ViewSonic colaboreaza cu TÜV SÜD in vederea testarii unei functii pentru monitoare destinate utilizatorilor care sufera de discromatopsie

Bucuresti, Romania (21 decembrie 2020) – ViewSonic Corp., lider global pe piata solutiilor de afisare si TÜV SÜD, organizatia de experti in siguranta si calitate de renume mondial, au anuntat primul procedeu de testare a functiei pentru utilizatori cu discromatopsie integrate in monitoare, definind astfel o noua metoda de testare pentru industria de echipamente electronice. Functia dezvoltata de ViewSonic pentru utilizatorii cu discromatopsie contine doua moduri – modul de filtrare a culorilor, destinat utilizatorilor cu deficiente in deosebirea culorilor si modul simulare, pentru creatorii de continut care doresc sa ofere utilizatorilor cu discromatopsie cea mai buna experienta vizuala. Aceasta functie este oferita de monitoarele profesionale ViewSonic ColorPro VP2468a, VP2768a si VP3481a.

ViewSonic se bucura ca a putut colabora cu TÜV SÜD pentru dezvoltarea acestei metode inovatoare de testare. Suntem, de asemenea, mandri de pasii facuti in directia imbunatatirii experientei vizuale asigurate la redarea de continut media de inalta rezolutie”, a spus Bonny Cheng, COO la ViewSonic, completand: “Viziunea ViewSonic pentru gama ColorPronu se limiteaza la reprezentarea fidela a culorilor, ci vine si in ajutorul utilizatorilor care nu pot distinge corect culorilor. TÜV SÜD a testat riguros monitoarele ViewSonic prevazute cu functie pentru utilizatori cu discromatopsie, incluzand confirmarea recunoasterii culorilor, solutia software de filtrare a culorilor si instrumentul de simulare a culorilor, cu scopul punerii la punct a unei metode calitative de testare pentru intreaga industrie.

TÜV SÜD se axeaza pe furnizarea de solutii de siguranta, securitate si sustenabilitate in cadrul organizatiilor. TÜV SÜD si ViewSonic si-au asumat rolul de lideri in definirea unui nou set de metode de testare a compatibilitatii monitoarelor cu functiile dedicate utilizatorilor cu deficiente in distingerea corecta a culorilor. Aceasta abordare revolutionara are rolul de a garanta ca utilizatorii beneficiaza de cea mai buna experienta vizuala. Este o premiera pentru orice marca de monitoare si ne bucuram de colaborarea cu ViewSonic pentru dezvoltarea unei astfel de functii inovatoare”, a spus Alex von Mylius, Product Certification Director la TÜV SÜD, departamentul Global Product Service.

Subiectii de test cu deficiente in deosebirea culorilor au fost selectati de TÜV SÜD cu ajutorul testului cromatic Munsell 100, care identifica zonele de confuzie a culorilor (protanopie, deuteranopie sau tritanopie). Acestia au testat apoi monitoarele ViewSonic cu solutia software exclusiva conceputa pentru aceasta afectiune. Spre deosebire de metoda traditionala, care presupune modificarea generala a combinatiei de culori, algoritmul ViewSonic modifica majoritatea culorilor ce nu pot fi deosebite de utilizatorii cu o astfel de problema. Rezultatul testului a confirmat ca solutia ViewSonic mareste abilitatea acestora de a recunoaste diferenta dintre culori, de la 70-75% (in medie) la 90%.

Crearea unei experiente vizuale pentru utilizatorii cu deficiente in deosebirea culorilor

Modul de filtrare a culorilor a fost conceput pentru utilizatorii cu deficiente in deosebirea culorilor si le permite acestora sa vada imaginile cu distingere culorilor mult imbunatatita. Aceasta functie poate fi activata prin intermediul vDisplayManager si ofera doua niveluri: normal si avansat. Ambele niveluri le permit utilizatorilor cu deficiente in deosebirea culorilor sa ajusteze modul de afisare, pentru a obtine o vizibilitate mai buna a culorilor si pentru a identifica mai corect o gama larga de continut grafic colorat. Setarea avansata poate fi utilizata si pentru a ajusta nivelul de contrast si pentru a alege acele filtre care ii asigura utilizatorului cea mai confortabila experienta vizuala.

Cel de-al doilea mod, de simulare a deficientei in deosebirea culorilor, le permite designerilor sa vizioneze propriile creatii asa cum ar fi ele percepute de utilizatorii cu o astfel de problema si sa le ajusteze in consecinta. Aceasta tehnologie inovatoare le ofera avantaje uriase creatorilor de continut, designerilor, profesorilor, indeosebi celor din ciclul prescolar, precum si tuturor utilizatorilor cu deficiente in deosebirea culorilor. Acestia din urma pot beneficia de o experienta vizuala mult mai potrivita pentru ei atunci cand continutul este creat folosind modul simulare.

Functia pentru utilizatorii cu deficiente in deosebirea culorilor este acum oferita de monitoarele ViewSonic profesionale din gama ColorPro – VP2468a, VP2768a si VP3481a. Familia ColorPro reprezinta solutia ideala pentru activitatile de creatie, precum fotografia, designul si editarea video. Ele asigura reproductie fidela a culorilor, imagini realiste cu culori la standardele actuale din industrie, precum sRGB, calibrare si uniformitate.

Fondata in anul 1987 in California, ViewSonic este o importanta companie producatoare de echipamente si solutii de afisare, lider in dezvoltarea de tehnologii vizuale, ce activeaza in peste 100 tari. Folosindu-se de spiritul sau inovator si de viziunea sa, ViewSonic creeaza hardware si solutii software complexe, printre care monitoare, video-proiectoare, sisteme de afisare publica digitala, solutii de afisare interactive ViewBoard si ecosistemul software myViewBoard. Cu peste 30 ani de experienta pe piata solutiilor de afisare, ViewSonic s-a impus prin furnizarea de solutii fiabile pentru educatie, intreprinderi, consumatori si profesionisti si prin sustinerea utilizatorilor sa Observe Diferenta. – ”See the Difference” Pentru a afla mai multe despre ViewSonic, vizitati www.viewsonic.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *