Samsung și IBM intenționează să ajute business-urile în a adopta cea de-a patra revoluție industrială

Împreună, acestea doresc să exploreze noi soluții de cloud cu tehnologie 5G, în format edge și hibrid pentru a îmbunătăți eficiența operațională, siguranța și flexibilitatea întreprinderilor

București, România – 18 decembrie 2020 – Samsung Electronics Co.Ltd a anunțat astăzi un nou plan de colaborare cu IBM pentru a dezvolta soluții cloud, precum edge computing, 5G și hibrid, pentru a ajuta companiile din toate industriile să-și modernizeze operațiunile, transformând promisiunea industrializării 4.0* în realitate. Samsung și IBM intenționează să colaboreze pentru a le oferi întreprinderilor noi soluții de edge computing pe dispozitive mobile și rețele private 5G end-to-end, care funcționează pe arhitectură deschisă, venind în sprijinul angajaților cu dispozitive Samsung Galaxy compatibile 5G.

Această colaborare planificată va îmbina dispozitivele mobile Samsung 5G de top în industria de tehnologie cu soluțiile avansate de rețea de întreprindere end-to-end pentru gestionarea acesteia, furnizate de IBM, cloud hibrid și oferte de edge computing și expertiză în rețea, precum și soluțiile sale din industrie, bazate pe inteligența artificială și arhitectura deschisă de la Red Hat. Scopul este acela de a dezvolta soluții cloud deschise, hibride, care să le permită întreprinderilor să obțină un volum mai mare de informații din datele edge – din fabrica propriu-zisă până la o platformă petrolieră sau un spațiu de birouri obișnuit – pentru a îmbunătăți performanța operațională, pentru a crește siguranța angajaților și pentru a micșora timpul de repaus. Cele două companii intenționează, de asemenea, să exploreze modul în care producătorii se pot folosi de rețelele private 5G sau 4G și de dispozitivele mobile 5G cu soluții IoT industriale (IIoT).

„Trecerea la tehnologia 5G independentă a accelerat adoptarea soluțiilor IIoT, iar în timp acest lucru va determina întreprinderile să adopte o strategie de calcul edge care să permită gestionarea mediilor IT de oriunde. Suntem încântați să colaborăm cu IBM, descoperind împreună noi moduri prin care dispozitivele noastre unice, IoT-ul mobil și soluțiile de rețea le pot oferi angajaților din prima linie acces la date corespunzătoare și la informații mai practice pentru a-și duce afacerea la nivelul următor”, a declarat KC Choi, EVP and Head of Global Mobile B2B Team, Mobile Communications Business de la Samsung Electronics.
De asemenea, Samsung și IBM își doresc să ajute întreprinderile pentru ca acestea să poată valorifica puterea tehnologiei 5G în rețelele publice și private, prin colaborări încrucișate cu operatori mobili globali. La începutul acestui an, Samsung a anunțat un proiect cu IBM, Singapore Infocomm Media Development Authority și furnizorul de telecomunicații M1 pentru a prezenta progresele Smart Factory, precum analiza AI compatibilă 5G și capabilitățile AR. Cele două companii își propun să continue dezvoltarea experiențelor mobile pentru utilizatori și să creeze noi oportunități de business pentru întreprinderi.

Rețelele private 5G contribuie la asigurarea performanței maxime
Samsung și IBM și-au propus să ajute întreprinderile să valorifice puterea 5G pentru ca acestea să-și poată crește productivitatea, deblocând noi oportunități de business. Iar pentru a face acest lucru, cei doi parteneri intenționează să aducă laolaltă cele mai recente soluții 5G end-to-end ale Samsung, precum o gamă largă de produse de interior și exterior care acoperă partea de mid-band (C-BandCBRS și spectrul local 5G), mmWave, împreună cu cloud-ul său și soluții bazate pe server, cu tehnologii cloud hibride deschise furnizate de IBM, inclusiv capacitățile platformei sale edge și de gestionare a rețelei, serviciile de integrare și consultanță și soluțiile sale de AI. Toate aceste lucruri au la bază anunțul recent făcut de Red Hat și Samsung, acela de a livra soluții de rețea 5G construite prin Red Hat OpenShift, care pot ajuta întreprinderile să personalizeze și să implementeze rapid rețelele, gestionându-le în mod flexibil în orice mediu cloud, local sau privat, la alegere.
În plus, colaborarea dintre Samsung și IBM privind rețelele private 5G va viza scopul de a le facilita întreprinderilor adoptarea mult mai rapidă a tehnologiilor emergente, cruciale pentru industrializarea 4.0, precum IoT, AI, cloud, edge computing și realitate augmentată (AR), introducând noi inovații care să le permită angajaților acestora să identifice mult mai ușor defecțiunile din liniile de fabricație, utilizând recunoașterea imaginilor cu ajutorul AI, să utilizeze mii de senzori pentru a construi soluții inteligente în agricultură sau să faciliteze formarea angajaților și productivitatea, utilizând tehnologia AR.

„Tranziția rețelelor de comunicații de la arhitectura proprie la platformele inteligente cloud hibride, definite de software, permite crearea unei noi valori puternice în era 5G și edge. Dispozitivele și soluțiile de rețea 5G de la Samsung, împreună cu capabilitățile cloud deschise, hibride ale IBM și Red Hat, pot ajuta organizațiile din toate industriile să-și accelereze transformarea și să rezolve problemele reale de afaceri, deblocând în același timp adevărata putere a tehnologiei 5G și edge”, a declarat Steve Canepa, Global GM and Managing Director, Communications Sector, IBM.

Conducerea inovației pentru industrializarea 4.0

Ca parte a acestei colaborări, Samsung, IBM și Red Hat intenționează să ofere soluții bazate pe AI pentru industrializarea 4.0 și nu numai, utilizând puterea dispozitivelor 5G, a rețelelor 5G native în cloud și a platformelor avansate de edge computing. Mai exact, companiile își doresc să exploreze interoperabilitatea și integrarea hardware-ului și software-ului Samsung prin IBM Edge Application Manager, care rulează pe Red Hat OpenShift și AI, pentru a permite gestionarea și implementarea programului de lucru în portofoliul de dispozitive mobile Samsung la scară industrială.

IBM intenționează, de asemenea, să ofere servicii de cloud hibrid și servicii specifice industriei pentru a ajuta la proiectarea și implementarea soluțiilor, iar Samsung va oferi dezvoltatorilor acces la caracteristici de înaltă calitate, folosind ecosistemele IBM și Red Hat, precum și comunitatea extinsă open source.

Rezultatul așteptat nu doar că le va oferi companiilor o flexibilitate sporită pentru a-și gestiona mediile IT/OT de oriunde, ci le va permite, de asemenea, să gestioneze și să calculeze în mod simultan date de pe dispozitivele mobile Samsung cu zeci de mii de alte puncte finale pentru a simplifica programul de lucru și a crește eficiența. Obiectivul este acela de a le permite întreprinderilor să-și extragă informații aprofundate și analize predictive în timp real pentru a descoperi noi oportunități de business, de a spori eficiența operațională, de a sprijini angajații, oferindu-le clienților finali o experiență mult mai plăcută.

Unirea forțelor pentru implementarea schimbării
Anunțul de astăzi reprezintă cea mai recentă etapă a parteneriatului strategic global pe termen lung al Samsung și IBM, pentru a ajuta companiile din întreaga lume să își transforme operațiunile prin soluții mobile, AI și 5G. Timp de decenii, cele două companii au colaborat împreună pentru implementarea multor proiecte care au ajutat guvernele și întreprinderile să își transforme cu succes operațiunile, inclusiv parteneriatul cu AI și soluțiile mobile. Recent, aceștia și-au unit forțele pentru a colabora alături și în generația următoare 5G, precum și în ofertele edge prin IBM Cloud for Telecommunications.

În plus, în SUA, cele două companii și-au unit forțele pentru a crea Growth Factory al cărui scop este acela de a accelera co-crearea de noi inovații de mobilitate a întreprinderilor și pentru a ajuta companiile să navigheze în noua normalitate. Această abordare a fost esențială pentru lansarea de noi soluții, precum serviciile bancare mobile și comunicarea sigură în spitale, precum și pentru a ajuta oamenii să se întoarcă la muncă în condiții de siguranță, cu distanțare socială și soluții de AR pentru angajații din prima linie.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com .

Despre IBM

Pentru a afla mai multe despre soluțiile de telecomunicații IBM, vizitați https://www.ibm.com/industries/telecommunications .

*Declarațiile menționate mai sus cu privire la direcția Samsung și IBM se pot modifica sau anula fără notificare și reprezintă doar scopuri și obiective de viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *