Electronics (LG), Dr. I.P. Park și Jean-François Gagné, CEO al Element AI, au prezentat AIX Exchange: The Future of AI and Human Experience, un raport digital complex care include interviuri în profunzime cu cei mai buni experți în AI, în consumer advocacy, în design și în afaceri. AIX Exchange se bazează pe structura Levels of Artificial Intelligence Experience (AIX), care a fost lansat la CES în 2020 și propune o definiție comună pentru progresele inteligenței artificiale pentru consumatori, menținând în același un design centrat pe om.

AIX Exchange Image (1)

Raportul explică design-ul AIX pe șase teme principale intitulate Percepție publică, Etică, Transparență, Experiența utilizatoriului, Context și Relații, fiecare cu subteme multiple interconectate, cum ar fi importanța interfeței cu utilizatorul pentru construirea transparenței și modul în care un scop clar pentru produsele AI poate sprijini adoptarea de către utilizatorii finali. Pentru a fi atractiv pentru cei interesați, există și o secțiune Understanding AI, care ajută publicul să țină pasul cu unele dintre aspectele tehnice ale discuției.

„Am simțit că se desfășurau discuții diferite între diferite părți interesate, pe diferite platforme și am vrut să creăm o modalitate accesibilă pentru industrie de a explora aceste subiecte importante într-un singur loc”, explică Dr. Park de la LG. „Acest efort nu este despre a răspunde la întrebări, ci despre a le formula din perspectiva utilizatorului final. Sperăm ca adresând problemele și oportunitățile prezentate de AI să putem înțelege mai bine toate părțile implicate și să putem contribui la modelarea viitorului prin colaborare. ”

Raportul vine într-un moment important pentru tehnologia care se regăsește din ce în ce mai mult în casele noastre, în mașinile noastre și în buzunarele noastre. McKinsey estimează că tehnicile AI au potențialul de a crea între 3,5 trilioane USD și 5,8 trilioane USD¹ pe an, în timp ce PwC estimează că 30% din locurile de muncă prezintă un risc potențial de automatizare până la mijlocul anilor 2030².

„AIX Exchange a fost creat pentru a reuni o gamă largă de perspective ale experților asupra viitorului AI și asupra aplicației sale pentru diferite spații, de la case, autovehicule și spații de lucru, până la spațiul public”, spune Gagné. „Multe persoane din industrie văd potențialul impresionant al tehnologiei, dar și pericolele și implicit nevoia de a lucra împreună pentru a modela și a proteja viitorul”.

Interviurile au fost conduse din septembrie până în noiembrie 2020 și au inclus discuții cu:

 • Yoshua Bengio, Scientific Director al Mila și câștigător recent al Turing Award
 • Rodney Brooks, antreprenor în domeniul roboticii, fondator al iRobot Corp., inventator al aspiratorului robot Roomba
 • Christina J. Colclough, decident politic global a cărei muncă se focusează pe drepturile muncitorilor și pe impactul tehnologiei
 • David Foster, Head of  Lyft Transit, Bikes and Scooters
 • Yuko Harayama, care a contribuit la dezvoltarea hărții Japan’s Society 5.0 în calitate de membru executiv al Japan’s Council for Science, Technology and Innovation
 • Charles Lee Isbell Jr., Dean of Computing la Georgia Tech
 • Helena Leurent, Director General al grupului internațional pentru drepturile consumatorului, Consumers International
 • Bo Peng, Portfolio Director al agenției IDEO
 • Jeff Poggi, Co-CEO McIntosh Group
 • Sri Shivananda, SVP și CTO PayPal
 • Max Welling, VP Technologies la Qualcomm Olanda și conducător al cercetării în domeniul Machine Learning, University of Amsterdam
 • Alex Zafiroglu, Deputy Director la the 3A Institute (3Ai, Australian National University

Interviurile pot fi vizualizate sau ascultate prin intermediul canalului YouTube AIX Exchange sau chiar în raportul care include și referințe la ultimele descoperiri din industrie, conținut accesibil pentru consumatori, precum infograficul despre Istoria AI și chiar un raport de cercetare conversațională generat de inteligența artificială, care folosește procesarea naturală a limbii și deep learning pentru a observa diferitele moduri în care cei interesați vorbesc despre IA.

Clienții sau cercetătorii sunt încurajați să viziteze www.AIXexchange.com pentru a descoperi perspectiva experților în AI și pe cea a liderilor din diverse domenii, cum ar fi proiectarea, antropologia, politica. Puteți vizita standul expozițional virtual al LG la CES 2021 pentru a vedea CTO-ul LG vorbind despre importanța inovației deschise și a parteneriatelor la LG Future Talk.

www.mckinsey.com/featured-insights/artificial-intelligence/notes-from-the-ai-frontier-applications-and-value-of-deep-learning

www.pwc.co.uk/services/economics/insights/the-impact-of-automation-on-jobs.html

Despre LG Electronics, Inc.

LG Electronics este un inovator global în tehnologie și bunuri de larg consum, cu prezență în aproape toate țările din lume și cu o forță de muncă diversă de 74.000. LG este compus din cinci companii – Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Component Solutions și Business Solutions. Cu vânzări globale în 2019 de 53 miliarde USD, LG este producătorul unei game largi de produse de la televizoare, mașini de spălat, frigidere, aparate de aer condiționat, dispozitive mobile, digital signage și componente auto. LG este, de asemenea, cunoscut pentru LG SIGNATURE premium și pentru brand-urile avansate LG ThinQ, care încorporează tehnologia de inteligență artificială a companiei. Pentru mai multe despre LG, accesați www.LGnewsroom.com.

Despre Element AI

Element AI este un dezvoltator global de soluții software bazate pe inteligență artificială (AI). Creat la Montreal – centrul de deep learning din Canada – s-a lansat cu o viziune unică:

 • Democratizarea AI cu un model non-prădător și total colaborativ pentru comercializarea AI
 • Conducerea de cercetări de ultimă generație scalabile și de încredere, care fac accesibilă inteligența artificială
 • Transformarea muncii în jurul colaborării om-mașină

Cu 350 de persoane în cinci orașe din America de Nord, Europa și Asia, EAI permite celor mai inovatoare companii din lume să reinventeze modul în care își desfășoară activitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *